FleetBoard din fabrică pentru Mercedes-Benz Sprinter

Mercedes-Benz-Sprinter-FleetboardSistemul de telematică FleetBoard este de acum disponibil ca dotare originală din fabrică pentru Mercedes-Benz Sprinter. Iniţial, sistemul de telematică era disponibil pentru Sprinter doar ca opţiune de montare ulterioară.

„Prin simpla comandare a sistemului FleetBoard în dotarea unui nou autovehicul, flotele pot reduce semnificativ costurile operaţionale şi procesuale,” notează Markus Lipinsky, Director al Daimler FleetBoard GmbH.

Testele efectuate în sectorul distribuţiei şi transporturilor au arătat că valoarea consumului de combustibil şi a emisiilor de CO2 poate fi redusă cu până la 30%, prin adoptarea unui stil de conducere economic.

„Folosim FleetBoard pe Sprinter de aproximativ un an. După analiza performanţelor, am fost capabili de a reduce consumul fiecărui autovehicul în medie cu 1,5l/100 km. Din moment ce unele autovehicule comerciale uşoare parcurg până la 500 km într-o zi, economia de combustibil devine vizibilă în doar câteva luni, “explică Ralf Schumann, Director Adjunct al furnizorului de servicii de transport, Winkler.

Sistemul FleetBoard este extrem de uşor de utilizat: şoferii învaţă să adopte un stil de conducere defensiv şi preventiv, şi să îşi menţină acest mod de a conduce graţie raportării constante şi transparente a analizei stilului lor de conducere.

FleetBoard Mapping asigură o transparenţă adiţională în localizarea şi statusul autovehiculelor în orice moment, oriunde s-ar afla. Înregistrarea curselor afişează întregul curs al călătoriilor flotei, indicând timpii activi şi pasivi, consumul şi viteza.

Costurile de reparaţii şi de întreţinere sunt de asemenea reduse, ca rezultat al gradului mai scăzut de uzură. Operaţiunile de întreţinere pentru autovehiculele individuale pot fi de asemenea planificate central mult mai eficient, şi chiar grupate.

Serviciul de management al timpului permite înregistrarea automată a orelor de lucru pentru transmiterea acestor informaţii către departamentul contabil (de salarizare). Pentru autovehiculele dotate cu tahograf digital, citirea la distanţă a cardului şoferului şi stocarea de date pot ajuta la reducerea semnificativă a timpului petrecut pentru compilarea documentaţiei.

Managementul transportului este de asemenea capabil să ofere asistenţă atât şoferului cât şi autovehiculului în procesele complexe de logistică, graţie controlului profesional al rutelor, telecomunicaţiei simple şi navigaţiei ce utilizează cele mai noi date cartografice.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.