Daimler şi Bosch: joint venture pentru fabricarea de motoare electrice

Companiile Daimler AG şi Robert Bosch GmbH intenţionează să-şi extindă în continuare parteneriatul ce durează deja de mulţi ani şi să colaboreze în viitor pentru dezvoltarea şi fabricarea de motoare electrice pentru autovehiculele electrice din Europa.

Cele două companii au semnat în luna aprilie a acestui an o scrisoare de intenţie în acest sens şi au demarat negocierile contractuale pentru formarea unui joint venture cu participatie 50:50. Negocierile urmează a fi finalizate în primul semestru al anului 2011, iar producţia comună va începe în anul 2012.

Cele două companii doresc ca prin unirea competenţelor lor să accelereze progresul în dezvoltarea sistemelor de tracţiune şi să aibă o colaborare fructuoasă. Conform scrisorii de intenţie, producţia comună urmează să înceapă deja din anul 2012, iar montarea motoarelor electrice la autovehiculele electrice Mercedes-Benz şi Smart este planificată tot pentru 2012.

Vânzarea către alţi producători auto va fi efectuată exclusiv de către compania Bosch. Activităţile comune urmează să se desfăşoare în regiunea Stuttgart şi la Hildesheim.

Grupul Bosch, în calitate de furnizor mondial de piese, echipamente auto şi servicii, deţine competenţe extinse în dezvoltarea şi producţia de motoare electrice, având deja o unitate de producţie de serie în Hildesheim.

Producătorul auto Daimler beneficiază deja de o experienţă de 20 de ani în domeniul autovehiculelor electrice, cât şi în domeniul componentelor esenţiale ale motoarelor electrice şi acumulatorilor, beneficiind de cunoştinţe tehnice vaste în ceea ce priveşte electrificarea autovehiculelor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.