Fabrica Johnson Controls din Craiova va crea 160 noi locuri de muncă

Jonhson Controls Craiova fabricare scaune FordConducerea Johnson Controls, lider global în domeniul scaunelor pentru autovehicule, al sistemelor de plafon, uşi, tablouri de bord şi al componentelor electronice pentru interiorul autovehiculelor a deschis oficial astăzi cea mai nouă fabrică de asamblare de scaune pentru autovehicule, în Craiova.

Fabrica just-in-time (JIT) va furniza uzinei Ford sisteme de scaune complete pentru noul B-MAX minivan, în regim just-in-sequence.

La ceremonie a participat Valentin Mocanu, secretar de stat în cadrul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, reprezentând Guvernul României.

“Suntem onoraţi să sprijinim clientul nostru Ford Motor Company în Craiova, să aducem o creştere economică semnificativă în regiune şi să devenim un membru al comunităţii locale”, a precizat Jeff Williams, Group Vice President şi General Manager, Johnson Controls Automotive Customer Group Americas.

“România reprezintă un jucător important pentru piaţa auto în continuă creştere din Europa de Est, considerând statisticile care preconizează o creştere de aproximativ 80% a pieţei auto din România în următorii 4 ani”, a continuat Jeff Williams.

Fabrica din Craiova va crea 160 de locuri de muncă. La nivel naţional, Johnson Controls Automotive Experience angajează aproximativ 4500 de persoane. Compania deţine o fabrică de asamblare a componentelor de scaune şi cinci fabrici de producţie a componentelor de scaune.

În plus, recent, aceasta a achiziţionat compania românească Spumotim SA, cu cele două fabrici de spumă deţinute de aceasta, în Timişoara şi Poiana Lacului.

“Transmit felicitările mele companiei Johnson Controls pentru deschiderea fabricii, cât şi pentru impactul economic pozitiv în ceea ce priveşte contribuţia la produsul intern brut şi crearea de noi locuri de muncă, factor de o deosebită importanţă pentru Guvernul României.

Inaugurarea fabricii Johnnson Controls Automotive Experience reprezintă o nouă etapă în dezvoltarea industriei în România.

Fabrica va spori considerabil dezvoltarea regiunii Dolj, având un impact deosebit asupra ocupării forţei de muncă.”, a declarat Valentin Mocanu – Secretar de Stat al Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

8 Responses

  1. laurentiu says:

    Buna ziua.unde as putea depune si eu CV ?

  2. nolteanu1 says:

    bravo.Unde este in Craiova aceasta fabrica?

  1. 05/11/2012

    […] gata de start. Pentru asta, era nevoie ca furnizorii sa isi faca aparitia. KIRCHHOFF Automotive, Johnson Controls si Magna au raspuns la […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.