Qashqai în clasamentul calităţii germane

Nissan Qashqai 2011• Qashqai – printre cele mai fiabile maşini din clasa sa, conform studiului ADAC
• Cel mai popular crossover compact din Europa, a 5-a poziţie în clasamentul vânzărilor din segmentul C în Europa şi locul 5 în segmentul C hatchback în România
• Vânzările sfidează gravitaţia crescând de la an la an de la lansarea din 2007
• Peste 835.000 unităţi vândute în Europa până în prezent şi 1 milion de unităţi vândute la nivel mondial
• Nissan Note şi Nissan Micra, apreciate, de asemenea, a fi „foarte fiabile” de către ADAC
• Toate cele trei modele sunt fabricate în Marea Britanie, subliniind calitatea produselor Nissan construite în Europa

Pentru cel de-al patrulea an consecutiv, Nissan Qashqai a obţinut o clasificare fruntaşă în unul dintre cele mai exigente studii de calitate europene.

Popularul model a obţinut calificativul „foarte fiabil” din partea renumitei organizaţii ADAC, din Germania, cel mai mare club automobilistic din Europa, având peste 16 milioane de membri.

Cel mai bine clasat model de marcă japoneză din segmentul său, Qashqai a fost întrecut doar de mărcile premium germane şi a obţinut locul 6 (din 22) în clasa pe care o reprezintă, înaintea unor rivali importanţi, precum VW Tiguan, Ford Kuga şi Toyota RAV4.

Qashqai nu a fost singurul model Nissan recunoscut în studiul de fiabilitate ADAC pe anul 2010 (Pannenstatistik). Nissan Note a obţinut locul 5 din clasa sa (din 23), făcând, de asemenea, dovada a patru ani de performanţă continuă „foarte fiabilă”, în timp ce Nissan Micra a obţinut statutul de autovehicul „foarte fiabil” în 2009 şi 2010.

Qashqai şi Note sunt construite în Europa de către Nissan Motor Manufacturing UK (NMUK), cum a fost şi cazul modelului Micra, înainte ca acesta să cedeze locul lui Juke la uzina din Sunderland.

Qashqai nu este la primul succes în ceea ce priveşte studiile efectuate de ADAC. Anul acesta, s-a clasat pe locul trei la general în competiţia anuală a organizaţiei pentru obţinerea premiului „Gelber Engel” (Îngerul galben), care reprezintă o recunoaştere a fiabilităţii şi a satisfacţiei clienţilor. Qashqai a fost întrecut doar de un Audi şi un Porsche.

„Aceste rezultate extraordinare subliniază calitatea de fabricaţie excepţională oferită tuturor maşinilor produse de NMUK. Suntem în mod deosebit mândri de Qashqai, cel mai bine vândut model al nostru în Europa.

Succesul său în cadrul studiilor ADAC arată că oferim în continuare cea mai bună calitate, chiar dacă suntem solicitaţi la maxim pentru a satisface cererea uriaşă pentru acest model excepţional”, a afirmat Simon Thomas, Vicepreşedinte Senior, Nissan Europa.

Nivelurile constante de înaltă calitate obţinute de această ultimă generaţie de autovehicule Nissan reprezintă consecinţa directă a unei strategii coordonate şi axate pe obiectiv, dusă de o echipă de specialişti dedicaţi, din departamentele Nissan de servicii post-vânzare, asigurarea calităţii, cercetare şi dezvoltare din Europa şi din uzinele din UK şi Spania.

Succesul Qashqai

Nissan Qashqai a fost lansat în 2007 ca o alternativă inovatoare şi incitantă la modelele hatchback convenţionale care domină segmentul C de autovehicule pe piaţa europeană. Din combinaţia atrăgătoare dintre aspectul de SUV şi calităţile practice a unei maşini de familie s-a născut segmentul de crossover compact.

Qashqai a avut imediat succes la vânzări şi continuă să domine segmentul, popularitatea sa fiind mărită în urma îmbunătăţirilor aduse în anul 2010, care au accentuat calitatea şi rafinamentul acestui autovehicul.

De la lansare, peste 835.000 de unităţi Qashqai au fost vândute în întreaga Europă, subliniind dominarea Nissan în segmentul crossover… o poziţie întărită în continuare mulţumită popularităţii fratelui mai mic al lui Qashqai, Juke, lansat anul trecut.

Qashqai ocupă în prezent locul 5 în clasamentul celor mai bine vândute modele din segmentul C din Europa, după patru modele tradiţionale – VW Golf, Renault Megane, Ford Focus şi Opel Astra – avânt o cotă de 4,9% pe acest segment. In Romania, Qashqai ocupa tot locul 5 in topul vanzarilor din segmentul C hatchback, pentru anul fiscal 2010.

Modelul este disponibil în două versiuni – cea cu cinci locuri, Qashqai şi cea cu şapte locuri, Qashqai+2 – şi patru motorizări – două motoare pe benzină şi două motoare diesel, dispunând de tracţiune pe roţile din faţă sau tracţiune integrală inteligentă Nissan ALL-MODE.

Rezultatele studiului de fiabilitate ADAC 2010

Maşini medii
1. BMW X3
2. Mercedes-Benz clasa C
3. BMW seria 3
4. Mercedes-Benz SLK
5. Audi A4
6. Nissan Qashqai
7. VW Tiguan
8. Mercedes-Benz CLK
9. Skoda Octavia
10. Ford Kuga
11. VW Passat
12. Toyota RAV4
13. Toyota Avensis
14. Hyundai Tucson
15. Mazda 6
16. VW Sharan
17. Volvo S40/V50
18. Renault Laguna
19. Peugeot 407
20. Ford Mondeo
21. Ford S-MAX
22. Opel Vectra

Maşini mici
1. MINI
2. Peugeot 207
3. Mitsubishi Colt
4. Opel Meriva
5. Nissan Note
6. Skoda Roomster
7. Dacia Sandero
8. Ford Fusion
9. Mazda 2
10. VW Polo
11. Opel Corsa
12. Renault Clio
13. Ford Fiesta
14. Citroen C3
15. Nissan Micra
16. Skoda Fabia
17. Peugeot 206
18. Toyota Yaris
19. Renault Modus
20. Honda Jazz
21. Fiat Punto
22. Seat Ibiza/Cordoba
23. Hyundai Getz

Notă:

Pentru a oferi o imagine reală a calităţii autovehiculelor, studiul Pannenstatistik al ADAC include modele având între unul şi şase ani, care obţin vânzări de peste 7000 de unităţi anual în Germania. Sunt analizate toate problemele tehnice care împiedică utilizarea maşinii, întâlnite de către ADAC, iar rezultatele sunt publicate în revista asociaţiei, ADAC Motorwelt, care are un număr estimat de 19 milioane de cititori.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.