Noul Kia Rio – admiraţie garantată

KIA-Rio-2011Cea de-a patra generaţie de Kia Rio este o revoluţie, nu doar o evoluţie faţă de modelul anterior. Transmite o personalitate aparte şi puternică, aducând acest ultim model în acord perfect cu gama complet redesenată a produselor Kia.

Noul Rio combină fineţea europeană cu condimentele coreene pentru a crea un limbaj al formei care comunică strălucire latină şi va atrage clienţi din toată lumea.

Mai lung, mai lat şi mai puţin înalt, noul Rio este desemnat să îşi redefinească poziţia ca una dintre cele mai competitive masini într-unul dintre cele mai competitive segmente – B. Noul Rio are costuri de exploatare reduse şi emisii record de CO2 – cifrele actuale pentru gama de versiuni începând de la doar 85 g/km.

Noul Rio este disponibil în trei versiuni de caroserie – sedan în 4 uşi, hatchback în 5 şi 3 uşi (începând cu 2012 în UE) – în funcţie de pieţele pe care este comercializat. Pentru piaţa europeană, modelul Kia Rio este produs în uzina Kia de la Sohari – Coreea.

Modelul în 5 uşi are lungimea de 4.045 mm, sedanul de 4.365 mm, iar toate versiunile au un ampatament de 2.570 mm (mai mare cu 70 mm faţă de modelul anterior) – îmbunătăţind semnificativ atât spaţiul pentru pasageri, cât şi capacitatea portbagajului.

Kia Rio oferă o gamă de 6 motorizări economice, cu emisii scăzute de CO2. Puterile variază între 75 CP (pentru motorul 1.1 litri diesel din Europa) şi 140 CP (1.6 litri GDI benzină pentru America de Nord). În România, sunt disponibile următoarele motorizări: 1.1 diesel, 1.2 benzină şi 1.4 benzină şi diesel.

În completarea exteriorului remarcabil, designul interiorului noului Rio a fost de asemenea transformat pentru a imprima acestei maşini un aer premium. Clienţii pot alege dintr-o gamă de interioare în 2 tonuri şi numeroase pachete de facilităţi pentru a-şi crea propriul spaţiu în care să se simtă bine.

Din punct de vedere al confortului, dotările sunt impresionante, iar dintre ele merită amintite: aer condiţionat automat, volan îmbrăcat în piele şi încălzit, senzor de ploaie, acces fără cheie sau buton de pornire a maşinii.

Kia Rio există în showroom-urile Kia din România începând cu luna noiembrie şi se comercializează în trei versiuni de echipare: Base, Classic şi Comfort.

Preţurile pornesc de la 10 097 euro pentru varianta Rio 1.2 GSL MT BASE (preţ cu TVA) şi ajung la 13 692 euro pentru varianta Rio 1.4 DSL MT COMFORT (preţ cu TVA). Există şi preţuri speciale (cu REMAT), care par mult mai accesibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.