Creştere de 13% pentru Generali pe segmentul de viaţă, în T1

În perioada ianuarie-martie 2011, compania Generali Asigurări a obţinut o creştere de 13% pe segmentul de asigurări de viaţă, ajungând la un volum de prime brute subscrise de 23,7 milioane lei. O evoluţie bună, de peste 20%, a fost înregistrată pe segmentul de asigurări de viaţă de grup, urmat de asigurările individuale tradiţionale (+5%).

Rezultatele înregistrate de companie pe segmentul de viaţă au condus la creşterea semnificativă a ponderii acestora în portofoliu până la 25%, cu 7 puncte procentuale mai mult faţă de primul trimestru al anului 2010.

Per ansamblu, compania a obţinut în primul trimestru al anului 2011 un volum total de prime brute subscrise de 96,6 milioane lei, cu 15,6% mai mic în comparaţie cu perioada similară a anului precedent.

Rezultatul general a fost afectat de reducerea subscrierilor pe segmentul auto, care a influenţat semnificativ sectorul de asigurări generale. Volumul de prime brute subscrise la asigurările generale s-a situat la nivelul de 73 de milioane de lei.

Chiar dacă per ansamblu segmentul de asigurări generale a scazut, exclusiv din cauza sectorului auto, compania a înregistrat creşteri de două cifre pe alte linii de business non-auto, precum: asigurări de călătorie în străinătate (+42,5%), asigurări de locuinţă (+41%), asigurări de răspundere profesională (+31,1%), transport (+26,4%), asigurări de daune la proprietăţi (+14,9%).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.