Parteneriat strategic Bosch-Vodafone

Bosch-VodafoneGrupul Bosch şi Vodafone anunţă încheierea unui parteneriat strategic, la nivel global, pentru oferirea unui pachet de soluţii care să permită comunicarea automată între aparate şi sisteme. Datorită soluţiilor de software şi comunicare a celor două companii, va fi posibilă, de exemplu, interconectarea prin Internet a lifturilor sau sistemelor de climatizare la sistemele automate de monitorizare.

Astfel, utilizatorii au posibilitatea de a gestiona simplu diferitele aparate, indiferent de locul în care s-ar afla, dar şi de a implementa eficient şi rentabil anumite funcţii şi servicii, cum ar fi întreţinerea sau monitorizarea de la distanţă.

În viitorul apropiat, tot mai multe dispozitive şi sisteme vor fi capabile să emită şi să recepţioneze date automat, prin intermediul Internetului. Acest lucru permite apariţia unor servicii complet noi, care vor modifica viaţa de zi cu zi a oamenilor.

Această inovaţia este denumită „Internetul obiectelor şi serviciilor”. “Datorită progresului rapid al tehnologiei, dispozitivele folosite în viaţa de zi cu zi devin din ce în ce mai inteligente şi interconectate. Sarcina noastră este de a îmbina opţiunile aplicaţiilor web, ale funcţiilor cloud computing, dar şi noile modele de afaceri cu reţelele embedded, integrate “a declarat Dr. Heinz Derenbach, preşedintele Consiliului de Administraţie al Bosch Software Inovations GmbH.

„Parteneriatul cu Bosch înseamnă că vom avea posibilitatea de a le oferi producătorilor, la nivel global, o metodă simplă de a activa şi gestiona wireless o gamă extinsă de dispozitive diferite”, a declarat Nick Jeffery, director general executiv al Vodafone Global Enterprise.

Conform prevederilor acestui parteneriat, Grupul Bosch, principalul furnizor global de tehnologie şi servicii, şi Vodafone, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii mobile pe plan mondial, vor oferi companiilor internaţionale o soluţie comună pentru facilitarea gestionării produselor prin intermediul cartelelor SIM integrate.

Clienţii profită astfel de pachetele de soluţii complete (One-Stop-Shopping), dar şi de multe alte avantaje. Colaborarea va combina experienţa Bosch în proiectarea de senzori şi de procese automate pentru fluxul de lucru, bazate pe Platforma multi-service a Bosch, cu experienţa Vodafone în oferirea de reţele de calitate şi de instrumente de management.

Platforma multi-service Bosch, care permite firmelor să dezvolte procese automate, va fi integrată cu Platforma globală pentru servicii de date (GDSP) a Vodafone, care dă posibilitatea companiilor să gestioneze conectivitatea a mii de cartele SIM integrate pe plan mondial. Platforma GDSP de la Vodafone asigură comunicarea la nivel mondial prin calităţile de reţea şi instrumentele de management oferite.

În acest fel, schimbul de date se realizează central, prin mii de cartele SIM integrate în cele mai diferite aparate şi sisteme. Printr-o aşa numită platformă machine-to machine – prescurtat M2M – este posibilă realizarea unui schimb automat de informaţii între aparatele terminale, cum ar fi maşini, dispozitive automate, autovehicule sau containere, şi platformele centrale de pe Internet.

Această soluţie va simplifica gestionarea fluxurilor de lucru în cadrul proceselor comerciale dintr-o mare varietate de domenii industriale, într-un mod intuitiv, integrat şi eficient din punct de vedere al costurilor.

Printre produsele care pot beneficia de cartelele SIM integrate se numără lifturile, sistemele de climatizare şi scările rulante cu sisteme de avertizare automate, care alertează echipele de întreţinere în cazul apariţiei unor probleme, trimiţând mesaje prin reţeaua de telefonie mobilă Vodafone.

‚,Bosch planifică să dezvolte şi să ofere produse şi servicii complet noi, interconectate în mod complex. Clienţii internaţionali vor profita de experienţa unui furnizor global de produse auto şi tehnologie ca Bosch, precum şi de experienţa Vodafone în domeniul telecomunicaţilor. Acest parteneriat deschide calea unui progres viitor enorm pe acest segment”, a declarat Dr. Siegfried Dais, Membru al Consiliului de Administraţie al Grupului Bosch.

Oferta combinată va permite companiilor să prezinte un serviciu end-to-end uniform şi integrat, care va duce şi la o scădere a costurilor. Clienţii vor beneficia de o reducere a complexităţii şi de un timp mai scurt de lansare pe piaţă, precum şi de abilitatea de a dezvolta şi adapta procesele de afaceri în funcţie de cerinţele pieţii.

„Dispozitivele cu capacităţi de comunicare mobilă oferă niveluri mai ridicate de satisfacţie clienţilor, precum şi un nivel mai ridicat de eficienţă în domenii diferite, precum cel energetic, în industria auto, servicii de securitate, sănătate şi construcţii” a adăugat Nick Jeffery, director general executiv al Vodafone Global Enterprise.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.