Ford B-MAX: cel mai bun consum de combustibil din clasa sa

Ford-B-MAX-2012Ford B-MAX, un nou model ”multi-activity” din clasă compactă care va fi lansat anul acesta – stabileşte un nou standard în clasa sa pentru consum de combustibil şi emisii de CO2 cu cele mai noi motoare Ford pe benzină şi diesel.

Noul B-MAX cu motor de 1,6 litri TDCi are emisii de CO2 de 104 g/km şi un consum de 4,0 l/100km (70,6mpg). Alte modele concurente de pe piaţă au emisii de CO2 între 109 şi 119 g/km şi consumuri de combustibil între 4,1 şi 4,6 l/100km.

Modelul B-MAX cu motor pe benzină de 1,0 litri EcoBoost (120CP) va avea emisii de CO2 de 114g/km şi un consum de combustibil de 4,9l/100km (57,6mpg).

Clienţii vor economisi aproximativ 340* de euro pe an comparativ cu rivalii pe benzină ai B-MAX, care au emisii de CO2 de 134-149g/km şi consumuri de combustibil de 5,7l-6,4l/100km.

“Scopul nostru cu B-MAX a fost să redefinim segmentul prin tehnologie şi inventivitate – iar aceasta include oferirea celui mai bun consum de combustibil”, a declarat Barb Samardzich, vicepreşedinte al Departamentului de Dezvoltare Produse, Ford Europa.

B-MAX include o gamă de tehnologii care reduc consumul de combustibil şi emisiile de CO2.

Printre acestea se numără Auto-Start-Stop, care opreşte automat motorul când autovehiculul este în staţionare, sistemul de informare a şoferului Ford Eco Mode, care îi ajută pe şoferi să adopte un stil de condus mai economic; Gear Shift Indicator, care subliniază cele mai eficiente puncte de schimbare a vitezelor; şi Smart Regenerative Charging, care încarcă bateria în cele mai economice puncte de pe parcursul unei călătorii.

Lansarea în producţie a B-MAX a necesitat o nouă abordare a structurii uşilor, ceea ce a dus la un acces generos pentru şoferi, pasageri şi bagaj, montantul central fiind integrat în uşă.

B-MAX se defineste printr-o execuţie superioară şi calitatea materialelor folosite, rareori întâlnite la o maşină compactă accesibilă. Totodată noul model Ford oferă un sistem de scaune flexibile şi spaţiu generos pentru bagaje, pentru un vehicul din clasa sa.

Noul B-MAX va fi lansat la Salonul Auto de la Geneva luna viitoare şi va fi comercializat în Europa anul acesta.

Tabel-comparativ-Ford-B-Max-vs-concurenta-consum-emisii

4 thoughts on “Ford B-MAX: cel mai bun consum de combustibil din clasa sa

  1. […] despre B-MAX, ca va fi produs la Craiova de catre Ford, l-am vazut la Geneva si am aflat ca are cel mai mic consum de combustibil din clasa […]

  2. […] prezinta o serie de calitati evidente, ramane de vazut cum va fi primita, cel putin la prima vedere preturile nu mi s-au parut a fi […]

  3. razvan

    Ce cuplu are motorul pe benzina 1.0 ecoboost ?

    • turatiimaster

      Vezi ca ai niste linkuri in text, se lucra la ele cand ai scris, gasesti acolo date mai multe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.