Saab Automobile îşi celebrează Ziua Independenţei

SaaB-logo• Uzina celebrează primul an de Saab ca şi companie independentă
• Muzică live, premii, prezentări de produse
• Prezentarea ultimelor noutăţi Saab, inclusiv un model ediţie specială
• 300 de torturi aniversare

Toţi cei 3800 de angajaţi ai Saab Automobile vor depune uneltele în urmatoarea miercuri (23 februarie) pentru a celebra împreună prima aniversare a renaşterii Saab ca şi producător independent de automobile. Li se vor alătura dealeri, furnizori, invitaţi VIP şi media.

O parte a uzinei de ultimă generaţie din Trollhättan va fi convertită în zonă de divertisment, Muzeul Saab va avea porţile deschise şi multe din restaurantele si cluburile din oraş sunt aşteptate să se alăture festivităţilor organizate cu ocazia împlinirii unui an de când Saab Automobile a devenit o afacere condusă autonom.

Aniversarea marchează exact un an de când General Motors a vândut Saab către compania Spyker Cars N.V. din Olanda. La momentul semnării tranzacţiei, noul Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Saab Automobile Victor Muller promitea că această zi va fi celebrată iar săptămâna viitoare el şi Jan Ake Jonsson, CEO Saab vor împlini promisiunea făcută.

Programul de divertisment include sesiuni de muzică live, spectacole video, prezentări, premii pentru furnizorii de top, o competiţie foto pe tema “Independenţă” şi anunţarea ultimelor noutăţi Saab inclusiv a unui model aniversar. Un tort aniversar – din care vor fi produse mai mult de 300 de bucăţi – va fi împărţit cu participanţii.

Evenimentul va fi transmis live şi înregistrat pentru distribuţie ulterioară.

“Aceasta este Ziua Independenţei” a spus Jonsson. “ Vom sărbători recâştigarea dreptului de a fi stăpânii sorţii noastre, fiind liberi a lua decizii şi a ne susţine argumentele”.

“Saab a parcurs un traseu lung în ultimele 12 luni. Am restructurat operaţiile noastre din Suedia şi din lume, am introdus noi metode de lucru, am intrat pe pieţe noi şi am iniţiat noi parteneriate. Am lansat cea mai mare ofensivă de produse din istoria Saab prin lansarea sedanului 9-5 , a crossoverului 9-4X, prin prezentarea noului 9-5 SportCombi în a doua jumătate a acestui an şi prin aducerea noii game 9-3 pe parcursul anului următor.

“Prin urmare, pe parcursul sărbătorii de săptămana viitoare, vom privi atât înainte cât şi în urmă. Suntem la începutul unui nou viitor strălucit pentru compania noastră”

Victor Muller, Preşedintele Consiliului de Administraţie a adăugat: “Saab este renăscută ca un antreprenoriat independent. Dăm frâu liber gândirii libere şi spiritului inovativ ce au fost parte a ADNului acestei companii din totdeauna. Evenimentul de săptămâna viitoare va fi parte a acestui proces.”

“Nici un alt producător auto nu are o forţă de muncă aşa de loială, o reţea de dealeri atât de loiali sau clienţi atât de loiali. Cu produse noi în vânzare şi cu alte produse noi în curs de lansare, avem toate ingredientele necesare pentru un viitor de success.”

Pe parcursul celor 12 luni, Saab Automobile a reuşit :

• Concentrarea designului, dezvoltării şi producţiei de automobile în Trollhättan
• Reorganizarea proiectării şi proceselor de dezvoltare tehnologică
• Lansarea unei noi reţele de vânzare şi distribuţie la nivel global controlată de Saab
• Iniţierea de noi parteneriate de afaceri: cu e-AAM Driveline Systems, cu furnizorul de motoare BMW, programul de cercetare a automobilului electric 9-3 ePower împreună cu mai mulţi parteneri
• Înfiinţarea SES (Saab Engineering Services), o divizie antreprenorială cu scopul de a pune pe piaţă expertiza Saab
• Lansarea noului 9-5 Sedan şi a 9-4X, primul crossover Saab
• Prezentarea motorizărilor de 180 CP, turbo diesel cu emisii de CO2 de doar 119g/km ce echipează modelele 9-3 SportSedan

Auto Cobălcescu, dealerul autorizat Saab din Bucureşti, se va alătura dealerilor din toată lumea sărbătorind “Ziua Independenţei” împreună cu clienţii săi, cu membrii Clubului SAAB şi nu în ultimul rând cu angajaţii companiei. Evenimentul va avea loc în 26 februarie şi va avea în program vizionarea de filme ce prezintă istoria mărcii, sesiuni de drive-test cu noile modele, anunţarea câştigătorului concursului “Do you feel SAAB?” şi va culmina cu gustul dulce al libertăţii dat de mult aşteptatul tort aniversar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.