Kia prezinta sedanul K2 la Shanghai Motor Show

Kia K2– Modelul este bazat pe Kia Rio şi dezvoltat special pentru piaţa chineză
– Producţia locală va începe în iunie 2011
– K2 reprezintă o fază superioară în strategia de dezvolatre locală a Kia

Kia Motors şi joint venture-ul său din China, Dongfeng Yueda Kia, au prezentat astăzi modelul K2, de segment B, în cadrul Salonului Auto de la Shanghai. Bazat pe platforma noului Rio, care a avut premiera mondială la recent încheiatul Salon Auto de la Geneva, noul K2 a fost desenat şi fabricat special pentru piaţa chineză şi va intra în producţie în luna iunie, în uzina Dongfeng Yueda Kia. O versiune hatchback cu 5 uşi va fi produsă începând cu luna august a acestui an.

K2 va fi poziţionat ca o maşină premium de clasă mică şi este de aşteptat să fie foarte competitiv într-un segment care reprezintă 16% din totalul de maşini noi vândute în China.

K2 reprezintă un pas în plus pe care Kia îl face în strategia de a satisface mai bine cerinţele clienţilor din diferite pieţe la nivel mondial prin dezvoltarea de produse care să răspundă preferinţelor şi nevoilor unei pieţe anume.

După introducerea modelului cee’d şi MPV-ului de segment B Kia Venga, concepute special pentru clienţii europeni, noul K2 este un semnal clar al planurilor Kia de a deveni unul din leaderii de piaţă din China.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.