Opel Corsa: individual compus

Opel Corsa 2011• Elemente inovatoare pentru distracţie şi siguranţă
• Gamă amplă de culori vii pentru un aspect armonios

Corsa este blindat cu caracteristici de confort şi siguranţă pentru a face ca orice călătorie să fie plăcută şi sigură.

De la trapa panoramică ce oferă o viziune largă asupra lumiii la sistemul unic de transport al bicicletelor FlexFix, super-mini-ul de la Opel este compania ideală la drumuri distractive şi necomplicate.

Sistem infotainment de înaltă calitate

Pentru a rămâne conectat, un sistem infotainment multimedia cu şapte difuzoare de 4×20 watti este disponibil pe Corsa. Numit “Touch & Connect,” acest sistem versatil are un ecran tactil color de 5 inch, sistem de navigaţie, Bluetooth, conexiuni iPod şi USB. Este conectabil universal, uşor de folosit şi include toate opţiunile actuale.

Maşina mică, idei mari

Sistemul de iluminare Adaptive Forward Lighting aduce mai multă siguranţă: când semnalizatorul de direcţie este activat, becurile suplimentare luminează într-un unghi de 90° la stânga şi la dreapta în intersecţii.

De asemenea, pentru asistarea şoferului la parcare, farurile iluminează zona de parcare la cuplarea treptei de marşarier. La viteze mai mari, farurile se rotesc cu 15° spre exterior şi cu 18° spre interior în sensul de deplasare, în funcţie de viteza de rulare.

O caracteristică unică de confort este volanul încălzit, disponibil opţional, ce încălzeşte rapid mâinile şoferului. Temperatura ajunge la aproximativ 34°C pentru a oferi volanul ideal în zilele reci.

Trapa panoramică amplă permite accesul luminii soarelui, creînd sentimentul de spaţialitate şi subliniind designul Corsa. Forma optimizată aerodinamic şi un deflector de vânt previn zgomotul, chiar şi când trapa este complet deschisă. Atunci când este închisă, nivelul zgomotului din interior este redus, ca urmare a izolării în două camere.

Conform angajamentului Opel de a oferi flexibilitate integrată uşor şi confortabil de utilizat, Corsa este disponibilă cu sistemul de transport FlexFix – soluţia optimă de transport pentru biciclete.

Opel este unicul producător care oferă inovatorul sistem FlexFix ce nu necesită instalare sau dezinstalare – pur şi simplu glisează de sub spoilerul spate ca un sertar. Nu sunt necesare echipamente sau unelte speciale.

O cutie specială de transport cu capacitate de încărcare de 160 de litri este disponibilă ca accesoriu şi poate fi montată pe sistemul FlexFix, făcându-l astfel şi mai flexibil.

Cele patru nivele de echipare Essentia, Enjoy, Cosmo şi Sport ce permit personalizarea Corsa exact aşa cum îşi doreşte fiecare, au fost regândite pentru 2011. Noi culori şi detalii contemporane sunt oferite atât la interior cât şi la exterior.

Paleta culorilor de exterior integrează o nuanţă delicată de alb Guacamole, verde Grasshopper şi un cald, dar îndrăzneţ Henna. Pachetul Stripes – disponibil pentru variantele Enjoy, Sport şi Cosmo – este destinat clienţilor care îşi doresc o personalizare mai accentuată.

Acesta se prezintă cu 9 culori pentru vopseaua caroseriei şi două dungi mari albe sau negre care pornesc de la capotă şi trec peste acoperiş, până la hayon. Culoarea jantelor şi a capacelor oglinzilor exterioare este asortată cu cea a dungilor.

Succes de vânzări super-mini cu tehnologie de vârf şi calitate de top

Amortizoarele, arcurile, barele anti-ruliu, puntea spate, transmisia şi software-ul EPS au fost revizute pentru a da Corsa un mai mare rafinament, alături de o calitate a condusului tipică unui vehicul dintr-o clasă mai costisitoare.

Sistemele ABS şi ESPPlus cu care este dotată Corsa susţin discurile de frână faţă ventilate intern şi oferă funcţii suplimentare: la o urgenţă, brake control este activat suplimentar pentru a ajuta asistenţa la frânare şi distribuţia electronică a forţei de frânare.

Pe lângă stilul său dinamic şi atletic, distractiv la condus, Corsa oferă clienţilor şi calitate de top. DEKRA, raportul german privind calitatea, a numit în 2010 Corsa câştigătorul general la capitolul calitate, cu cea mai mică rată de defect dintre toate autovehiculele testate.

DEKRA (Deutscher Kraftfahrzeug-Überwachungs-Verein) este un furnizor independent, full-service de mobilitate eficientă şi sigură, organizaţia fiind expertul tehnic de top al Europei.

Corsa este o opţiune foarte populară în Europa, ca şi în România, printre maşinile mici. Reprezintă cam 30% din vânzările Opel/Vauxhall. În media, peste 400.000 de unităţi sunt vândute în Europa anual în ultimii trei ani.

Modelul Corsa a fost lansat în 1982. Este desenat şi dezvoltat în Rüsselsheim, Germania, şi este construit la Zaragoza, Spania şi la Eisenach, Germania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.