Despre noua taxa de inmatriculare…

Doar doua reflectii scurte. Nu e cazul de mai mult, e clar ca pe guvernantii nostrii ii intereseaza doar banii, nicidecum binele populatiei. Cu taxa noua si cu chestia cu numerele de Bulgaria, conducatorii Romaniei arata clar ca nici macar un chiosc de ziare nu stiu sa gestioneze…

Prima idee, apropo de noua taxa, micsorata cu 25% si aplicabila tuturor autovehiculelor vandute inainte de 2007, ne duce cu gandul la o discriminare clara. Adica cei care au cumparat masini in 2005, sa spunem, noi, din Romania, de la un dealer autorizat, neplatind nici o taxa, se vor imparti acum in doua sectiuni.

O sectiune de norocosi, adica ma refer la cei care au cumparat si undeva pana ieri au si vandut masinile respective. Inseamna ca nu au platit si nu vor plati nici o taxa.

Si, apoi, mai e o sectiune de nenorocosi, adica oameni care au cumparat un vehicul nou, fara a plati vreo taxa (pentru ca nu exista la vremea respectiva), care se regasesc acum in situatia de a fi obligati sa plateasca o taxa (deloc modica) pentru a putea vinde acel vehicul.

Nu am studii juridice, insa cel putin din punctul meu de vedere, ceva e destul de putred aici, poate o forma de taxare retroactiva, oricum, va fi usor de dat in judecata statul cu sanse de castig.

A doua idee pare oarecum nefireasca pentru un om obisnuit. Adica, pentru mine, e cumva de neinteles de ce trebuie sa platesc o taxa eu ca vanzator, pe obiectul meu, proprietate personala, cumparat intr-o perioada in care nu se stia ca la vanzare se va plati o taxa?

Bun, vreti sa bagati o taxa, ok, sa o plateasca mai bine cumparatorul, la inmatricularea vehiculului cumparat de la mine, el are posibilitatea sa decida daca va cumpara sau nu in conditiile taxei, pe cand invers, eu nu am de ales, platesc oricum daca voi vinde sau pastrez masina pana o casez.

Si, daca o pastrez pana la casare, inseamna ca oricum poluez fara a plati taxa, oare cei care inventeaza taxele astea au trecut pe la scoala?

Cine a iesit prost din toata afacerea asta? Tot omul cinstit, care si-a cumparat un automobil nou, de la dealer (asa cum ne incurajau guvernantii prin taxa de poluare sau programele Rabla). Nu isi va mai permite masini nici noi, nici vechi, in plus va suporta si poluarea tuturor rablelor…

1 Response

  1. chipsu' says:

    in 2005 au platit taxe vamale pentru ca Rumunia nu era in U.E.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.