Turaţii.ro GoPro

GoPro Hero HDTitlul e doar un joc de cuvinte, menit să vă aducă la cunoştinţă faptul că ne-am echipat suplimentar cu camere de luat vederi de tipul Action Camera, împreună cu o suită de accesorii speciale pentru filmat automobile.

Aşadar, în curând veţi vedea filmări cu totul diferite de cele pe care le făceam, urmează să avem scene de acţiune, filmate din exterior, de la nivelul roţilor, de sus, cum lucrează suspensiile, filmări detaliate ale sistemelor de navigaţie in timp ce funcţionează, filmari inedite cu schimbările de trepte şi turatiile sau vitezele la care rulăm.

Responsabile pentru aceste efecte vor fi camerele de luat vederi Motorsport GoPro Hero HD, deja achiziţionate şi altele care vor mai urma (modele, cu destinaţii speciale). Am încercat să facem un parteneriat cu unele magazine care aduc aşa ceva, însă n-am reuşit, până la urmă am făcut eforturi financiare susţinute pentru a ne dota corespunzător (nu ca n-am fi avut şi până acum echipamente bune, marca JVC).

Momentan suntem în perioada de probe, ne familiarizam cu modul complet diferit de filmare al acestor camere, însă nu mai e mult şi le vom da drumul sa filmeze live testele noastre. Până atunci, o sa fac un pic de reclamă, am cumparat una din camerele de luat vederi de la F64 şi nu regret, au fost mai mult decat profesionişti. Sper ca pe viitor să putem totusi găsi o variantă de colaborare cu ei, am fost încântat de ce am văzut acolo.

Primele probe cu GoPro Hero HD le puteţi vedea aici. Filmeaza foarte bine, mai ales că spre surprinderea mea, are dimensiunea unei jumătăţi de pachet de ţigări…

3 Responses

 1. kim_vl says:

  Uite, am studiat un pic GoPro Motorsport dar nu-mi dau seama: camerele astea sunt profesionale sau semiprofesionale ? Pt. ca imaginile sunt super, dar camerele par…rudimentare. Vad ca nu exista un ecran sau un vizor; si atunci cum imi dau sema daca focalizez corect ? Mai vad ca exista un afisaj pt. setari dar pe partea cu lentila camerei. Si atunci, daca am camera montata pe parbriz si vreau sa schimb o setare ce fac, demontez si intorc camera spre mine de fiecare data ?

 2. kim_vl says:

  Vreau sa-mi iau si eu o camera pt. masina pt. ca sa-mi filmez traseele montane. Nefiind familiarizat cu asemenea camere ce mi-ai recomanda ? GoPro pe ce inregistreaza: card, HDD etc. ? In ce format inregistreaza ? Mentionez ca vreau sa inregistrez de ordinul orelor spre zeci de ore. Cu ce soft faci preluarea si prelucrarea ulterioara a filmelor ?

  • turatiimaster says:

   GoPro e cea mai buna camera la ora asta, dar e scumpa, ca sa o faci asa cum doresti mai trebuie sa ii cumperi ecran (e separat). Insa la calitate nu se compara cu nimic altceva, e o camera outdoor, de aceea pare simpla, e conceputa pentru rezistenta si dimensiuni foarte mici. Filmeaza pe SD Card (parca 32 Gb e maxim, nu mai tin minte). E o camera profesionala zic eu. Detalii despre montaj sau prelucrare nu cunosc, nu eu ma ocup de partea asta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.