Umbrela Verde sărbătoreşte Braşovul, Capitala Verde a României

Toyota_logoDupă demararea cursei naţionale de înscriere pentru acordarea titlului de Capitala Verde a României pentru anul 2010, Umbrela Verde anunţă primul eveniment al anului care va avea loc în Braşov, oraşul care a primit această titulatură pe care o va purta pe tot parcursul anului 2011.

„Programul iniţiat de Umbrela Verde a primit sprijinul nostru din primul moment, datorită faptului că oferă un exemplu de bune practici în rândul autorităţilor locale şi al românilor. Ceea ce ne-a atras a fost faptul că nu vorbim de o simplă campanie, ci de un program amplu de creare a unor obiceiuri pozitive la nivelul atitudinii civice pentru recunoaşterea eforturilor acolo unde este cazul”, a declarat Cristian Apostol, Secretar de Stat în Ministerul Mediului şi Pădurilor.

Celebrarea şi inaugurarea Braşovului – Capitala Verde a României va avea loc chiar în săptămâna în care sunt sarbatorite Zilele Oraşului.

„Recunoaşterea titulaturii de Capitala Verde a României nu se putea face într-un moment mai potrivit decât Zilele Oraşului, pentru că este un moment mult aşteptat de fiecare braşovean în parte. Anul acesta avem un motiv în plus de sărbătoare şi suntem onoraţi să putem celebra cu toţii acest eveniment special care va deveni, fără îndoială, un moment unic în viaţa oraşului nostru”, a declarat Primarul Braşovului, George Scripcaru.

În perioada 29 aprilie – 1 mai, echipa Umbrela Verde, alături de Toyota, maşina oficială a evenimentului, invită românii să ia parte la primul eveniment din acest an.

„Capitala Verde a României este unul dintre cele mai ample programe naţionale de responsabilitate civică, prin care ne-am propus să schimbăm vizibil comportamentul şi atitudinea pe care românii, împreună cu autorităţile locale, o manifestă faţă de mediul în care trăiesc.

Ne bucurăm să fim alături de locuitorii Capitalei Verzi, printr-o serie de acţiuni autentice Umbrela Verde, având, bineînţeles, sprijinul autorităţilor locale şi centrale”, a declarat Alina Bratu, Corporate Affairs Manager Tuborg şi coordonator Umbrela Verde.

Un element de atracţie pe durata zilelor de 29 şi 30 aprilie va fi Cortul Umbrela Verde, funcţional în Piaţa Sfatului între orele 10:00 şi 18:00, unde vizitatorii pot intra în posesia unor sfaturi practice privind colectarea selectivă, depozitarea deşeurilor sau utilizarea corectă a energiei. Tot aici, localnicii şi turiştii vor putea afla informaţii despre experienţa condusului maşinii hibrid Toyota Auris.

„A avea o atitudine proactivă faţă de mediu presupune un adevărat stil de viaţă şi implică un cumul de elemente care se învaţă, de la depozitarea selectivă a deşeurilor, până la folosirea unor mijloace de transport cât mai puţin poluante.

Toyota este recunoscută pentru grija deosebită faţă de mediul înconjurător, pentru preocuparea permanentă de a dezvolta şi perfecţiona tehnologii de reducere a impactului vehiculelor asupra mediului inconjurător.

În acest moment, în portofoliul Toyota se regăsesc 2 modele ce utilizează tehnologia hibrida – Toyota Prius – primul autovehicul hibrid din lume produs în masă – şi Toyota Auris, model lansat în septembrie anul trecut şi care se bucură deja de succes în rândul consumatorilor.

Până în anul 2020, Toyota intenţionează să aibă o gamă completă de vehicule hibrid, câte o versiune hibrid pentru fiecare model cu propulsie clasică.

În acest context, prezenţa noastră la evenimentul Umbrela Verde are scopul de a informa publicul cu referire la alternativele pe care le oferim şi de a susţine această iniţiativă care promovează protecţia mediului înconjurător prin schimbarea unor atitudini şi comportamente”, a declarat Nicoleta Gerea, Sales & Network Director Toyota România.

Pe parcursul celor trei zile va fi anunţată înscrierea oficială a Braşovului în cursa pentru Capitala Verde a Europei şi lansarea unei beri speciale dedicată Braşovului, produsa de URBB cu sprijinul Can-Pack România, care va fi disponibilă pe piaţă în cantitate limitată şi pentru o perioadă limitată.

O parte din premiul oferit de oraşului Braşov va fi evenimentul de sâmbătă, 30 aprilie, când Piaţa Sfatului, va prinde viaţă, începând cu ora 19.00, pe muzica formaţiilor Direcţia 5, Damian Drăghici & LA Session Brand şi Taraful Funky Ciocârlia & The B-man.

„Este un prilej de bucurie să luăm parte la prima celebrare a Capitalei Verzi a României, în Braşov, şi încurajăm atitudinea responsabilă faţă de mediu, faţă de lucrurile frumoase din România care merită protejate cu grijă, dar mai ales cu o atitudine potrivită”, a declarat Damian Drăghici.

Sărbătoarea în Capitala Verde a României va presupune numeroase activităţi de interacţiune cu publicul, printre care şi un panou cu întrebări la care cei care răspund corect vor participa la o tombolă ce oferă drept premiu prin tragere la sorţi o bicicletă.

Ziua de 1 mai va fi celebrată de echipa Umbrela Verde la Cetatea de la „Pietrele lui Solomon” – Junii Braşovului – unde toti braşovenii şi turiştii vor fi încurajaţi să participe la păstrarea curăţeniei.

Programul “Capitala Verde a României” va continua în 2011 cu cea de-a doua ediţie. Încurajând implicarea câştig-câştig care are loc atunci când comunitatea sprijină initiaţivele autorităţilor locale, organizatorii îşi propun ca numărul oraşelor înscrise în competiţie pentru titlu să se dubleze.

Totodată, participarea asigură recunoaşterea eforturilor de punere în practică a unor planuri de dezvoltare durabilă şi sustenabilă destinate generaţiilor viitoare.

Despre Umbrela Verde

Umbrela Verde este o campanie de responsabilizare faţă de mediu, iniţiată de Tuborg Romania, în vara anului 2007. Obiectivele campaniei sunt să schimbe o mentalitate profund greşită a românilor: “Gestul meu nu contează” şi să-i convingă că, împreună, trebuie să păstrăm România curată, prin acţiuni care urmăresc responsabilizarea prin puterea exemplului personal.

Programul se bucură în acest moment de sprijinul a peste 1.300 de voluntari şi peste 1000 de bloggeri parteneri. În plus, mai mult de 150.000 de stickere pentru maşină cu mesajul “Eu nu arunc gunoi pe stradă” au fost distribuite atât prin acţiuni punctuale derulate în trafic, cât şi direct beneficiarilor, în urma solicitărilor primite pe site-ul campaniei, www.umbrelaverde.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.