Ferrari şi Lotus participă la cursa de 24 ore de la Le Mans

HD-affiche-24-heures-du-mans-2011Sâmbătă, la ora 16.00 (ora României), se va da startul în cea de-a 79-a ediţie a cursei de 24 ore de la Le Mans, etapa a treia a Intercontinental Le Mans Cup.

Ediţia din acest an a cursei ce se desfăşoară pe circuitul La Sarthe, în lungime de 13,629 Km, anunţă o bătălie la cel mai înalt nivel între constructorii de automobile.

Patru categorii distincte sunt înscrise în competiţie, două a prototipurilor (LMP 1 şi 2) şi două a Grand Turismelor (GTE-Pro şi GTE-Am).

Dacă la prototipuri (maşini special concepute pentru competiţie, cu performanţe ce se apropie de cele din Formula 1) lupta pentru victorie va fi monopolizată de Audi şi de Peugeot, la categoria GT (maşini de competiţie derivate din cele de serie) disputa primelor locuri se anunţă a fi deosebit de spectaculoasă.

Ferrari, Lotus, Corvette, Porsche, BMW, Aston Martin, Ford sunt mărcile prezente la start şi care se vor întrece pe durata a 24 de ore în cadrul celei mai vestite curse de anduranţă din lume.

Pe lângă Ferrari 458 Italia, ce vine la Le Mans după două victorii în acest sezon (Le Castellet şi Spa) fiind cotată şi ca marea favorită, sâmbătă va concura şi modelul Lotus Evora, înscris în competiţie de echipa privată Jet Alliance, în parteneriat cu uzina Lotus.

Acest lucru marchează revenirea Lotus la Le Mans, după 16 ani de pauză. Modelul Evora GT a fost dezvoltat într-o perioadă foarte scurtă, în doar câteva luni, ceea ce face ca programul sportiv să fie chiar la început.

Eurosport (prin cele două canale Eurosport International şi Eurosport 2) pregăteşte cu această ocazie o transmisiune în direct a competiţiei maraton, începând de sâmbătă, 11 iunie, ora 15.15 (ora României).

Cursa va putea fi urmărită în direct şi în Restaurantul Forza Rossa Caffe, de pe Calea Victoriei, începând de sâmbătă de la start şi până la ora 23.00 şi de duminică dimineaţă, începând cu ora 10.00, până la final.

La finalul cursei va fi oferit un cadou, din partea Forza Rossa, celui mai fidel telespectator care va posta comentarii pertinente pe pagina de Facebook a Eurosport, special dedicată cursei de la Le Mans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.