De ce se aruncă bani pe panouri cu realizările primarilor?

Panou cu realizarile primarului - publicitate electoralaÎntrebarea din titlu mi se pare perfect justificată. De ce plăteste primăria, din banii noştri, panouri publicitare sau informale (cum vreţi), prin care ni se aduce la cunoştinţă că s-a reabilitat o stradă sau s-a efectuat o oarecare lucrare edilitară?

Există raportari ale primăriei, există website şi alte mijloace de informare ale populaţiei. De ce avem în fiecare intersecţie, cu ocazia fiecărei schimbări de capac de canalizare sau turnare a 2 cm de asfalt, şi câte un panou de slavă a edilului respectiv?

Răspunsul e unul singur. Plătim fără acceptul nostru campania electorală a edilului respectiv. În plus, prezenţa panourilor, pe lângă penibil, mai strică şi aspectul zonei sau, mai rău, împiedică vizibilitatea şoferilor către semnele de circulaţie.

N-am nimic personal cu primarul Oprescu. Pur şi simplu s-a nimerit să trec pe lângă un panou al dânsului. Fiecare oraş, comună sau sat din ţară asta e împodobit cu astfel de afişe electorale.

Din câte cunosc, legal n-ai voie sa-ţi faci publicitate electorală cu excepţia perioadelor special prevăzute pentru campanii electorale. Domnul Profesor Doctor Sorin Oprescu, în calitatea dânsului de primar al Capitalei, ar trebui să se autosesizeze şi să trimită organele abilitate să pedepsească vinovaţii.

Vă rog, nu incercaţi să-mi demonstraţi că panourile de gen nu sunt publicitate electorală. Negarea evidenţei poate fi de competenţă medicală, în anumite cazuri…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.