Clădirile Dedeman sunt echipate cu sisteme de securitate Bosch

Bosch security systemsLanţul de magazine Dedeman a decis să-şi echipeze magazinele şi sediul de birouri de la Bacău cu sisteme de securitate Bosch. 11 din cele 26 de magazine Dedeman au deja sistemele de securitate Bosch, urmând ca în următorii ani, toate magazinele din lanţ să fie dotate cu ajutorul produselor de securitate Bosch.

Magazinele Dedeman vor fi complet echipate cu sisteme de detecţie incendiu, sisteme de detecţie efracţie, CCTV şi sisteme de adresare publică de la Bosch.

Dedeman este unul dintre cele mai mari lanţuri de bricolaj din România, cu o politică de piaţă foarte dinamică. În acest moment, compania are 26 de magazine la nivel naţional. Prin construirea şi deschiderea în medie a cinci magazine noi în fiecare an, Dedeman s-a poziţionat ca un jucător important pe piaţa în care activează.

Magazinele Dedeman au între 6.000 şi 18.000 de metri pătraţi şi comercializează peste 45.000 de produse, de la echipamente de încălzire şi răcire, la instalaţii, echipamente electrice şi cabluri, grădinărit, mobilier, electronice şi electrocasnice sau unelte. Dedeman oferă servicii complete pentru clienţii săi – consiliere şi consultanţă, logistică, suport tehnic şi transport.

Deoarece activitatea principală este complexă şi poate fi efectuată cu succes doar dacă toate sistemele de siguranţă şi de securitate sunt de încredere, Dedeman a căutat soluţii de securitate care să răspundă tuturor acestor nevoi pentru a crea cele mai bune condiţii de lucru.

Provocarea Bosch a constat în oferirea unor soluţii de securitate care să poată fi implementate într-un număr mare de magazine, cu valori importante şi un număr vast de angajaţi. Bosch a început discuţiile în urmă cu 3 ani, găsind cele mai bune soluţii pentru nevoile lanţului de magazine Dedeman.

Unul dintre principalele motive pentru achiziţionarea sistemelor Bosch a fost faptul că firma germană a oferit o soluţie unitară şi un nivel de securitate foarte ridicat. Până în prezent, 11 din magazinele Dedeman sunt complet echipate cu sisteme de detecţie incendiu, efracţie, CCTV şi sisteme de adresare publică de la Bosch.

În viitor, magazinele noi vor fi echipate cu sisteme de securitate Bosch, iar cele vechi vor fi reproiectate pe sisteme de la Bosch. Sistemul de securitate este proiectat astfel încât să poată fi extins ca urmare a creşterii nevoilor clientului şi pentru a deveni un sistem integrat de scară înaltă.

Printre clienţii importanţi care au apelat la soluţiile de securitate Bosch se numără Parlamentul României, hotelul Marriott sau Ronald McDonald Charity House.

Soluţii Bosch oferite către Dedeman

Sistemul de detecţie incendiu constă într-o singură centrală FPA5000 cu 2 până la 4 bucle adresabile LSN, în funcţie de dimensiunea individuală a diferitelor locaţii Dedeman, şi aproximativ 100 de detectori adresabili, optici şi combinaţi optici-termici, în jur de 20 de bucăţi de butoane manuale şi module adresabile.

Uşurinţa în utilizare, fiabilitatea, rata foarte scăzută a alarmelor false şi garanţia de 3 ani au permis reducerea costurilor de întreţinere şi pază umană, oferind în acelaşi timp un nivel de securitate foarte ridicat. Alarmarea se desfăşoară în două moduri: prin sirene adresabile şi prin sistemul Praesideo de evacuare vocală.

Sistemul Praesideo are certificare EVAC şi în acest proiect se bazează pe interfaţa multicanal şi şase amplificatoare audio, cu un singur canal de 500W. Sistemul este conceput pentru cinci zone şi garantează un nivel ridicat de siguranţă.

O consolă de apel de la distanţă a fost utilizată pentru a permite transmiterea de mesaje live. Consola de apel este, de asemenea, utilizată pentru funcţii suplimentare, cum ar fi controlul sursei de muzică ambientală şi transmiterea mesajelor comerciale. Pentru zona de magazin (suprafaţa de vânzare) subsistemul acustic este alcătuit din difuzoare hemidirecţionale şi sfere, iar pentru zona de birouri s-au folosit difuzoare de plafon.

Sistemul de detecţie efracţie este dezvoltat pe baza unui panou MAP5000 cu 3 LSN gateway-uri şi aproximativ 150 de elemente LSN: detectori tritech, detectori seismici, contacte magnetice LSN, butoane de panică, centre de control touch screen pentru armare / dezarmare şi administrarea sistemului.

Uşurinţa în utilizare, scalabilitatea şi fiabilitatea centralei MAP5000 au fost argumentele principale pentru alegerea Dedeman.Tehnologia LSN are avantajul unei cablări simple, un înalt nivel de securitate, o întreţinere simplă şi fiabilitate.

Centrala este folosită şi pentru alte scopuri cum ar fi supravegherea non-security (a temperaturii congelatorului, stingerea luminilor atunci când toate partiţiile sunt armate, etc.). Sistemul de control acces este adminstrat la nivel central de către platforma Bosch Integration System. Fiecare locaţie are între 20 şi 24 de uşi controlate cu minimum 110 carduri de acces.

Soluţia de supraveghere video aleasă de Dedeman se bazează pe înregistratoarele profesionale Bosch Divar seria 700, împreună cu aproximativ 150 de camere Bosch (AutoDome 300, AutoDome EasyII şi Dinion).

În plus, s-au folosit o serie de echipamente pentru integrarea sistemului CCTV cu echipamentele POS din interiorul magazinelor. Astfel, tranzacţiile POS sunt înregistrate şi orice dovadă de fraudă poate fi uşor de regăsit şi investigat.

Toate aceste sisteme sunt integrate prin platforma Bosch Integration System (BIS). Aceasta permite administrarea întregului sistem de securitate, pentru a satisface cerinţele individuale ale clienţilor.

Platforma integrează sisteme precum detecţie incendiu, detecţie efracţie, supraveghere video, acces control şi adresare publică, oferind informaţii complete într-o interfaţă unică, de înaltă fiabilitate şi cu timp scurt de răspuns la evenimente. Modularitatea sa permite abordarea unei game largi de proiecte şi configurarea sa flexibilă îndeplineşte aproape toate cerinţele.

2 Responses

 1. Dragos Georgescu says:

  Buna ziua,
  ati uitat sa mentionati ca toate sistemele de securitate la magazinele Dedeman sunt instalate de catre firma SC Katrein SRL Bacau , care are toate certificarile si expertiza necesara pentru a face aceste lucrari.

  Va multumesc,
  Dragos Georgescu
  Director SC Katrein SRL

  • turatiimaster says:

   Nu am uitat noi, comunicatul vine direct de la Bosch. Si oricum, nu vad de ce am face gratuit reclama firmei dvs. O sa aprob comentariul, pentru ca sunt un om cu bun simt, dar, pe viitor, tineti cont de faptul ca si reclama pe Turatii.ro costa – si nu e ieftina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.