Începând cu noul sezon competiţional de automobilism sportiv din România, orele de sport din câteva licee importante din ţară vor fi un pic… altfel.
„Pilotul Dunlop”, un proiect iniţiat ca urmare a necesităţii informării tinerilor cu privire la posibilitatea de a-şi canaliza energia pe care tind să o consume în viteză către performanţă şi palmares, aduce o atmosferă nouă la orele de sport dominate până acum de exerciţii de gimnastică şi atletism sau de confruntări între echipele din diverse sporturi cu mingea.
În 2011, raliurile, viteza în coastă, kartingul, F1, sau parfumul nisipului din Dakar vor intra şi în sălile de curs pentru o oră de… motorsport.
Dunlop, unul dintre cei mai mari producători de anvelope de înaltă şi ultra înaltă performanţă din lume şi partener oficial al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv încă din 2007, a început o campanie de promovare a automobilismului sportiv de performanţă printre tinerii liceeni, adesea tentaţi de adrenalina caiilor putere şi ispitiţi de mirajul vitezei neglijând însă performanţa şi posibilitatea unei cariere în automobilismul sportiv profesionist.
”Tinerii au nevoie de repere şi modele pentru a urma o cale justă în viaţă. Astfel de repere nu pot fi date decât de cei care au reuşit să atingă cât de cât o culme a performanţei prin ambţie, perseverenţă şi talent.
Pilotul Dunlop îşi propune să ofere astfel de repere şi modele ale performanţei şi succesului în motorsport, o disciplină sportivă adesea neglijată datorită asocierii frecvent injuste cu abuzul de viteză şi adrenalină”, a declarat Alina Mihăescu, Marketing & PR Manager al Goodyear Dunlop Tires România.
”Experienţa de peste 120 de ani de victorii în motorsport a mărcii Dunlop şi talentul şi dăruirea unor piloţi importanţi din campionatele interne de raliuri şi viteză în coastă îşi vor spune cuvântul în această campanie pe care am iniţiat-o de a crea premisele unei culturi a motorsportului în rândul tinerilor din România”, a mai adăugat aceasta.
Prin sprijinul şi amabilitatea câtorva licee importante din ţară, Pilotul Dunlop va intra, înaintea câtorva etape din calendarul Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011, în dialog cu elevii claselor a XI-a şi a XII-a din oraşe precum Braşov, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Iaşi şi Bacău.
Ca urmare a iniţiativei Dunlop de a demara programul Pilotul Dunlop în Şcoli, peste 3000 de elevi de liceu vor beneficia de cel puţin o oră de motorsport în locul unei ore tradiţionale de sport sau dirigenţie.
Prin aceasta, Dunlop speră să aducă tinerii mai aproape de spiritul performanţei şi competiţiei din automobilismul sportiv, prin crearea posibilităţii unui dialog real şi imediat cu piloţi care fac performanţă în mod curent, care au titluri de campioni sau vice-campioni în diverse competiţii de profil din România sau care sunt pur şi simplu mânaţi de pasiunea de a-şi depăşi limitele pe probele de concurs.
Primele ore de motorsport au fost deja ţinute de pilotul Dunlop la Colegiul Naţional Dr. Ioan Meşotă, Grupul Şcolar Industrial Hidromecanica şi Liceul cu Program Sportiv din Braşov chiar înaintea Raliului Braşovului, prima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2011.
În popasul său braşovean, Pilotul Dunlop a fost susţinut de copilotul Angela Stănescu. Originară din Braşov, Angela Stănescu şi-a făcut debutul în calitate de navigator la Raliul Metabond Covasna 2009, imediat după absolvirea cursurilor Şcolii de copilotaj sportiv sub îndrumarea lui Florin Hângu.
De atunci a urmat o serie de raliuri alături de diferiţi piloţi, cea mai importantă fiind participarea la Allianz Mecsek Rallye 2009, alături de pilotul Szabo Csongor.
Recent Comments