Suzuki SX4 NAVI: ediţie specială

Suzuki SX-4 NaviConfigurată pe baza modelului SX4 1.6 GS 4WD, ediţia NAVI oferă o serie de dotări exclusive la un preţ irezistibil, de numai 14.800 de euro cu TVA inclus.

Un concept inteligent

Modelul SX4 este un crossover original, prin care Suzuki a îmbinat agilitatea tipică citadinei Swift cu robusteţea unui SUV compact precum Grand Vitara. Astfel, a rezultat un automobil cu aptitudini dinamice remarcabile, abilităţi 4×4 şi un design care invită la a te bucura de aventura numită viaţă.

Mulţumită dimensiunilor compacte (4.120 mm lungime, 1.730 mm lăţime şi 1.570 mm înălțime pentru modelul 4×4), precum şi unei raze de virare de doar 5,3 metri, SX4 se poate strecura prin aglomeraţia urbană şi pe străduţele înguste şi îşi găseşte uşor loc de parcare în spaţii inaccesibile pentru un SUV.

Însă configurarea habitaclului permite găzduirea confortabilă a cinci persoane în ciuda dimensiunile exterioare compacte. Locurile din spate au poziţia anatomică normală şi nu cu spătar la unghi drept, astfel că drumurile lungi sunt relaxante.

În ceea ce priveşte utilitatea, sunt prevăzute buzunare cu spaţii pentru sticle în toate feţele de portieră, trei suporturi de pahare (2 în faţă şi 1 în spate) şi chiar un sertar sub scaunul pasagerului faţă. Iar bancheta este fracţionabilă în raport 60/40 şi rabatabilă, astfel că spaţiul util poate creşte de la 270 la 625 litri.

Modelul SX4 1.6 GS 4WD pe baza căruia este configurată ediţia specială NAVI, este întru-totul pregătit pentru o aventură în natură sau pentru a înfrunta orice condiţii de rulare. Sistemul său de tracţiune integrală i-AWD permite şoferului să selecteze trei moduri de funcţionare.

Modul de rulare cu tracţiune pe 2 roţi (2WD) transmite puterea roţilor din faţă, oferind o rulare silenţioasă, eficientă şi ideală pentru asfaltul uscat.

Pentru drumuri mai grele sau condiţii de ploaie, care pot apărea în orice zi, modul automat 4WD oferă tracţiune sporită, cu creşterea automată a cuplului pe roţile din spate atunci când cele din faţă pierd aderenţa.

Pe drumuri acoperite de noroi sau cu zăpadă, modul de rulare 4WD Lock, oferă cuplu constant ambelor axe, pentru o manevrabilitate ridicată în condiţii de aderenţă scăzută. La viteze de peste

60km/h sistemul se schimbă automat şi rămâne în modul 4WD automat.

În orice caz, motorul pe benzină de 1,6 litri cu admisie variabilă are un consum mediu de numai 6,5 litri de combustibil la 100 km, iar cei 120 CP şi cuplul de 156 Nm îi asigură lui SX4 un comportament dinamic.

Tipic oricărui model Suzuki, nivelul de siguranţă oferit de SX4 este unul ridicat. Modelul 1.6 GS 4WD NAVI dispune standard de ESP (control electronic al stabilităţii), ABS cu EBD (distribuţie electronic a forţei de frânare între roţi), frâne cu discuri ventilate pe puntea faţă, airbag-uri frontale, airbag-uri laterale şi airbag-uri cortină şi sistem ISOFIX de prindere a scaunului de copil pentru laterale banchetei spate.

Dotările speciale ale ediţiei NAVI

Lista de dotări standard a modelului SX4 1.6 GS 4WD este una generoasă, incluzând scaune faţă încălzite, aer condiţionat cu reglare automată, geamuri faţă/spate acţionate electric, scaun şofer şi volan reglabile pe înălţime, comenzi pe volan pentru sistemul audio, keyless-go, priză interioară de 12V şi proiectoare pentru ceaţă.

Ediţia specială NAVI adaugă acestei liste o serie de dotări unice care accentuează rafinamentul modelului SX4. Tapiţeria textilă este una creată exclusiv pentru ediţia NAVI, volanul este îmbrăcat în piele perforată, oglinzile exterioare sunt rabatabile electric şi încorporează semnalizatoare iar jantele de 16 inci sunt din aliaj şi au un design special cu 10 spiţe.

Dar dotarea specială care a dat şi numele ediţiei NAVI este şi ultraperformantul sistem multimedia, care încorporează sistemul de navigaţie, funcţia Bluetooth, este compatibil iPod şi iPhone ţi are funcţii de redare DVD/Video.

Deosebit la sistemul de navigaţie încorporat este că este prevăzut cu card microSD de 8 GB în care sunt stocate hărţile a 44 de ţări. Acestea sunt redate la o calitate vizuală excepţională şi au beneficiul major de a putea fi actualizate uţor. Descărcaţi pur şi simplu date noi pentru hărţi, stocaţi-le pe un card microSD şi introduceţi-l în unitate prin slotul frontal pentru card.

Sistemul multimedia are certificare Made for iPod şi Made for iPhone, astfel încât vă puteţi bucura de avantajele oferite de funcţia ABC Search de pe iPod/iPhone pentru a accesa rapid melodiile printr-un mod de control simplu, care permite operarea cu ajutorul comenzilor dispozitivului iPod/iPhone. Coperţile de albume sunt afişate pentru a îmbunătăţi vizual interactivitatea.

Totodată, sistemul este compatibil şi cu o multitudine de telefoane mobile, prin intermediul funcţiei Bluetooth Parrot. Puteţi purta conversaţii folosind sistemul hands-free, utilizând microfonul încorporat şi accesul la agenda de telefon.

Redaţi muzica stocată pe telefonul mobil cu ajutorul difuzării audio Bluetooth. Este acceptată o gamă largă de protocoale: HFP/HSP/A2DP/AVRCP/PBAP/OPP. Actualizările firmware sunt posibile prin conexiunea USB.

Nu în cele din urmă, ecranul sistemului multimedia are senzori tactili, ceea ce face comandarea funcţiilor foarte intuitivă. Funcţiile sunt ilustrate prin pictograme animate iar poziţia lor pe ecran poate fi configurată după cum doreşte utilizatorul, ceea ce face şi mai uşoară operarea, mai ales în timpul rulării.

3 Responses

 1. Nicu says:

  Domnu Robert Adam,
  Cum de nu ati facut pana acum nici un test-drive filmat cu Suzuki SX4 . Ati facut cu Vitara, ceea ce inseamna ca dealerul va poate da si un SX4 pentru teste. Ati avut refuz din partea dealerilor sau care este motivul?. Pare a fi o masina interesanta prin ceea ce ofera raportat la pret.

  • turatiimaster says:

   O sa facem si cu SX-4 si cu Vitara Facelift, nu avem timp pentru cat este de munca.

 2. Vasile Petcu says:

  Buna seara!
  Am vazut acest model la reprezentanta din Constanta in Septembrie,, mi-a placut mult,ins a trebuit sa plec din tara si nu am putut sa ma documentez prea mult. As dori sa particip la un test drive,sa vad cum se comporta la drum si daca voi fi multumit o cumar .
  Revin in tara pe 3 Noiembrie si daca oferta mai e valabila pentru aceasta varianta (14500 EURO )sunt interesat sa cumpar in urma unui test drive. Locuiesc in Constanta si as fi incantat daca puteti sa ma inscrieti la un test drive in perioada 3-15 Noiembrie 2012
  Multumesc anticipat
  V.Petcu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.