O variantă unică a modelului Lexus LS 600h este maşina oficială a nunţii regale din Monaco

Lexus LS 600h LandauletO variantă specială a modelului Lexus LS 600h L va fi maşina oficială la nunta regală a Alteţei Sale Serenisime, Prinţul Albert al II-lea de Monaco cu Dra. Charlene Wittstock, nunta ce va avea loc sâmbătă, 2 iulie 2011.

Versiunea specială este unul din cele 7 vehicule hybrid Lexus LS 600h ce vor fi utilizate pentru transportul membrilor familiei Regale de Monaco în ziua nunţii.

Automobilul a fost trimis de curând la Palat, împreună cu acoperişul transparent special, una din dotările cele mai distincte ale acestei versiuni ‘landaulet’ a modelului LS 600h L.

Termenul “landaulet” face referire la denumirea tipului de caroserie cu acoperiş retractabil pentru locurile din spate, care era popular la maşinile luxoase din primele decenii ale secolului trecut.

Acest stil deosebit a fost ales pentru limuzina de nuntă Lexus LS 600h L, astfel încât să fie asigurată o vizibilitate perfectă atât din interiorul cât şi din exteriorul automobilului, de-a lungul turului pe care cuplul regal îl va face pe străzile Principatului pentru a saluta şi a primi felicitările cetăţenilor monegasci.

Deoarece era necesară găsirea unei soluţii care să protejeze cuplul regal în caz de ploaie, păstrând însă o vizibilitate perfectă, a fost creat un acoperiş transparent special realizat din policarbonat ultra-uşor, care a fost proiectat şi produs după tehnologii aero-spaţiale.

Pe data de 2 iulie, limuzina unică LS 600h va purta cuplul regal de la Rocher până în portul Monaco şi la Biserica Sainte-Dévote unde, conform tradiţiei, Prinţesa îşi va depune buchetul de mireasă.

Deşi versiunea Landaulet a modelului Lexus LS 600h L va fi văzută, este puţin probabil să poată fi si auzită, deoarece majoritatea timpului va rula în modul zero emisii, utilizând doar motorul electric.

Alegerea uneia dintre cele mai avansate şi ecologice limuzine de pe piaţă corespunde perfect angajamentului binecunoscut al Alteţei Sale Serenisime Prinţul Suveran de Monaco privind inovaţia şi protecţia mediului, precum şi dorinţei sale de minimizare a impactului ceremoniei de nuntă asupra mediului.

Lexus este furnizor Oficial al Casei Regale de Monaco

In luna aprilie a acestui an, marca Lexus a devenit Furnizor oficial al Casei Regale de Monaco. Alteta Sa Serenisima Printul Albert de Monaco este deosebit de interesat de solutiile inovative pentru protectia mediului si dezvoltare sustenabila din intreaga lume, dovada fiind Fundatia Printul Albert de Monaco infiintata in 2006, care deruleaza peste 150 de proiecte de monitorizare a efectelor incalzirii globale asupra mediului inconjurator si a speciilor pe cale de disparitie.

Fundatia ofera de asemenea suport in gestionarea resurselor de apa din regiunile aflate in dezvoltare.Ca si actiuni recente, Alteta Sa Serenisima a definit un set de actiuni derulate de Casa princiara in directia mobilitatii sustenabile si a cerut guvernului sa realizeze un plan pe termen lung, cu accent pe reducerea efectelor vehiculelor asupra mediului inconjurator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.