Noul i40 este disponibil în reţeaua Hyundai Auto România

Hyundai i40Noul model Hyundai i40 este disponibil începând cu data curentă în reţeaua de distribuţie Hyundai Auto România.

Conceput în întregime la centrul de cercetare şi dezvoltare Hyundai din Germania, noul i40 reprezintă un indicator al progresului realizat de marcă în ultimii ani şi are misiunea de a seta un nou nivel de calitate şi confort în gama Hyundai.

Hyundai i40 este disponibil în versiunile de caroserie sedan şi wagon şi beneficiază de cea mai vastă garanţie fără limită de kilometri disponibilă în industrie: cinci ani de garanţie integrală, transmisibilă.

Acest serviciu a atras numeroşi clienţi către marca Hyundai în anul 2010, fiind totodată o dovadă a încrederii pe care producătorul o acordă fiabilităţii noilor sale modele. Serviciului de garanţie i se alatură şi 5 ani asistenţă rutieră, precum şi 5 ani de verificări tehnice periodice gratuite.

Modelul i40 menţine limbajul de design caracteristic mărcii, precum grila hexagonală, pentru a alcătui o imagine contemporană, atrăgătoare. Aspectul usor sportiv al modelului i40 nu are un impact negativ asupra nivelului de confort.

Se remarcă ampatamentul de 2,77 metri şi cele mai generoase dimensiuni din clasă pentru cap (1.025mm), umeri (1.455mm), şi picioare (1.170mm). Spaţiul impresionant promite tuturor ocupanţilor cea mai confortabilă călătorie oferită de o maşină din segmentul D.

Capacitatea de depozitare a noului i40 îl situează la nivelul competiţiei din acest segment prin volumul de 553 de litri, disponibil cu bancheta spate ridicată, şi până la 1.719 litri, cu bancheta spate rabatată.

Noul i40 va fi disponibil cu o gamă de trei motorizări Euro V: două pe benzină şi unul diesel – în două versiuni de putere. Aceste motoare acoperă o gamă de putere de la 115 CP la 177 CP, oferind cuplu pe o plajă largă de turaţii, ceea ce face din i40 un vehicul plăcut de condus, atât în oraş, cât şi în afara acestuia.

Modelul este disponibil în ambele variante de transmisie – manuală şi automată.

Dragoş Magdalina, Director Executiv al Hyundai Auto România a declarat: „Luând în calcul vânzările de motoare diesel, care acoperă 80% din totalul acestui segment în România, anticipăm că motorul U-II de 1,7 litri diesel 136 CP, va fi cel mai popular motor pe piaţa locală, atât pentru clienţii persoane fizice, cât şi pentru clienţii de flota. Ne vom concentra eforturile către comercializarea preponderentă a acestei motorizări.”

Oferind în standard numeroase dotări de top, care în mod normal sunt disponibile doar ca opţiuni în rândurile competiţiei, echiparea generoasă a lui i40 promite să fie unul dintre principalele atuuri apreciate de potenţialii clienţi.

Lista dotărilor de top include sistemul inteligent de parcare şi sistemul de menţinere a benzii de rulare, precum şi sistemul de conectivitate cu tehnologie Bluetooth® cu recunoaştere vocală şi navigaţie cu cameră pentru mersul cu spatele.

În ceea ce priveşte confortul, i40 va fi disponibil cu frână de parcare electrică, scaune faţă ventilate, scaune spate încălzite şi rabatabile, precum şi dotări noi pentru acest segment, precum sistem automat de dezaburire şi volan încălzit.

Opţiuni avansate de iluminare, precum lumini de zi în standard cu faruri cu Xenon sau instrumente de bord afisate pe un ecran LCD, vor întări poziţia lui i40 în fruntea gamei Hyundai şi în segmentul D din Europa.

Modelul i40 foloseşte cele mai noi tehnologii de siguranţă activă şi pasivă, menite să asigure protecţie maximă pentru pasageri. Caracteristicile de siguranţă activă, care sunt oferite în standard în majoritatea ţărilor, includ ESP (controlul electronic al stabilităţii), ABS (sistem de frânare care previne blocarea roţilor), Hill Start Assist Control (sistem de asistenţă la plecarea din pantă), VSM (sistem de management al stabilităţii vehiculului), Brake Assist System (sistem de asistenţă la frânare) şi Emergency Stop Signal (pornirea luminilor de avarie în cazul frânării de urgenţă).

În ceea ce priveşte siguranţa pasivă, fiecare i40 european va fi dotat cu până la nouă airbag-uri – frontale, laterale şi cortină, precum şi cu airbag pentru genunchi, disponibil in standard pentru toate variantele.

Modelul i40 este al cincilea model Hyundai care a obţinut, în mod consecutiv, 5 stele în cadrul testelor Euro NCAP, acest succes fiind reeditat şi de modelul de clasa mică i20, MPV-ul compact ix20, hatchback-ul i30 ţi SUV-ul compact ix35.

Noul i40 a obţinut un scor de 92% în categoria „protecţia pasagerilor adulţi” şi maxim de puncte la testul de impact lateral. Mai mult decât atât, tetierele şi scaunele au fost foarte apreciate pentru suportul oferit în cazul unei coliziuni din spate.

Prin campania în curs de derulare cu ocazia lansării, preţurile pentru noul model Hyundai i40 în România pornesc de la 18.390 euro plus TVA (22.800 euro cu TVA inclus), pentru varianta de motorizare 1,7 litri diesel 136 CP, caroserie sedan şi echipare Highway.

3 thoughts on “Noul i40 este disponibil în reţeaua Hyundai Auto România

 1. iulian

  parerea mea e bordul seamana foarte mult cu cel de la noul ford focus ,cel putin consola centrala

 2. Catelu

  Deci ca pret este undeva intre Passat si A4. Daca era cu 5000 Eur mai ieftin era un model foarte interesant 🙂

  • titu

   Pai este peste toate la dotari ce drac de 5000E mai ieftin vrei ???
   spune-le alora de la Audi Bmw Mercedes VW ETC sa lase ei pretul jos ca sunt mult inferiori fata de dotarile lui i40.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.