Noul Lotus Exige S

Lotus Exige SLotus Exige S reprezintă marea surpriză a acestei toamne pe segmentul maşinilor sport. Mai multe reviste de specialitate din Europa au desemnat Exige S drept „sportiva lunii octombrie”.

Performanţă, agilitate, manevrabilitate, control absolut, o experienţă de condus şi pilotaj unică: acestea sunt calităţile pe care orice pasionat de Lotus le aşteaptă. Noul model nu-i poate dezamăgi nici pe cei mai exigenţi pasionaţi: noul Exige S reprezintă un adevărat uragan neaşteptat pentru concurenţii de pe piaţă.

În paralel cu raportul greutate putere incredibil, Exige S vine cu un aspect exterior şi interior cu totul nou. Maşina câştigă în performanţă şi datorită noilor elemente aerodinamice ale caroseriei. Două noi pachete de opţiuni pentru interior sunt disponibile: Premium şi Premium Sport.

Pachetul Premium oferă mai mult confort şi stil în timp ce Premium Sport este adaptat pentru piloţii care doresc o maşină potrivită stilului lor sportiv.

Un buton DPM (Dynamic Performance Management) permite şoferului să aleagă între 3 moduri: Touring, Sport sau fără DPM. Ca o opţiune suplimentară, pachetul Race permite să se adauge un al patrulea mod: Cursă (Race).

Acest mod oferă o motricitate maximă la ieşirea din viraje. Pachetul Race include, de asemenea, pornirea programată şi un reglaj optimizat al suspensiilor, ce fac din acest model un bolid de curse perfect pentru un circuit de viteză dar şi pentru un drum spectaculos de munte.

Pe scurt: Motor V6, cu compresor, 3,5 litri, 350 CP, central spate; Cutie de viteze manuală cu 6 trepte; Greutate: 1,080 kg; Raport Greutate/Putere: 3,1; Lungime: 4,05 m; Performanţe: 0 la 100km/h – 3,8’’, 274 km/h viteză maximă.

Lotus Exige S se va comercializa de la începutul anului 2012. În România, automobilul poate fi achiziţionat de la Forza Rossa, reprezentantul oficial Lotus Cars.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.