Noul model Ford B-MAX

Ford-B-MAX-2012Ford deschide larg usile versiunii de serie a noului său model B-MAX, un monovolum compact, ce va fi principalul punct de atracţie al Salonului Auto de la Geneva din martie 2012.

Alan Mulally, Preşedinte şi CEO Ford, se va afla la Geneva pentru a lansa noul B-MAX, care promite să impună noi standarde prin design- ul său unic şi cele mai bune dotări tehnologice din clasa sa.

Revenirea acestuia la Geneva, în versiunea finală de serie, are loc la numai un an de la dezvăluirea conceptului în cadrul aceluiaşi Salon.

„B-MAX combină un design incitant şi inovator cu dotări care înainte, puteau fi găsite numai în clasele superioare de masini”, a afirmat Stephen Odell, preşedinte şi CEO, Ford Europa.

„Este o maşină complet nouă care răspunde nevoilor unui număr tot mai mare de clienţi care îşi doresc mult mai mult de la o maşină din clasa mică.”

Lansarea în producţie a modelului B-MAX a impus o nouă abordare a construirii uşilor, rezultând un acces deosebit de bun pentru şoferi, pasageri şi bagaje, cu stâlpii centrali integraţi chiar în uşi.

Alături de dispunerea flexibilă a scaunelor şi spaţiul de depozitare cel mai încăpător din clasa sa, B-MAX va beneficia şi de o execuţie superioară şi materiale de înaltă calitate care sunt intalnite rareori la o maşină din clasa compactă, la un preţ convenabil.

Noul motor Ford EcoBoost de 1 litru, deopotrivă puternic şi eficient, va fi disponibil pe B-MAX, împreună cu motoarele diesel Duratorq TDCi. Ford B-MAX va ajunge pe piaţa din Europa în lunile urmatoare.

6 Responses

 1. Alex says:

  recunosc ca nu imi plac masinile din clasa asta, insa modelul asta chiar nu mi se pare prea reusit ca design. Aduce ptuin cu matizul doar ca spatele e mai aranjat. Oricum, e doar o parere, sper sa nu o i-a nimeni personal

 2. Alexandru Agape says:

  mie mi se pare foarte ciudat acel motor de 1 litru…cum poate o cilindree asa de mica sa scoata 100 cp? din punctul meu de vedere…numai din cifre imi suna a fiabilitate scazuta…

  • kim_vl says:

   Acel motor de 1 litru va avea si o versiune de 125 CP. Totul vine din turbina.
   Robert ai auzit ceva legat de tipul de transmisii pe acest nou motor de 1 l ce va echipa si Focusul ?

 1. 09/02/2012

  […] Noul B-MAX cu motor de 1,6 litri TDCi are emisii de CO2 de 104 g/km şi un consum de 4,0 l/100km (70,6mpg). Alte modele concurente de pe piaţă au emisii de CO2 între 109 şi 119 g/km şi consumuri de combustibil între 4,1 şi 4,6 l/100km. […]

 2. 23/03/2012

  […] model Ford, B-MAX, ce e deosebit pentru romani prin prisma faptului ca se va fabrica la uzina de la Craiova, a fost […]

 3. 05/11/2012

  […] ce s-a vorbit prima data despre B-MAX, ca va fi produs la Craiova de catre Ford, l-am vazut la Geneva si am aflat ca are cel mai mic consum de combustibil din clasa […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.