BMW şi Yacht Club România – pasiune pentru performanţă

BMW si Yacht Club RomaniaBMW România a încheiat un parteneriat strategic cu Yacht Club România, principalul club de yachting offshore al României, vizând promovarea performanţei în cadrul unui sport unic în Marea Neagră – yachting-ul offshore. Parteneriatul cuprinde realizarea celei de-a treia ediţii a Campionatului BMW de Yachting Offshore al României, campionat care include BMW Black Sea International Regatta şi finala campionatului – Regata BMW România.

“Plăcerea de a conduce nu se limiteaza pentru BMW la maşini. Este pasiunea de a fi pe primul loc în tot ceea ce faci, iar competiţiile de yachting offshore, acolo unde a conduce şi a fi pe primul loc presupun un efort, calităţi şi performanţe deosebite, sunt locul unde valorile BMW se regăsesc pe deplin”- spune Nina Velteran, Marketing Manager, BMW Group România.

A treia ediţie a Campionatului de Yachting Offshore al României BMW, iniţiat în 2008 de către Yacht Club România, va cuprinde patru competiţii: BMW Black Sea International Regatta, Regatta Nautic Life Beneteau, Regatta Callatis şi finala campionatului, Regata BMW România. Toate etapele campionatului fac parte din Calendarul Oficial al ISAF (International Sailing Federation) 2011. Campionatul se va desfăşura în sistemul de rating IRC International, utilizat în cadrul celor mai importante competiţii de yachting offshore la nivel mondial.

“Pentru noi parteneriatul cu BMW reprezintă un sprijin deosebit, sprijin care vine din partea unei mărci care a promovat şi promovează ca valori calitatea şi performanţa, inclusiv în cadrul competiţiilor de yachting offshore ca America’s Cup şi BMW Sailing Cup” – a declarat Bogdan Alexandrescu, CEO Yacht Club România.

Prima etapă a Campionatului BMW de Yachting Offshore al României, BMW Black Sea International Regatta, va începe pe 18 mai, la Mangalia. Este singura competiţie de yachting offshore din Marea Neagră care se desfăşoară între două ţări (România şi Bulgaria) şi la care participă echipaje din România, Bulgaria, Ucraina şi Turcia. Juriul internaţional şi comitetul de cursă vor fi compuse din reprezentanţi ai României, Bulgariei, Ucrainei, Greciei şi Franţei.

Serviciul de prognoză meteo dedicat va fi asigurat de către Weather Routing Inc. US, companie care oferă servicii meteo pentru cele mai importante competiţii de yachting la nivel mondial.

Parteneriatul strategic dintre BMW Group Romania şi Yacht Club nu se limitează doar la teritoriul ţării noastre. In 2012 este programat, la iniţiativa Yacht Club România, primul Campionat de Yachting Offshore al Mării Negre – “Black Sea Offshore Yachting Championship”, în colaborare cu cluburile partenere din Bulgaria, Turcia, Ucraina şi Rusia.

“Iniţiativa României de a realiza primul Campionat de Yachting Offshore al Mării Negre are acum un partener pe măsură – BMW Group România. Doi parteneri care împărtăşesc pe deplin aceleaşi valori pot să ducă mai departe pasiunea pentru performanţă şi de ce nu, să demonstreze că România poate promova aceste valori mai departe” – Bogdan Alexandrescu, CEO Yacht Club România.

“BMW a acceptat întotdeauna provocările – este motivul pentru care suntem astăzi pe primul loc în segmentul auto premium şi pentru care îi sprijinim pe cei care pun pasiune în ceea ce fac. Sperăm ca pasiunea cu care Yacht Club România a abordat acest sport va beneficia de sprijinul potrivit din partea noastră şi ca toţi participanţii la acest sport nobil – yachting-ul offshore – vor fi alături de BMW şi Yacht Club România, din pasiune pentru performanţă – Nina Velteran, Marketing Manager, BMW Group România.

BMW are o tradiţie bogată în implicarea în yachting. În 2010 echipajul BMW Oracle Racing a înregistrat prima victorie în cea mai prestigioasă cursă de yachting la nivel mondial, Americas’ Cup. Cu o tradiţie bogată, BMW Sailing Cup este una dintre cele mai importante competiţii de sailing pentru amatori.

Câştigătorii campionatelor naţionale BMW Sailing Cup din Germania, Italia, Portugalia şi Noua Zeelandă se întâlnesc în finala internaţională. După ce anul trecut aceasta s-a desfăşurat în Noua Zeelandă, pentru 2011 aceasta este programată să revină în Europa.

Un alt eveniment dedicate acestui sport este BMW X3 Games, o competiţie Europeană unde echipe de trei participanţi se întrec în 6 discipline, printre care şi sailing. La finala de la Geneva, din luna mai, România va fi reprezentată de două echipe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.