Renault Twingo 1,2l Trend

Renault Twingo Trend

Îmi plac maşinile mici. Nu e un secret. Desigur, ca să fiu atras de un autovehicul mini sau mai mic, e nevoie de câteva condiţii minime. Gen: să fie spaţios, să consume puţin, să aibă zgomot mic la rulare şi de la motor, să arate bine şi, nu în ultimul rând, să fie foarte bine construit la interior.

Renault Twingo Trend mi-a îndeplinit câteva din aceste deziderate, dovedindu-se o maşinuţă destul de competentă pe şosea şi în oraş, de altfel şi pe autostradă, însă are de luptat din greu cu concurenţi foarte bine pregătiţi din segmentul mini.

Trecând peste detaliile mărunte care nu mi-au plăcut şi chiar şi peste problema cu centura de siguranţă care mă incomoda la gât (aparent din vina mea, nu am reuşit să găsesc reglajul pe înălţime al scaunului; ulterior filmărilor am aflat că maşina avea şi reglaj pe înălţime al scaunului şoferului), am reuşit să mă împac bine cu acest Twingo. Îi lipseau doar câteva amănunte (gen computer de bord – indisponibil din păcate) pentru a fi un pretendent în topul clasei sale.

7 Responses

 1. Codrut says:

  ne prezentati si twingo 1.5dci?

 2. Cleon says:

  Buna ziua.

  La aceasta masina,se gasesc piese de schimb,usor,in Romania?
  Si care sa coste putin,avand in vedere ca eu de exemplu pana acum nu am vazut in Iasi acest model de masina.
  Nu ies mai ieftin la piese de schimb cu un VW Polo 1.2 ?
  Multumesc frumos

 3. MyRu says:

  Buna as vrea sa stiu si eu mai multe pareri de Twingo urm sa o cumpar peste 2 sapt cum merge ;se strecoara usor;consum …. etc ast pupii

 4. Stef says:

  Salut Robert! As dori sa stiu si eu parerea ta in legatura cu acest motor(eu nu am apucat sa-l conduc)… Ma abordat un prieten sa-i zic ce stiu de motorul asta pe un Sandero Orange. E student si vrea sa isi schimbe masina(pana acuma a avut o Supernova). Masina o foloseste cam 50/50 oras(Iasi/Roman) si E85 cand vine acasa in weekenduri(Cu prieteni si bagajele de rigoare)… Din cate mi-a spus, face cam 10000 km / an, dar se mai duce si la bunici cu ea(asfalt + macadam…)
  Pe forumuri parerile sunt inpartite si multi isi dau cu parerea chiar de nu au mers macar cu acest motor…
  Tu ce zici de el? (fiabilitate, mentenanta, consum, etc. …)
  Multumesc anticipat!

  • turatiimaster says:

   Motorul e super ok, daca face mult extraurban eu as lua un diesel pe Sandero, la drum lung e mai confortabil decat benzina. Altfel motorul este fiabil. Despre mentenanta nu stiu ce sa zic, nu am experiente mari cu modelele Renault, banuiesc ca e la acelasi nivel ca si motoarele de 1,4 sau 1,6l.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.