GPS pentru camioane Over-The-Road

Garmin dezl 560Garmin International Inc., divizie a Garmin Ltd. (NASDAQ: GRMN), lider global în producerea de sisteme de navigaţie, a lansat seria dēzl, o nouă gamă de GPS-uri Garmin, create special pentru industria camioanelor over-the-road. dēzl dispune de un display de 5 inch, difuzor încorporat şi oferă o serie de opţiuni user-friendly, inclusiv puncte de interes (POI) specifice pentru camioane, prin intermediul The National Truck & Trailer Services (NTTS) Breakdown Directory, istoricul orelor, consumului de carburant şi al kilometrajului, limite de viteză pentru camioane şi planificare avansată a navigării şi a traseelor, calculate cu ajutorul tehnologiei Garmin’s nüRoute™.

„ dēzl a fost creat pentru a satisface necesităţile navigării din industria camioanelor”, a declarat Dan Bartel, vicepreşedinte al diviziei de vânzări globale în cadrul Garmin. „Îndeajuns de mare pentru ca detaliile ecranului să fie corect vizualizate şi cu un difuzor destul de puternic pentru a fi auzit în mediul zgomotos specific camioanelor, dēzl conţine o serie de opţiuni preinstalate, speciale pentru camioane, care pot ajuta utilizatorii să economisească timp, bani şi combustibil, dispozitivul îmbinând, astfel, practicabilitatea cu comoditatea.”

Seria dēzl cuprinde două modele: dēzl 560LT, un model cu date de trafic disponibile pe viaţă, care anunţă utilizatorii cu privire la blocajele din trafic şi lucrările rutiere, sugerând rute alternative pentru evitarea acestora; dēzl 560LMT beneficiază de actualizări nelimitate ale hărţilor, permiţând utilizatorilor să descarce cele mai recente hărţi şi puncte de interes de până la 4 ori pe an.

Planificare mai sigură şi mai inteligentă a traseului, direct din cabină
• Dotat cu hărţi detaliate, ce oferă indicaţii precise şi citire cu voce tare a numelor de străzi, dispozitivele dēzl oferă o funcţie de planificare a drumului, pentru a veni în înâmpinarea restricţiilor specifice camioanelor; aceasta poate fi personalizată la nivelul greutăţii, înalţimii şi încărcăturilor periculoase. La introducerea profilului camionului, dēzl vă va ghida spre drumuri ce permit accesul camioanelor, potrivite pentru specificaţiile autovehiculului dvs. Dispozitivul poate memora profiluri multiple de camioane şi schimba oricând profilul activ.

• Pentru a vă ajuta să contorizaţi orele petrecute pe drum, dēzl arhivează numărul de kilometrii parcurşi într-o anumită ţară sau zonă şi poate ajuta utilizatorii să ţină evidenţa consumului şi cheltuielilor pentru benzină. Dispozitivul poate contoriza, de asemenea, orele de lucru, înregistrând statusul orelor parcurse şi poate avertiza în avans despre existenţa contravenţiilor. Datele pot fi exportate, fiind utile în realizarea semestrial a International Fuel Tax Agreement Documentation (IFTA), pe care utilizatorii sunt obligaţi să o prezinte.

• Cu dēzl, găsirea locurilor de popas nu mai este o problemă, datorită funcţiei „exit service”, care le permite utilizatorilor să caute exit-urile autostrăzii unde pot găsi restaurante, benzinării, cazări, zone de odihnă, popasuri şi staţii de cântărire.

• Funcţia „Lane assist” vă oferă încredere pe timpul călătoriei, direcţionându-vă către banda potrivită şi oferind imagini realiste ale intersecţiilor complexe – acolo unde aceste imagini sunt disponibile – pe care urmează să le întălniţi.

Rutare predictivă nüRoute
• Calculând un timp realist al sosirii la destinaţie şi, totodată, unul eficient la rutare, funcţia „ trafficTrends™” recomandă trasee, folosindu-se de istoricul datelor cu privire la trafic şi de tendinţele recurente cu privire la traficul din zona în care vă aflaţi, în orice moment al zilei.

• Facilitând călătoriile mai mult ca niciodată, seria dēzl memorează destinaţiile dvs. cele mai frecvente şi folosește funcţia „ myTrends™” pentru a prevedea destinaţia, fără a fi nevoie de activarea manuală a rutei. În acelaşi timp afişează timpul sosirii şi traseul indicat, calculat pe baza informaţiilor despre trafic.Posibilităţi nelimitate de customizare.

• Utilizatorii pot cota punctele de interest cu una până la cinci stele. Atunci când dispozitivul este conectat la un cont myGarmin, aceștia pot înregistra punctajele acordate şi accesa baza de date a comunităţii, permanent actualizată cu punctajele altor utilizatori.

• Meniul principal al dispozitivului poate fi personalizat pentru a afişa icoanele preferate şi cele mai accesate, permiţând, astfel, o navigare mai rapidă.

• dēzl este portabil şi dispune de moduri multiple, putând fi folosit atât pentru camioane, automobile sau RV/caravane, printr-o simplă schimbare a setării de mod.

Preţul recomandat de producător pentru dēzl 560LT este de 469,99 Euro, iar pentru 560LTM, de 529,99 Euro. Ambele dispozitive vor fi disponibile începând cu primul trimestru al lui 2011.

One thought on “GPS pentru camioane Over-The-Road

  1. Petre

    Am un aparat Garmin 560lt dar nu si-a meritat banii deoarece nu are majoritatea zonelor industriale care sunt cele mai importante pentru un camionagiu si asta dupa ce am actualizat hartila de doua ori , iar alti soferi cu un aparat TOM-TOM cu mult mai ieftin au hartile mult mai bine detaliate in opinia mea nu merita aruncati atatia bani cum am facut eu .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.