Mercedes-Benz Unimog primeşte titlul “Off-road Vehicle of the Year 2012”

Mercedes-Benz UnimogPentru a opta oară consecutiv, Mercedes-Benz Unimog a fost desemnat cel mai bun autovehicul de teren al anului de către cititorii revistei de specialitate “Off-Road” pentru categoria „autovehicule speciale”.

Premiul “Off-road Vehicle of the Year 2012 – special vehicles category” a fost acordat pe baza voturilor oferite autovehiculelor de teren pentru opt categorii de autovehicule incluse în competiţia lansată de revista pentru autovehicule off-road, din Munchen.

Cupa off-road a fost prezentată într-o atmosferă de ceremonie în cadrul unei gale ce a avut loc la teatrul “Das Schloss” din Munchen. Au fost acordate peste 57.000 de voturi până pe 16 ianuarie pentru cele 143 de autovehicule de la 40 de producători. În cadrul categoriei de autovehicule speciale, Unimog a ocupat primul loc acoperind procentajul uimitor de 34,3 % din voturi.

Categoriile înscrise în concurs au fost: „autovehicule off-road”, „autovehicule off-road de lux”, „SUV-uri”, „SUV-uri premium”, „autovehicule clasice de teren”, „pick-up-uri”, „autovehicule speciale” şi „autovehicule crossover”.

Printre autovehiculele speciale din concurs – autovehicule off-road create pentru transportul de bunuri şi sarcini grele către zonele inaccesibile sau folosite pentru baze speciale de luptă, pentru expediţii sau drept autovehicule militare – Unimog a fost în mod evident cu un pas în înaintea concurenţilor săi.

Caracteristicile autovehiculului, precum mobilitatea remarcabilă off-road datorită axelor portale şi flexibilitatea extremă de torsiune în combinaţie cu duritatea sporită şi stabilitatea, s-au bucurat de un cele mai multe aprecieri.

Pe unde Unimog reuşeşte să treacă, alţii nici măcar nu ajung

Gama Unimog off-road U 4000/U 5000, remarcabil de mobilă, este produsă în fabrica din Wörth din 2002 şi include autovehicule speciale pentru intervenţii în zonele îndepărtate, greu de pătrus, cu teren avariat, fără şosele sau drumuri – cu sloganul „Pe unde Unimog reuşeşte să treacă, alţii nici măcar nu ajung”.

Ca urmare, modelele Unimog U 4000 şi U 5000 sunt completarea ideală pentru autovehiculele din gamele U 300 şi U 500, autovehicule off-road folosite doar pentru utilizări în domeniul serviciilor publice, contractori municipali, industrii de construcţii şi energie, precum şi pentru operaţiuni de instalaţii de transport rutier şi feroviar.

Cel mai tânăr membru al familiei Unimog este autovehiculul compact Unimog U 20, lansat în 2008.

Revista “Off-Road” le oferă încă din anul 1982 posibilitatea cititorilor săi să voteze autovehiculele lor off-road preferate.

60 de ani de Mercedes-Benz Unimog – succesul unei idei

În urmă cu 60 de ani, pe 3 iunie 1951 mai exact, primul Mercedes-Benz Unimog a părăsit linia de fabricaţie din Gaggenau. Atunci a fost creat un concept unic de autovehicul cu mobilitate off-road uimitoare datorită tracţiunii integrale şi răspunsului rapid al transmisiei în trafic.

Mercedes-Benz Unimog a fost ales cel mai bun autovehicul de teren al anului pentru a opta oară consecutiv de către cititorii revistei de specialitate “Off-Road” pentru categoria „autovehicule speciale”.

Premiul “Off-road Vehicle of the Year 2012 – special vehicles category” a fost acordat pe baza voturilor primite pentru autovehiculele de teren din cele douăsprezece categorii înscrise în competiţia lansată în numărul din decembrie ,de revista de autovehicule off-road, cu tradiţie, din Munchen. Pe unde Unimog reuşeşte să treacă, alţii nici măcar nu ajung.

4 thoughts on “Mercedes-Benz Unimog primeşte titlul “Off-road Vehicle of the Year 2012”

 1. alex

  Porsche Cayenne is the “Luxury Off Road Vehicle of the Year” , asta am mai gasit intre timp

 2. alex

  clasa G a castigat la clasic , iar audi q3 Crossover. Eram curios de LR4 daca a castigat ceva.

 3. alex

  unde gasim si ceilalti castigatori la resul categoriilor ? am tot cautat pe internet, dar doar despre unimog se vorbeste..

  • turatiimaster

   Nu stiu, si eu am cautat, era foarte interesant de aflat si restul, stiu doar de Unimog si Clasa G ca au castigat la categoriile respective.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.