Un nou început

Mitsubishi-EVO-X-Edwin-KeletiEchipajul de raliuri Edwin Keleti/Victor Ponta abordează sezonul 2011 al Campionatului Naţional de Raliuri “Dunlop” dintr-o nouă perspectivă. După ce trei ani la rând au câştigat titluri de Campioni la Cupa Dacia Logan (2008), Clasa N2 (2008), Grupa A (2009 şi 2010) şi Clasamentul autoturismelor cu două roţi motrice (2009 şi 2010), Edwin Keleti şi Victor Ponta se vor înscrie în raliurile sezonului 2011 cu un MITSUBISHI LANCER EVO X.

Este practic un nou început pentru noi, spune Edwin Keleti. Chiar dacă nu este prima dată când pilotez o maşină cu transmisie integrală, este primul sezon în care ne aliniem la start cu o astfel de maşină. Suntem foarte fericiţi că reuşim să facem pasul spre grupa N.

Personal sunt un mare fan al maşinilor care au şi puntea motoare spate, nu neapărat 4WD, şi sunt convins că o să-mi placă ţinuta supra-viratoare a maşinii. Va trebui însă să găsim un echilibru pentru a obţine o deplasare eficientă în concurs. Mitsubishi-ul nostru EVO X este preparat şi va fi întreţinut de Colina Motors. Echipa şi-a dovedit deja profesionalismul în pregătirea maşinii pentru concurs aşa că noi avem foarte multă încredere în experienta lor.

Maşina este construită în configuraţia N4 deşi am fi vrut să mergem pe specificaţiile grupei R dar au fost două impedimente în a configura maşina pentru această grupă. Deocamdată nu există kit-uri disponibile pentru Mitsubishi Lancer EVO X de grupa R şi, mai mult decât atât, FRAS nu a anunţat clar până la această dată dacă acceptă în concurs maşini în această configuraţie.

Referitor la targetul sportiv pentru acest sezon Edwin Keleti spune: Cred că 2011 va fi un sezon de acomodare. Ne propunem să descoperim maşina fără a ne impune obiective sportive prea ambiţioase.

Cei doi sportivi ţin să-i mulţumeasca lui George Grigorescu şi echipei tehnice conduse de Iulian Niţă de la Mach1 Sportech pentru profesionalismul de care au dat dovadă în anii în care au câştigat împreună titlurile de Campioni.

Sezonul 2011 al Campionatului Naţional de Raliuri “Dunlop” începe cu Raliul Braşovului “Tess Rally” între 8 şi 9 aprilie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.