Fiat 500, numarul 1 in Topul satisfactiei clientilor germani

Fiat-500-J.D-PowerPrestigioasa institutie J.D Power si Asociatii a pozitionat modelul Fiat 500 pe locul 1 in Topul satisfactiei proprietarilor de masini din Germania. Cu 81,8% modelul italian s- a situat pe primul loc intr-o clasificare dominata pana nu de mult de masini germane si japoneze.

Studiul, efectuat in fiecare an, analizeaza opiniile proprietarilor pe baza a 67 de indicatori de satisfactie grupati in 4 categorii, fiecare dintre ele cu o anumita pondere in total: Atractivitatea (performanta, design, confort, functionalitate) se ridica la 32%, Calitatea si Increderea conteaza 26 % fiecare, Costurile de Intretinere (combustibil, asigurare, servicii si reparatii) sunt cotate la 22% iar Satisfactia privind relatia cu concesionarul se ridica la 20%.

In mod specific, Studiul Satisfactiei Clientului realizat in Germania s- a bazat pe 17.158 de chestionare online, completate de conducatori auto care erau detinatori ai masinilor de cel putin doi ani si care au efectuat in aceasta perioada un minim de 38.700 Km.

Chestionarul a cuprins 50 de intrebari si a inclus modele din noua categorii, de la minicar la SUV.

Scorurile maxime obtinute de Fiat 500 au fost la categoriile Atractivitate si Costuri de intretinere.

Pe 4 iulie anul acesta Fiat 500 implineste 4 ani de la relansarea sa internationala, in 2007, la Torino.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.