Vreau să recomand o lanternă auto…

Lanterna auto CobraÎn cazul în care vă întrebaţi ce lanternă pentru automobil are cel mai bun raport performanţe/preţ, îndrăznesc să vă sugerez un răspuns. Dintr-o întâmplare am pus mâna pe câteva lanterne Cobra cu acumulatori NiMh, în urma unui parteneriat cu Falcon Electronics. Nu fac reclamă lanternelor doar ca să le fac lor plăcere… Chiar m-au impresionat şi deja maşinile mele au în dotare aşa ceva.

Dimpotrivă, am văzut genul ăsta de lanternă cam prin toate magazinele, cu preţuri de la 20 la 100 şi ceva de lei, însă niciun model nu m-a convins. Motive diverse, fie deşi pretul era foarte mic, calitatea ledurilor şi a construcţiei era penibilă, fie, dacă preţul era mare şi calitatea bună, totuşi nu-mi venea să dau echivalentul a 30 de euro pe o lanternă…

Până când am întâlnit Cobra. Calitatea construcţiei este pur şi simplu incredibilă, adică atunci când ţii lanterna în mână parcă îţi strigă “uite cât de bine construită sunt şi ce bine luminez”. Materialul se dovedeşte rezistent şi foarte calitativ la privire şi atingere, nu ai lufturi sau chestii nelalocul lor.

O lanternă poate fi considerată buna prin câţiva factori principali: calitatea iluminării, durata acumulatorului, posibilităţi de prindere/agăţare, timp de încărcare, surse alternative de alimentare/încărcare, rezistenţă la factorii de mediu etc.

Lanterna de care va vorbesc are 18 leduri, luminează uniform, rezistă 7 ore de funcţionare continuă cu o singură încarcare, se poate alimenta şi de la o priza de 12V şi de la una de 220V, prin intermediul adaptoarelor şi alimentatoarelor incluse.

Prezintă un magnet mic dar puternic, cu ajutorul căruia putem prinde lanterna pe caroseria maşinii (nici nu realizaţi ce avantaj major reprezintă o astfel de lanternă când faci o pană pe întuneric…).

În plus, are şi un cârlig pliabil şi demontabil, ce se roteşte 360 grade, cu care poate fi agăţată în alte ipostaze decât cele neapărat legate de automobil (în curte, în cort, de lustră când rămâi fără curent, de barcă, de remorcă, în rulotă etc.). Acumulatorii lanternei sunt NiMh, 3,6V, 1200MAH.

Costă în jur de 70 lei. Preţul îl caracterizez ca fiind mediu pentru o lanternă de o calitate excepţională. Încercaţi, merită…

5 thoughts on “Vreau să recomand o lanternă auto…

 1. Stefan

  Salutare! Poti sa-mi spui de unde cumpar, sau cum cumpar, o asemenea lanterna? Multumesc, Stefan.

  • turatiimaster

   Am eu una daca vrei, o tineam in masina pe care tocmai am vandut-o. E in stare perfecta, cu toate accesoriile, nu mai am cutia. Pret 50 lei.

   • Dan

    Salut! Poti sa ma ajuti sa gasesc si eu o lanterna de acest tip?

    • turatiimaster

     Aveau la Falcon Electronics, intr-o vreme, nu stiu daca mai au.

 2. Andrei

  Am si eu una, este formidabila, se incarca rapid, dar tine incarcata, este ideala ca lanterna de rezerva, in drumetii o tin in masina/rucsac, ca rezerva, pentru situatiile in care se descarca frontala, raza luminoasa este suficienta, iar magnetul si carligul integrate o fac ideala la masina, casa, cort si orice locatie unde este necesara o “umbra” de lumina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.