Kia Optima Hybrid a stabilit un nou Guinness World Record la consumul de combustibil

Kia Optima HybridKia Motors este unul dintre liderii din industria auto in ceea ce priveste preocuparea pentru reducerea consumului de combustibil, iar acest lucru a fost certificat prin stabilirea unui nou Guinness World Record pentru cel mai mic consum obtinut de un vehicul hibrid (electric-benzina) condus prin toate cele 48 de state continentale ale SUA.

Soferii Wayne Gerdes din Wadsworth, Illinois, si Chris Bernius din New York City, au pilotat cu succes un exemplar de serie 2011 de Kia Optima Hybrid sedan pe o ruta de 12.712 km care a traversat America si au obtinut un consum mediu incredibil, de doar 3.64 l/100 km, mai scazut cu 61.37% decat consumul oficial EPA al masinii.

Proba de traversare a celor 48 de state continentale ale SUA a fost indeplinita in 14 zile, cu o medie de 908 km parcursi pe zi. Optima Hybrid a consumat doar putin peste 5.5 rezervoare de benzina pentru a parcurge aceasta ruta, inregistrand o medie de 2.282 km intre alimentari.

Pentru a corespunde cerintelor Guinness World Record, Optima Hybrid a transportat 2 persoane si bagajul aferent.

Incercarea de stabilire a recordului a fost verificata de Philip Robertson, membru al Guinness World Records, care a si inmanat certificatul Guinness World Record celor doi soferi, in cadrul unei ceremonii desfasurate la uzina Kia din West Point, Georgia pe 12 septembrie.

Recordul poarta denumirea oficiala de “Cel mai mic consum obtinut prin conducerea unei masini hibrid benzina prin toate cele 48 de state continentale ale SUA”, care este o noua categorie creata de Guinness World Records.

Pentru a se califica la obtinerea noului record, Kia Optima Hybrid trebuia sa realizeze un consum de minimum 52.27 mpg, pe care Optima Hybrid l-a imbunatatit cu 23 de procente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.