Omniasig, creştere de 72% pe segmentul RCA după primul trimestru al anului

Compania Omniasig Vienna Insurance Group a înegistrat în primele trei luni ale anului 2011 un volum de prime brute subscrise de 221,05 milioane RON, conform standardelor IFRS, o valoare similară cu cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului 2010, cu doar 5,98% sub aceasta.

De asemenea, valoarea daunelor plătite a fost de 159,34 milioane RON, cu 14,82% mai puţin ca în aceeaşi perioadă din 2010. Această scădere este justificată în primul rând de scăderea volumului subscrierilor pe segmentul asigurărilor auto Casco.

Asigurările auto deţin ponderea cea mai mare în portofoliul companiei, respectiv de 80% în această perioadă. Segmentul asigurărilor Casco a înregistrat o scădere de 53,75% faţă de primul trimestru al anului trecut, având o valoare a primelor brute subscrise de 52,06 milioane RON.

Asigurările de răspundere civilă auto obligatorie (RCA), au înregistrat în schimb o creştere semnificativă, de 72,38%, atingând o valoare a primelor brute subscrise de 126,23 milioane RON. Asigurările RCA alături de cele Casco au înregistrat scăderi în ceea ce priveşte valoarea daunelor plătite, astfel: de 20,57% la Casco, respectiv 10,40% la RCA, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

Omniasig activează pe piaţa asigurărilor din România din anul 1995. Din 2005, compania a devenit membră a Vienna Insurance Group. În prezent, Vienna Insurance Group, prin toate companiile membre, este pe primul loc pe piaţa asigurprilor din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.