Noul Lexus CT 200h. Porneşte revoluţia silenţioasă

Launch of Lexus CT 200hJoi, 7 aprilie, a avut loc la Palatul Ghika din Bucureşti, lansarea noului model Lexus CT 200h. Lexus CT 200h este prima compactă din gama Lexus, o adevărată revoluţie silenţioasă ce marchează introducerea primului hibrid integral din segmentul premium compact.

Însăşi lansarea modelului CT 200h a fost realizată în jurul conceptului de revoluţie silenţioasă. Invitaţii au primit la intrare o pereche de căşti, în care au putut asculta întreaga desfăşurare a evenimentului, astfel că în sală s-a păstrat linişte totală.

Andrei Fântână, unul dintre cei mai talentaţi desenatori digitali din România a realizat în direct, cu ajutorul unei tablete grafice, o lucrare dedicată special modelului CT 200h.

În final, invitaţii s-au delectat cu un spectacol de proiecţie digitală realizat de Ion Cotenescu.

În cadrul evenimentului au fost expuse cele mai reprezentative lucrări de artă digitală semnate de artista japoneză Aya Kato, al cărei stil artistic, caracterizat de acurateţea detaliului, explozie de culoare şi rafinament al execuţiei a completat perfect conceptul revoluţiei silenţioase.

Creat special după profilul consumatorului european, noul CT 200h răspunde perfect exigenţelor unui client tânăr, modern, dar şi atent cu mediul înconjurător. În construcţia noului Lexus CT 200h nu s-a făcut niciun compromis în materie de calitate, confort şi rafinament, păstrându-se linia elitistă a mărcii Lexus.

Prin rafinarea managementului energiei sistemului Lexus Hybrid Drive, cele două surse de putere ale noului model premium cu propulsie integral hibridă asigură atât performanţe de mediu deosebite cât şi un caracter sportiv şi agil.

Inginerii Lexus au îmbunătăţit atât performanţele suspensiei, sistemului de frânare controlată electronic (ECB), şi a sistemului de recuperare a energiei, precum şi performanţele sistemului integral hibrid.

Cu o putere totală de 136 CP, CT 200h accelerează de la 0-100 km/h in 10,3 secunde şi atinge o viteză maximă de 180km/h. În ciuda acestor cifre, consumul de combustibil este remarcabil – doar 3.8l/100 km consum combinat, iar emisiile de CO2  sunt de doar 87g/km.

Lexus Hybrid Drive generează emisii de noxe de numai 3.3 mg/km şi zero emisii de particule, valori de peste 50 ori mai mici decât cele ale unui motor diesel de o putere similară. În plus, atunci când rulează exclusiv în modul electric, pe o distanţă de 2 km şi cu o viteză de 45km/h emisiile sunt zero.

Nivelul emisiilor de NOx ale noului model Lexus se află deja mult sub standardele Euro 6, ce vor fi implementate începând cu luna septembrie 2014.

Precum oricare alt model Lexus, sistemul de propulsie integral hibridă a noului model CT 200h oferă un nivel superior al silenţiozităţii, beneficiind de o reducere semnificativă a zgomotului şi vibraţiilor (NVH), fapt ce-i asigură poziţia de lider de clasă inclusiv în privinţa valorilor fonice în habitaclu şi la exterior.

Responsabilitatea faţă de mediu a reprezentat un deziderat inclusiv în alegerea materialelor folosite la construcţia maşinii: de la sistemul de aer condiţionat cu funcţionare economică şi scaune încălzite pro-active, la iluminare preponderent pe bază de LED, sistem audio cu amplificator eficient energetic, boxe din cărbune de bambus, utilizare extensivă a unor materiale de provenienţă bio.

Costul total al deţinerii (Total Cost of Ownership) este unul extrem de avantajos: de la taxa de prima înmatriculare zero, la consumul extrem de mic de combustibil şi până la costurile foarte reduse de întreţinere. Fără a avea demaror, alternator, ambreiaj sau curele de antrenare, trenul de rulare integral hibrid a fost creat special pentru o durabilitate ieşită din comun.

Acoperită de o garanţie de 5 ani/100.000 km, bateria lui CT 200h este concepută pentru o durată de viaţă egală cu cea a maşinii. Datorită faptului că sistemul de frânare regenerativă controlată electronic generează primii 50% din întreaga forţă de frânare, sistemul de frânare al lui CT 200h demonstrează o remarcabilă longevitate a componentelor.

Astfel, durata de viaţă a plăcuţelor şi discurilor de frână la CT 200h este de două sau chiar de trei ori mai mare decât cea a unui automobil similar cu propulsie convenţională. În plus, Lexus oferă 5 ani garanţie, cu mult peste orice altă perioadă de garanţie oferită în segmentul premium din România la ora actuală.

„Lexus CT 200h este mai mult decât un lider autentic al categoriei de maşini eco în clasa compactă premium. Este o maşină revoluţionară, care defineşte noi standarde ale acestei categorii; este o ilustrare magistrală a principiului „puterii fără compromisuri” care stă la baza fiecărui automobil hibrid al mărcii Lexus.

Iar perspectiva din care trebuie privită această maşină este una cu totul nouă, diferită de ceea ce suntem noi obişnuiti până acum să considerăm în segmentul premium compact”, a declarat Anca Dumitrescu, Senior Brand Manager Lexus.

Creat pentru clienţii cu respect pentru mediu, dar care nu doresc să renunţe la propriile standarde,  CT 200h este o nouă cale de acces către marca Lexus, şi va aduce un nou grup de clienţi tineri acesteia.

Maşina este oferită în 4 variante de echipare, de la versiunea Eco – ce se concentrează pe un minim de dotări şi performanţe ecologice de vârf – până la varianta de echipare Luxury, dotată cu tapiţerie din piele, sistem de navigaţie cu senzori de parcare şi cameră, sistem audio Mark Levinson şi tot ceea ce şi-ar mai putea dori un client premium.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.