Chevrolet Aveo 1,6l 16V LTZ

Chevrolet Aveo 2012

Am aşteptat cu mult interes contactul cu noul Chevrolet Aveo. Motivele sunt numeroase. Îmi place linia de design adoptată de modelele Chevrolet recente. Am în familie câteva maşini marca Chevrolet şi impresiile sunt în general bune.

În plus, Aveo, cel puţin în varianta sedan, a fost o perioadă văzut ca modul de a scăpa de Dacia Logan. Mulţi oameni, din dorinţa de a trece dincolo de ce reprezentă marca Dacia, au ales Aveo: ieftin, decent, opţiuni care nu se regăsesc la modelul românesc. S-a dovedit de-a lungul timpului a fi o opţiune demnă de luat în seamă.

Sigur, Aveo a suferit acut de lipsa unui motor diesel, însă până acum, căci noua gamă de motoare va include şi un diesel, renumit şi mai ales economic.

Revenind la modelul de faţă, trebuie să recunosc că am fost destul de critic. E normal, atunci când ai aşteptări mari de la un anume model, ai tendinţa să-l măsori pe toate părţile cu atenţie maximă…

Saltul făcut faţă de vechiul Aveo îl pot caracteriza ca realmente unul spectaculos, mai ales prin prisma rezultatului exceptional obtinut la testele Euro NCAP.

Din păcate, cel puţin în unele puncte importante, s-au ales soluţii tehnice mai economice, deşi preţul a crescut binişor. Suficient ca Aveo să se afle faţă în faţă şi cu alţi adversari, nu doar cu Dacia.

Pe scurt, Aveo ar fi putut să fie cel mai interesant model în segmentul în care concurează. Dar dacă este sau nu, veţi afla doar urmărind filmele până la capăt…

13 Responses

  1. daniel says:

    dupa test drive ce pot sa spun este ca sunt incantat de masina.spatiu mare atat in fata cat si in spate,f bine antifonata,de abea dupa 3000 ture motorul incepe sa se auda dar foarte putin si intr-un mod placut iar zgomotul altor masini de afara deloc.destul de stabila ,directia precisa ,suspensia ok nu foarte rigida,calitatea imbinarilor f buna finisaje de calitate ,iar la berlina portbagaj destul de mare ,iar la pretul de vanzare este f ok,plus ca are motor de opel si distributie pe lant.fata de corsa aceasta este mult mai avntajoasa ,si ca satiu ,dotari dar si pret.despre consum dealerul a sprus ca mototul de 1.4 ia cam 9 maxim 10 daca este f.aglomerat pt motor 1.4 ,motor care trage bine si mie mi se pare suficient pt oras.numai bine

  2. daniel says:

    mersi pt raspuns.te intrebam acest lucur pt ca am citit pe diverse site-uri ca ar fi oarecare probleme cu directia ,in special cu bieletele ,o sa merg oricum saptamana aceasta la test drive si o sa vad.da sedan intradevar e mai bun si acela o sa mil iau.cat despre kia pt una cu dotarile unui chevrolet aveo platesc ceva mai mult si nu dispun chiar de multi bani.
    spor la treaba in continuare

  3. daniel says:

    testand aceasta masina ,as vrea sa va intreb cum vi sa parut directia -era ferma ,raspundea repede sau avea o oarecare interziere(banuiesc ca la modelul testat ati avut servo electric si din cate am citit la cruze ar fi fost ceva probleme).Din cate am inteles la aceasta masina au contribuit si cei de la opel stiu ca sasiul daca nu ma insel este cel de pe opel corsa la fel si motorul diesel de 95 CP.insa aceste motorizari pe benzina sunt dezvoltate tot cu cei de la opel sau independent.Am inteles ca modelul este fabricat in Polonia ,interiorul este bine finisat?o masina la un pret apropiat ce ati recomanda?hyundai i 20 facelift vi se pare mai bun? mai fiabil?

    • turatiimaster says:

      Nu am avut probleme cu directia, mi s-a parut destul de ok. Sincer, daca va place Aveo, puteti lua fara probleme, mie imi place mai mult Kia Rio decat Hyundai i20, e greu de ales intre ele, au avantaje si dezavantaje. Eu unul cred ca cel mai interesant arata in varianta Sedan si as alege intre Aveo Sedan si Rio Sedan.

  4. daniel says:

    va salut si vreau sa va felicit cu acesta ocazie pt aceste review-uri.vreau sa imi iau o masina noua ,si asta imi face cu ochiul ca sa zic asa ,insa ma cam sperie consumul din ce am citit pe net ar ajunge la 12-13 un 1.4,oricum eu vreau sa imi iau un 1.2 86 CP.puteti sa imi spuneti cam ce consum ati avut cu aceasta masina in timpul testelor.stiu ca are un motor de 1.6 insa vreau sa imi fac o idee.
    multumesc

    • turatiimaster says:

      Multumesc pentru aprecieri, din pacate nu mai tin minte exact consumul, insa daca vizionati filmele de la inceput la sfarsit veti afla tot ce vreti despre acest model, inclusiv consumul. Pe parcursul filmelor sunt prevazute si datele tehnice si consumul obtinut de noi in test.

  5. dan says:

    cu noul vw jetta cand faceti un test? a aparut de ceva timp

    • turatiimaster says:

      Nu depinde de mine, eu am cerut toate modelele noi VW, in functie de cum ne descurcam, o sa fie si Jetta.

  6. Auretu says:

    Este posibil in viitor sa testati noul Captiva si noul Cruze (5 usi), in versiuni diesel (6 trepte)? Multumesc

  7. cristi says:

    am condus si eu un aveo in test drive 1.4 lt si mi s-a parut foarte silentioasa pana la 4 mii de turatii inclusiv. la 1.4 nu se auzea absolut deloc motorul nici la 4mii. liniste aproape completa. dupa 4 mii confortul acustic avea de suferit dar nu exagerat de mult. asta comparativ cu logan ph2 1.4 ca si antifonare. eu am fost extrem de incantat de masinuta. cea mai buna varianta eu zic ca ar fi 1.4 lt+/ltz. diferenta de performanta intre 1.4 si 1.6 mie nu mi se pare deloc mare. 1 sec in plus 0-100 si vreo 6km/h in plus la viteza maxima. deci nesemnificativ zic eu. la 1.6 sunt impozite mai mari , asigurari mai mari, consum mai mare deci e un pic aiurea.

    bafta in continuare

    • sori says:

      Ai dreptate. Este o masina super. Am la servici un logan 1,2, skoda fabia 1,2 si acum aveo sedan 1,4. Aveo sedan este o masina peste skoda fabia, la toate capitolele(mai putin la consum). Cu Loganul nu o pot compara, cum nici pe fabia nu o pot compara cu loganul. Au nimerit-o cei de la Chevrolet fata de aveo modelul vechi (care, zic eu, era destul de bun).

      Cat despre filme, numai de bine autorulu.
      SARBATORI FERICITE!

  1. 10/10/2012

    […] am testat noul Aveo in ambele versiuni de caroserie, atat hatchback, cat si sedan, cu transmisie manuala si automata, era pacat sa nu facem un mic rezumat si cu […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.