MICHELIN: anvelopa All-Terrain polivalentă

Michelin X WorksCu o nouă gamă de anvelope şi o nouă ofertă de servicii, MICHELIN prezintă cele mai recente inovaţii ale sale în domeniul anvelopelor de camion, cu scopul de a aduce valoare clienţilor săi.

Sistemul implementat se bazează pe noua anvelopă MICHELIN X® Works™. Concepută pentru utilizarea pe toate tipurile de drum, inclusiv pe şantiere şi în cariere, această anvelopă all-terrrain este robustă şi durabilă – robustă pentru a putea fi folosită pe şantier şi durabilă pentru a putea fi folosită pe carosabil.

Atunci când anvelopele sunt folosite atât on-road cât şi off-road, riscul distrugerilor accidentale creşte considerabil. Anvelopele folosite pe şantiere şi în cariere dar şi pe străzi şi drumuri sunt supuse unor condiţii extreme de utilizare.

Pericolele care cresc riscul ca anvelopa să se taie sau să fie distrusă se află la tot pasul – şanţuri, pietre, resturi de metal, pietriş.

Noua gamă de anvelope 13 R 22.5 şi 315/80 R 22.5 MICHELIN X® Works™ a fost concepută pentru a reduce timpul de imobilizare a vehiculelor. Carcasa, cauciucul, flancurile şi banda de rulare sunt mult mai rezistente. MICHELIN a folosit tehnologii de ultimă oră pentru a crea o anvelopă mai fiabilă şi mai robustă.

În acelaşi timp, noua anvelopă MICHELIN X® Works™ reprezintă materializarea strategiei dezvoltate de Grupul Michelin, aceea de echilibrare a caracteristicilor de performanţă, prin care se urmăreşte îmbunătăţirea constantă a tuturor performanţelor anvelopei, indiferent de tipul acesteia.

Pentru anvelopele de camion, există trei categorii de beneficii: siguranţă sporită, rentabilitate optimă şi protecţie crescută a mediului.

Concepută pentru utilizarea pe toate tipurile de drum, inclusiv pe şantiere, anvelopa MICHELIN X® Works™ trebuie să asigure o rezistenţă sporită, o capacitate mai mare de încărcare şi să fie totodată rentabilă.

Mai sigură

Pentru a fi mai sigură şi mai fiabilă, banda de rulare de la noua anvelopă 13 R 22.5 şi 315/80 R 22.5 MICHELIN X® Works™ a fost concepută astfel încât riscul pătrunderii pietrelor în canale să fie redus, iar evacuarea apei să se facă eficient la rularea pe carosabil umed.

Datorită canalelor în formă de V a căror lăţime creşte progresiv, manevrabilitatea pe suprafeţe neasfaltate este mult îmbunătăţită.

În plus, carcasa anvelopei MICHELIN X® Works™ a fost proiectată pentru a susţine o greutate de 8 tone pe osie la montarea simplă şi de 13,4 tone la montarea jumelată, la o viteză de 110 km/oră.

Mai rentabilă: robusteţe şi longevitate sporită

Datorită robusteţii sale, anvelopa MICHELIN X® Works™ este mai rezistentă la impact. Arhitectura anvelopei a fost optimizată pentru condiţii dificile de rulare. MICHELIN X® Works™ dispune de o bandă de rulare compactă mult mai rezistentă la tăieturi şi de flancuri îngroşate în zona umerilor pentru o rezistenţă sporită la impact.

MICHELIN X® Works™ nu este doar rezistentă la impact, ci are şi o durată mai mare de viaţă. Datorită suprafeţei de contact optimizate, uzura se distribuie în mod uniform, rezultatul fiind un randament kilometric sporit.

În acelaşi timp, banda compactă de rulare creşte longevitatea anvelopei exact în zona în care aceasta este cel mai mult solicitată. Şi nu în ultimul rând, carcasa noii anvelope conţine cabluri metalice cu o densitate mare care asigură durabilitatea crescută a anvelopei.

Impact redus asupra mediului

Datorită durabilităţii sale, rata de reşapare a anvelopelor 13 R 22.5 şi 315/80 R 22.5 MICHELIN X® Works™ este de 88% . Astfel, anvelopa MICHELIN X® Works™ Remix oferă aceleaşi performanţe ca şi MICHELIN X® Works™, asigurând o reducere cu 50 kg a materiilor prime utilizate comparativ cu materiile prime necesare pentru construcţia a două anvelope noi.

Şi, ca toate anvelopele MICHELIN pentru camion, MICHELIN X® Works™ poate fi recanelată. În acest fel, durata de viaţă a anvelopei este prelungită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.