Kia cee’d – a doua generaţie e gata de start

Kia cee'd 2012Combinând stilul dinamic şi sofisticat cu maturitatea şi prestigiul, noul cee’d hatchback îşi va face debutul mondial la ediţia din acest an a Salonului Auto de la Geneva.

Noul cee’d este mai lung, mai lat şi mai puţin înalt decât predecesorul, de la care păstrează acelaşi ampatament. Simplitatea elegantă a proporţiilor de coupé este evidenţiată de un stâlp A abrupt, o linie mediană foarte joasă în faţă şi de geamurile laterale prelungite.

Faţa noului cee’d este dominată de ultima interpretare stilistică a grilei “bot de tigru”, specifică brandului Kia, şi de lămpile cu formă agresivă care găzduiesc luminile de rulare pe timp de zi tip LED.

Din profil, aripile faţă şi spate pronunţate subliniază aspectul solid şi stabil al maşinii. Uşile cu suprafeţe sculptate, stâlpul A, plafonul şi spoilerul spate accentuează esteticul sportiv al suprafeţelor vitrate.

Tot exteriorul este pigmentat cu tuşe mici, dar importante, de detalii care completează aspectul premium al noului cee’d, fără să se abată însă de la puritatea şi eleganţa designului general.

Printre acestea se numără o nouă interpretare mai îndrăzneaţă şi mai sofisticată a emblemei Kia, integrarea lamei semnalizatorului în farurile frontale, ornamentele în forma grilei-semnătură ale parbrizului.

Noul cee’d prezintă un interior complet nou, cu un aer mai premium decât precedentul, cu o calitate a materialelor crescută, comutatoare îmbunătăţite, tehnologie touch-screen şi o ergonomie crescută pentru şofer.

10 Responses

 1. Ionel Marian says:

  Este vreo sansa sa realizati un review pentru Kia Cee’d (modelul actual)?

  Am observat ca nu ati realizat inca unul.

  Mersi!

  • turatiimaster says:

   Teoretic am aceasta posibilitate, insa tinand cont ca deja apare noul cee’d, nu stiu daca mai are rost. O sa vorbesc la Kia si daca ei doresc o sa facem si cu cee’d-ul actual (facelift). Cu cee’d-ul 2007 pot face oricand un review, detin unul, foarte bine echipat.

   • Vasile says:

    Salut.
    Eu am citit un material mai vechi pe site despre cee’d dar fara filmul video si ar fi zic eu destul de concludent daca l-ai face fiindca sunt destui care acuza marca de copiere sau calitate slaba a unor componente desi nu au utilizat un astfel de autovehicul ca sa fie in masura sa dea verdicte.
    Plus ca in tara asta vad aceasi vesnica comparatie intre ce produc nemtii si restul planetei ca si cum daca nu cumperi ceva made in Germany in materie de masini faci o alegere proasta,nu te pricepi si ai ce sa regreti tot restul vietii.
    In rest felicitari fiindca faci cea mai buna presa in domeniu din Romania.

    • turatiimaster says:

     Multumesc pentru aprecieri, in masura in care avem timp poate facem si un cee’d primul model.

 2. evoque says:

  waaa…parca se observa un plastic din ala cu buburuze cum era pe dacii…ar fi rusinos.

  • George says:

   Asa cum este si pe pasatul mai vechi? :))

   Toata lumea zice ca au copiat C4 la interior… dar nimeni nu se uita ca seamana cu k5 (optima)(model lansat mult inainte de c4).
   Desi as fi preferat sa vad o consola centrala evoluata din cea de pe modelul actual (mai ca la Hyundai) nici asta nu as spune inca ca imi displace.

   Asteptam pro_ceed-ul si SW

 3. popf33 says:

  Are aceleasi linii ca si noul i30, dar cei de la Kia nu au acel design incarcat ca la Hyundai (vezi Optima vs i40) cu muchii multe si blocuri de lumini sucite si rasucite.
  Nu prea am inteles designul bordului, dar e chestie de gust. Sa speram ca vom vedea si imagini din alte unghiuri si pozitii care sa nu “deformeze” liniile masinii.
  Sunt curios cum este vizibilitatea spate si in dreptul stalpului A.
  Pareri de la turatiimaster?!

  • turatiimaster says:

   Nu am vazut-o inca pe viu, sincer pe afara imi place. Interiorul insa, din poze nu ma satisface (eu am cee’d primul model), parca ma asteptam la mai mult, se poate sa ma pacaleasca pozele, pana nu ma sui intr-una nu ma pronunt. Oricum, si cee’d si i30 vor fi masini dezirabile.

 4. Alexandru Agape says:

  Superba…cred ca asta va fi urmatoarea investitie..imi place mai mult si decat Ford Focus. Mi se pare ceva deosebit noul model.:)Stii cumva si ce motorizari si preturi vor fi? Sau asta aflam dupa Salonul Auto de la Geneva?:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.