Dacă există fantome, ele trec strada pe la cimitirul Sf. Vineri

Semafor-Cimitir-Sfanta-VineriPoate că n-am dreptate, însă nu pot să nu pun intrebarea asta: la ce mai montăm butoane de acţionare a semafoarelor de către pietoni, dacă semafoarele sunt lăsate pe automat? Cazul semaforului de la cimitirul Sfânta Vineri, de pe Calea Griviţei, Bucureşti, este doar un exemplu.

Acolo nu există, practic, o intersecţie, semafoarele montate fiind destinate pentru facilitarea traficului exclusiv pietonal către intrarea în cimitir. Toate bune şi frumoase, pare civilizat să permiţi accesul comod al oamenilor către mormintele rudelor, pentru asta fiind instalate butoane care prin acţionare aprind lumina roşie a semafoarelor, oprind vehiculele din ambele sensuri (3 benzi pe sens).

E ok, trece o persoană pe zebra, sau mai multe, nu contează, semaforul cu buton are o explicaţie viabila. Problema apare atunci când, la intervale scurte, precise, bine stabilite (de un priceput, desigur), semafoarele de pe ambele sensuri se schimbă automat pe roşu pentru şoferi şi pe verde pentru pietoni, deşi 500 de m de jur imprejur nu e ţipenie de om.

Câteodata şi 50-60 de maşini stau cuminţi aşteptând să vină verde la semafor, consum inutil de combustibil şi timp pierdut. Concluzia mea e clară: dacă există fantome, ele trec strada pe la cimitirul Sfânta Vineri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.