Michelin: Michel Rollier îl va anunţa ca succesor pe Jean-Dominique Senard

Michelin BibendumMichel Rollier, Managing General Partner şi Preşedinte Michelin, a anunţat că la Adunarea Generală Anuală a Asociaţilor din data de 11 mai va recomanda acţionarilor să accepte încetarea mandatului său.

Dacă acţionarii vor fi de acord cu acest lucru, la data de 11 mai 2012, Jean-Dominique Senard, care a fost ales Non-General Managing Partner în luna mai a anului 2007 şi Managing General Partner în luna mai a anului trecut, va deveni succesorul Dlui. Rollier în funcţia de preşedinte al Grupului.

În februarie 2011, Dl. Rollier şi-a anunţat intenţia de a nu îşi finaliza mandatul care, conform statutului companiei, se încheie la împlinirea vârstei de 72 ani. În cadrul Adunării Generale Anuale a Asociaţilor, el a propus acţionarilor să îl aleagă ca succesor în funcţia de Managing General Partner pe Dl. Senard, iar acţionarii au acceptat această propunere. La acea dată, structura de conducere a Grupului a fost modificată astfel încât succesiunea Dl. Rollier în această funcţie să fie posibilă.

“Jean-Dominique Senard a fost ales Managing General Partner în luna mai a anului trecut şi de atunci colaborăm pentru a pregăti această succesiune. Tranziţia este acum completă şi a venit timpul să îi predau frâiele.

Michelin este pregătită să facă faţă tuturor provocărilor care vor apărea în această nouă etapă de creştere ambiţioasă începută în 2011. Ştiu că Jean-Dominique va fi un preşedinte remarcabil care va continua să promoveze valorile şi ambiţiile Michelin. Eu îi acord toată încrederea mea”.

După o carieră îndelungată în cadrul International Paper Group, Michel Rollier s-a alăturat Michelin în 1996, ocupând funcţia de Director Departament Juridic şi Director Operaţiuni Financiare. Membru al Comitetului Executiv al Grupului, la sfârşitul anului 1999 a devenit responsabil pentru întreg Departamentul Juridic şi Financiar.

A fost ales Managing General Partner în mai 2005 şi a devenit Managing General Partner un an mai târziu. În mai 2007 i s-a alăturat Jean-Dominique Senard care a fost ales Non-General Managing Partner, pentru ca în mai 2011 să fie ales Managing General Partner. Domnul Rollier are acum 67 ani.

Mandatul Domnului Senard a început la 13 mai 2011, are o durată de patru ani şi poate fi reînnoit.

Născut în 1953, Jean-Dominique Senard a ocupat funcţii de conducere în departamentele financiar şi operaţional din cadrul companiilor Total, Saint-Gobain şi Pechiney, a ocupat funcţia de preşedinte al Pechiney SA, şi a fost membru al Comitetului Executiv în cadrul Alcan Group.

S-a alăturat Grupului Michelin în anul 2005, în funcţia de Director Financiar şi membru în Comitetul Executiv. Până în luna mai a anului 2007 a fost Non-General Managing Partner, dată la care a fost ales Managing General Partner în cadrul Adunării Generale Anuale a Acţionarilor din data de 13 mai 2011.

Asociaţii Michelin care, conform statutului companiei trebuie să fie persoane fizice şi nu juridice, sunt aleşi de către acţionari. Aceştia pot fi General Partners, situaţie în care răspund personal pentru datoriile Michelin, sau Non-General Partners.

Comitetul de Supraveghere Michelin, al cărui rol a fost extins prin modificarea de statut aprobată de către acţionari în cadrul Adunării Generale Anuale a Acţionarilor din mai 2011, include în prezent opt membri aleşi de către acţionari pentru mandate de patru ani: Eric Bourdonnais de Charbonnière (Preşedinte), Pat Cox, Barbara Dalibard, Louis Gallois, François Grapotte, Pierre Michelin, Laurence Parisot şi Benoît Potier. Toţi sunt independenţi.

MICHEL ROLLIER – BIOGRAFIE

Michel Rollier a absolvit Institutul de Studii Politice în 1967 şi Universitatea de Drept din Paris, în 1968.

Debutul în carieră şi-l face în anul 1971, în cadrul companiei Aussedat-Rey (International Paper Group). Aici a ocupat funcţiile de controlor de gestiune, în perioada 1973 – 1982 şi de director unitate operaţională, din 1982 până în 1987. A fost numit Director financiar în 1987 şi Director General Adjunct în 1994.

Michel Rollier s-a alăturat Grupului Michelin în septembrie 1996, ocupând funcţia de Director Departament Juridic şi Director Operaţiuni Financiare. Ca membru al Comitetului Executiv al Grupului Michelin, a fost numit Director Departament Juridic şi Financiar, în anul 1999.

A devenit Managing Partner al Compagnie Générale des Etablissements Michelin în mai 2005, alături de Edouard Michelin şi René Zingraff.

Iniţial, Michel Rollier a fost asociat unic al Grupului Michelin, din data de 27 mai 2006.

În cadrul Adunării Generale Anuale a Acţionarilor din 13 mai 2011, Michel Rollier a fost numit Preşedinte Executiv, iar Jean-Dominique Senard i s-a alăturat, ocupând funcţia de Managing General Partner.

Michel Rollier s-a născut la data de 19 septembrie 1944 în Annecy.

JEAN-DOMINIQUE SENARD – BIOGRAFIE

Jean-Dominique Senard a absolvit HEC business school din Franţa. Deţine, de asemenea, o diplomă de master în drept.

Şi-a început cariera cu diferite funcţii în departamentul financiar şi operaţional din cadrul Total, din septembrie 1979 până în septembrie 1987. Şi-a continuat activitatea în cadrul companiei Saint Gobain, din 1987 până în 1996.

Din septembrie 1996 şi până în martie 2001, a ocupat funcţia de Director Financiar în cadrul Péchiney, fiind totodată membru al Comitetului Executiv al Grupului. De asemenea, a fost şi director al Péchiney’s Primary Metal până în anul 2004. Ca membru al Comitetului Executiv din cadrul Alcan, a fost responsabil pentru integrarea Péchiney şi a deţinut funcţia de preşedinte al Péchiney SA.

Jean-Dominique Senard s-a alăturat Michelin în martie 2005, ocupând funcţia de Director Financiar şi membru în Comitetul Executiv al Grupului Michelin.

În mai 2007, a fost numit Non-General Managing Partner al Grupului Michelin.

În cadrul Adunării Generale Anuale a Asociaţilor din data de 13 mai 2011, Jean-Dominique Senard a fost numit Managing General Partner al Grupului Michelin, alături de Michel Rollier, preşedinte.

Jean-Dominique Senard s-a născut la data de 7 martie 1953. Este căsătorit şi are trei copii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.