Mi-e milă de taximetrişti, merg în pierdere…

Taxi-signMi se rupe de tariful unic la taximetrie: puneţi mâna şi îmbrăcaţi-vă decent, spălaţi jegurile alea de maşini, luaţi-vă navigaţii GPS, daţi maimuţele afară şi faceţi un curs de bune maniere!

Acceptaţi curse şi pe 50 de m şi puneti muzică sau conversaţi numai dacă doreşte clientul. Pe urmă puteţi avea pretenţii la tarife. Auzi la ei, serviciu de utilitate publică… Toţi repetenţii sunt taximetrişti şi te tratează ca pe ultimul rahat. Uitasem, taxiul nu e restaurant, aşa că mai uşor şi cu bacşişurile…

Dincolo de limbajul suburban din frazele de mai sus, care îmi aparţin, neavând obiceiul de a copia sau prelua munca altora, merită să ne oprim puţin asupra situaţiei taximetriei din Bucureşti: situaţia e grea pentru taximetrişti, dar e mai grea pentru clienţi…

Se discută mult despre oportunitatea tarifului unic, precum şi despre faptul că taximetrele au autorizare doar în anumite zone, în plus, se vehiculează termenul de “utilitate publică” pentru taximetrie, ceea ce e cam mult.

Să le luăm pe rând. Tariful unic este incorect pe o piaţă concurenţială, în ciuda declaraţiilor pompoase ale specialiştilor, cum că în Europa e tarif unic. Nu e adevărat în totalitate, există tarif unic în anumite oraşe, însă este reglementat pe clase de vehicule, foarte clare.

Mai mult decât atât, uneori sunt impuse caiete de sarcini precise privitoare la vehicule, nefiind neobişnuit ca în anumite oraşe să existe doar un anume model de vehicul (de obicei de clasă medie sau mare, foarte bine dotat).

Tariful unic are avantaje pentru clienţi, dar şi dezavantaje. Avantajul major, te urci în orice taxi, fără grijă, ştiind că ai tarif unic, să zicem 1,5 lei/km. Indiferent de firmă sau model de vehicul.

Dezavantajul pe care nu mulţi îl văd, dar există, pentru a fi competitive sau pentru a câştiga mai mult, firmele de taximetrie vor opta pentru cele mai ieftine vehicule noi sau vor achiziţiona modele second-hand, deci calitatea serviciilor va fi minimă.

Autorizarea funcţionării doar în anumite zone (de obicei de către primăria locală) iar este o măsură paralelă cu piaţa liberă. Piaţa liberă înseamnă că dacă firma de taximetrie merge bine, are maşini, şoferi, comenzi, dar doreşte să se extindă în localităţi sau chiar judeţe învecinate (sau nu), o poate face.

A interzice acest lucru devine o imixtiune în piaţă, afectând dezvoltarea firmelor de taximetrie şi, indirect, calitatea serviciilor.

Totuşi, această autorizare are o noimă: dacă n-ar exista, toate firmele şi-ar posta taxiurile în zonele cele mai populate cu clienţi (gări, aeroporturi, centre comerciale, centre de oraşe, zone cu trafic). Evident, vor apărea “războaie” între şoferi şi chiar firmele de taximetrie, cine are de pierdut: clientul.

Autorizarea, dacă este corect legiferată şi aplicată, este indispensabilă bunei funcţionari a activităţii de taximetrie. Nu trebuie să mai amintim deja celebrele probleme din aeroporturile noastre (cu exemplu de vârf, Otopeni), apărute din variate cauze, una dintre ele fiind şi legiferarea şi autorizarea prost înţeleasă.

Cât despre utilitatea publică a serviciului de taximetrie, mie mi se pare o exagerare. Păi şi transportul de marfă poate fi lejer încadrat la utilitate publică, şi firmele de închirieri biciclete, şi multe altele, mult mai puţin reglementate şi disputate.

Se profită de acest termen pentru a se putea reglementa mai sever piaţa, folosind şi practici anticoncurenţiale. Pe româneşte, firmele de taximetrie şi statul se fură reciproc.

Ce nu se reglementează şi nu se impune, din păcate, a fost licenţios sintetizat în primele fraze ale articolului. Dacă vrem taximetrie civilizată, profitabilă, clienţi mulţumiţi, trebuie să obligam la respectarea unor norme de bun simţ.

În ceea ce priveşte taxiurile, aşteptăm:
– taxiuri curate
– taxiuri discrete şi elegante
– taxiuri sigure
– taxiuri funcţionale
– taxiuri nepoluante (eventual hibride sau electrice)
– taxiuri diferenţiate pe sexe (cât de şic ar fi taxiuri roz, pentru doamne, conduse de şoferiţe)
– taxiuri spaţioase şi confortabile

În ceea ce priveşte taximetriştii, aşteptăm:
– taximetrişti parfumaţi discret, bărbieriţi şi tunşi
– taximetrişti îmbrăcaţi elegant sau măcar decent
– taximetrişti discreţi, care să vorbească doar dacă doreşte clientul
– taximetrişti decenţi, care să asculte muzică doar dacă doreşte clientul şi muzica pe care o doreşte clientul
– taximetrişti nefumători
– taximetrişti antialcool
– taximetrişti cinstiţi
– taximetrişti care dau restul
– taximetrişti care nu sunt şi nu au “maimuţe”
– taximetrişti care ştiu traseul scurt, nu pe cel lung, sau măcar oferă alternative
– taximetrişti care ştiu să deschidă uşa unei doamne
– taximetrişti care au rest atunci când trebuie să plăteşti
– taximetrişti care vorbesc limbi străine
– taximetrişti care vorbesc corect limba română
– taximetrişti care te duc şi o staţie de autobuz cu taxiul
– taximetrişti modeşti
– taximetrişti care îşi doresc o carieră de taximetrist, nu doar bani făcuţi rapid

Listele de mai sus sunt deschise. Vă rog, amintiţi-vă ultima cursă cu taxiul şi bifaţi în minte listele, cu taxiul şi taximetristul respectiv. Ce? Nu vă iese? Nici mie. Ce avem noi, nu e taximetrie…

285 thoughts on “Mi-e milă de taximetrişti, merg în pierdere…

 1. OVI

  NU STIU CE AU PATIT ALTII,DAR EU AM NUMAI EXPERIENTE DE TOT RAHATUL CU TAXIMETRISTII DIN CAPITALA.ERAM IN TOAMNA LUI 2012,LA GARA DE NORD CU MASINA,GPS-UL MA TOT INVARTEA PE LOC SI AM RUGAT PE UN MUSTACIOS DE LA PELICANUL TAXI SA MA CONDUCA PANA LA SPITALUL MARIE CURIE.AJUNS ACOLO MI-A CERUT 500 DE LEI,AM INTELES 500 DE MII VECHI SI I-AM INTINS BANII.i-A ARUNCAT PE BORD SI A ZIS: -BAI FRAIERE,TU ASA CEVA IMI DAI MIE ? 5 MILIOANE FACE CURSA! PE MOMENT AM RAMAS BLOCAT,NOROCUL MEU A FOST CA ERAU NISTE REPROTERI ACOLO CE AU VAZUT CA SE PUNE DE UN SCANDAL SI AU VENIT CU CAMERELE.ERAM CU FETITA BOLNAVA PE BANCHETA DIN SPATELE MASINII MELE,ALTFEL CHIAR IESEA SCANDAL,CHIAR CU RISCUL SA FIU FACUT VARZA DE PRIETENII NESIMTITULUI…A PLECAT IN TROMBA VAZAND REPORTERII DAR BINEINTELES CA M-A INJURAT DE MAMA FOCULUI DIN MERS…CAM ASTIA SUNT TAXIMETRISTII PE CARE UNII DINTRE VOI II LAUDATI.

 2. Esti prost?

  Vrei cam multe prea educatule. Cand invatati sa nu mai aveti aere si figuri de Dorobanti cu noi taximetristi, atunci poate si noi vom fi respectuosi cu clientii. Eu unul sunt curat, nu fumez in masina, nu ascult manele in masina, doar radio. Am studi, stiu 2 limbii straine asta inseamna ca sunt ca ceilalti? Stai si tu 12/24 de ore in fund si plimba intr-una clienti, acelasi semafoare doar ca difera vremea si clienti. A da, tu esti director la NASA si iei 50.000lei stand pe scaun 2 ore si dand ordine. La 1,39km ce pretentii poti avea? Fuck you, you fail.

  • turatiimaster

   Bine, stiu, toti sunteti curati, cu studii la Universitate si nu incalcati nicio regula de circulatie. Striga la mine ca e tariful mic, ca eu l-am facut 1,39. Pe urma injura-ma. Ti-am aprobat comentariul, ca na, sa vada lumea si un intelectual taximetrist. Pierdere de vreme.

 3. adrian

  Problemele sunt aceleasi peste tot…Să le dorim mult succes colegilor de la Brasov!

  Salutare colegilor!!!!

  Posted on April 26, 2014
  Am făcut acest blog pentru că, pe toate site-urile unde se vorbește despre noi suntem luați la mișto și făcuți analfabeți, nespălați, hoți, cu toate că cei care comentează nu au trecut măcar de un liceu și diploma de bac este S.F. pentru ei. Așa că hai să arătăm tuturor că nu este așa, probabil mai sunt și panarame de oameni printre noi dar sunt foarte puțini față de cei care lucrează corect, cel puțin aici in Brașov, dar asta nu înseamnă că trebuie să fim băgați în aceeași oală cu ceilalți. Se spune despre noi că facem evaziune fiscală dar nu se întreabă nimeni de ce facem asta. Dacă spunem că patronii ne obligă sa facem asta nu ne crede nimeni. Autoritățile care ar trebuie să-și facă treaba și să ne reprezinte interesele (I.T.M.-ul) iau bani de la patroni ca noi să fim încadrați cu 2 ore pe cartea de muncă pe un salariu de rahat care oricum îl vedem doar pe hârtie pentru că, în realitate NU AVEM SALARIU. Hai să tragem un semnal de alarmă poate cineva o să vadă nemulțumirile noastre și o să ia măsuri, deși sunt slabe șanse la cât de corupți sunt toți. Nimeni nu se întreabă de ce au murit colegi de-ai noștrii în accidente stupide unde nu ai voie să greșești oricât de prost a-i fi, răspunsul îl știm toți, oboseala, pentru că nu ai cum să te odihnești cum trebuie când lucrezi 16 ore pe zi să-i faci banii nemernicului de patron, care te-a incadrat cu 2 ore și sa mai ai și familie. Când ai de dat patronului 86 sau după caz și 140 lei pe zi, plus că trebuie să mai faci și bani de combustibil, indiferent că este gpl sau benzină, incă vreo 70-80 lei și să lucrezi și pentru tine pentru niște amărâți de leuți( mai mult de 30-40 lei nu ai cum să faci ), nu prea mai ai cum să te odihnești ca lumea până a doua zi de dimineață. Toată lumea ne acuză că facem evaziune fiscală, dar altfel nu ai cum să faci nici măcar chiria mașinii plus combustibilul pentru că patronul îți impune să nu îi aduci încasări mai mari de 100-120 lei fără să îți asigure un salariu. Dacă știe cineva vreo soluție, cum am putea să lucrăm corect și să facem, banii patronului, combustibil și ceva pentru noi îl poftesc să ne explice(vreun client mai deștept care nu este analfabet ca noi ). Cam atât am avut de spus în introducere, vă doresc spor la bani și fără evenimente.

 4. laurenţiu

  atâta timp cât tariful o să fie mic, nu puteţi avea pretenţii de serviciu de calitate…

  • turatiimaster

   Hai sa facem un calcul simplu, avem 1,4l/km, adica aproximativ 0,33 euro pe km, la un salariu mediu pe economie de 2300 lei, adica 511 euro. Raportul salariu/pret per km este de 511/0.33, adica 1548 km poti face cu taxiul, de toti banii. In Europa media salariala este de circa 2000 euro lunar, cu taxi la 0,96 euro pe km, adica poti parcurge de acei bani 2000/0.96, respectiv 2083 km, cu 500 si ceva mai mult decat in Romania. Datele furnizate sunt reale si valabile in 2014, tariful de taxi e din Paris, tarif A, sunt si B si C, mai scumpe putin. Ce deducem de aici? Ca de fapt pretul pe km in Romania e mai mare decat in Europa, raportat la castigurile populatiei (la fel cum e si la carburant – noi platim motorina si benzina cu acelasi pret ca media europeana, dar avem salarii de minim 4 ori mai mici). Cui sa ne adresam sa ne faca dreptate?

   • adrian

    iti spun eu ….dute la Basescu , Ponta si Oprescu !!! Ei fac legea in tara asta ! Explicale lor cum sta treaba ….si poate or sa te-nteleaga ! 🙂 …nu vrei deloc sa-ntelegi ca sistemul este “in faza terminala” -METASTAZA !!!! Sunt Corupti toti !!! …decat o Revolutie ne poate salva !!! …schimbat toti !!! …dar absolut toti ! …de la portar si pana la ministru !!! …Caracatita este mare si puternica ! Asa s-a vrut imediat dupa revolutie …sistemul Iliescu ! A impartit populatia in 2 categorii : saraci si bogati ! De ce ? simplu : hai sa vedem cati ne strangem in piata Universitatii ? Uite-te pe strada : Cate jeep-uri , Porsche …Bmw, Mercedes -uri vezi ? Crezi ca la aceia le este rau ? ..normal ca nu ….vor aia schimbari , atata timp cat le este bine ? ….atata timp cat fura sau fac afeceri su statul …. fai sa fim seriosi !

 5. laurenţiu

  eu mă încadrez la aproape toate cererile tale pt un taximetrist şi taximetru, dar nu merg cu 1,39lei/km nici cu 1,40lei/km

 6. andrei

  bah ia taceti toti taximetristii.
  in 2014 se da liber in anglia si alte tari smechere din u.e.
  plecati acolo si nu va mai plangeti atat.
  pitipoancelor

  • Liviu

   pai prietene daca plecam noi in ,,anglia si alte tari smechere,, cine te mai duce pe tine acasa cu 5 lei de la bariera de la selari?
   ne este mila de tine sa te lasam sa mergi pe jos 2 statii de tramvai si mai ales acum ca a dat frigul

   ,,inteligentule,,

 7. b 14tun

  Fac taxmetrie de15ani. majoritatea vreti servici de calitate la un pret derizoriu va intreb. voi. cum ati proceda. Mafia din taximetrie dispare cind va avea. un pret real si atunci sa ai pretenti la servici.

  • stefan

   ASA VOR TOTI NUMAI DREPTURI, NU IL IEI CA PUTE SAU E FUMATOR ITI FACE RECLAMATIE CA DOAR EL E SMECHER ARE 5 LEI SI VREA SA MEARGA CU TAXIUL..

 8. fraieri

  Vreti servici d e 5 stele la1,39 km. sa mai asteptati mult si bine ,omul. cind il platesti face treaba buna cind vrei ieftin. de. aceasi calitate ai parte si nu mai visati
  In afara. este 2,50 €km la acelasi pret al carburantului atunci sa ai pretenti. nu la 30 de eurocenti km

 9. dan

  Despre limitarea numarului de licente ce parere aveti ? mie personal mi se pare o mare discrimibare ….avem economie de piata unde pretul este reglat de cerere si oferta (teoretic macar).Cand e vorba de taximetrie nu mai functioneaza economia de piata .
  Cel ce sa nascut mai tarziu nu se mai poate face taximetrist independent ca nu mai sunt licente .legea este discriminatory si ar trebui scoasa …lasata piata la liber ,dar probabil in cativa ani nu ar mai lucre nimeni la plan…sau 90% din ei ar fi independenti .Cine ar pierde daca legea s-ar scoate ? Marile companii de taxi. Cine ar castiga ? toti taximetristi care acum baga la plan ca nu au de unde lua o licenta

 10. ma-m saturat de cata cultura ai si experienta lucrez de 7 ani in firme de prima marime in bucuresti esti un bulangiu cu chilotiii in cap daca te pun sa lucrezi in locul meu 3 zile esti de cacat si nici hartie sa te stergi nu mai ai bani ai facut masinile alea din munca sau din smecherii nu mai vorbi tu de cine munceste ca este incult sau altfel dastia ca tine in trafic pana vine politia va bat de va iau dracii ca altfel nu va ies fumurile din cap BULANGII CU BANI MULTI NE_AM SATURAT DE VOI

 11. alex

  am luat un fel de taxiu:) in care pe portiera avea tariful de 1.39 si la aparat 3.50. pe asta unde il poti cataloga?? jaf:))?

 12. Razvan.m

  Salutare la toata lumea ca asa este frumos,Ma adresez tuturor clientilor de taxi si in primul rand, domnului Robert adam care il rog frumos sa ma contacteze sa ii dau masina mea o saptamana sa faca taxi si apoi sa vb de noi. Are dreptate in ceea ce zice dar doar in o anumita parte sa nu ne include pe toti la oala ca vb aceea nu exista padure fara uscaturi. si acum sa va zic eu cum sta treaba cu taximetristii si clientii, perfect de accord sa ma imbrac decent eu ca taximetrist sa miros bine si sa am masina curata, dar u ca client vrei sa te duc o staie de tramvai nu mai zic ca puti de parca vi din cocina, ca mai vrei sa bei si o bere in masina ca vrei sa iti dau rest la 100 de lei cand u mergi de 3 lei, ca mai vb si tare la tel ca vezi doamne u esti cine esti si mai ai pretentia sa fumezi si o tigare. asa ca domnule Robert Adam lasatine ca traiti in alta lume. Pt societatea asta in care traim si cu gandirea asta de 3 lei la fel precum vrei sa mergi u cu taxiul, nu insemnati nimic sunteti din punctul meu de vedere un zero barat. Si aviz pt amatorii de comentari inainte sa vb si sa va dati cu parerea ganditi oameni buni. Va salut cu respect

 13. ffgf

  Ce mai tura-vura, asta e serviciul de 1.39 lei/km , nu va convine mergeti cu altceva , mai sunt si alte variante pe piata ,taxi la 3,5 lei/km,RATB-ul,metroul , mersul pe jos etc

 14. titi

  Domnilor,scurt si la obirect :taximetristii ,sunt in primul rand , produsul a ceea ce duc in taxi. Daca clientul sau clientii miros urat,si taxiul va mirosi la fel daca clientii miros a parfum ,.taxiul va mirosi la fel. Problema in Bucuresti este ca toti nespalatii si-l permit din cauza tarifului mic. Nu am absolut nimic cu clientii decenti si manierati, dar majoritatea clientilor sunt exact asa cum ne spune- ti voi noua,nespalati. P.S. Felicitari pt blog,foarte ok.

 15. dan

  noi romani, ne place sa aruncam vina unul pe altul, sa fim rai unul cu altul, atat in tara cat si afara, nu santem uniti deloc. de unde atita rautate? in trafic, pe strada, in orce loc apare cate unul rautacios, si pus pe cearta. in loc sa nu ne mai uitam atata in curtea vecinului, si sa incercam sa ne civilizam putin, sa ne spalam, sa avem grija de persoana noastra in primul rand. da este adevarat sant tot felul de oameni si taximetristi, la fel ca peste tot la orice loc de munca, nu toti sant ok, ca este avocat, ca este doctor, ca este inginer. de ex la doctor cand mergi, si te operezi, numai ca nu isi desface buzunarul sa zica, ia baga aici banii daca vrei sa traiest. asta nu vede nimeni, nu este un fel de jigodie de om? de ce nu sa facut croitor, daca nu poate salva un om fara spaga? si in taximetrie sint oameni ft ok, sant si care nu sant ok ca peste tot.

 16. SPATARU IOANA

  mai Andrei io cred ca tu esti un tip destept de ce nu te muti la paris dac iti este scarab ca esti roman?

 17. SPATARU IOANA

  domnu Robert adam care acomentat mai sus ; unde ati invatat dumneavoastra bunele maniere la paris cumva?

  • turatiimaster

   E neimportant unde am invatat eu bunele maniere, e mai important faptul ca stiu sa scriu corect cand comentez.

   • LUCIAN

    turatiimaster AM TOT RESPECTUL pentru ca ai creat acest site .ma uit cu placere de fiecare data ,DAR nu inteleg de ce a trebuit sa scrii acest articol.ORICUM lumea ii uraste pe taximetristi!te rog cu respect ramai pe partea cu automobile,noutati. PUTEM NOI OARE SA AVEM PRETENTII DE LA TAXIMETRISTI , CAND UITATI-VA OAMENI BUNI IN CE HAL A AJUNS ROMANIA !!!!!!!!!!!!si inca nu ati vazut tot ! doar priviti ROMANIA TE IUBESC la protv,si pe carmen avram la antene.si asta e doar varful aisbergului! TURATIIMASTER te intreb ,unde in U.E. mai exista 12000 de TAXIURI intrun oras de 3000000 DE locuitori cum e bucuresti! POTI SA IMI RASPUNZI ? a 2 intrebare :unde in U.E. in afara de romania ( romania e o gluma pt comisia europeana , ei stiu ca conducatorii acestei tari DOAR SE preFAC ca fac ) mai vezi TAXIURI fara numar cum vezi in orasele si oraselele romanesti????? POTI SA IMI RASPUNZI ? nu uita !!!! noi ii acuzam pe taximetristi DAR uitam ca SISTEMUL A FOST CREAT in asa fel pentru a permite APARITIA acestor nereguli! SI NU SE DORESTE CORECTAREA LUI !!! ASTA E MAI TRAGIC !! cu respect ,un taximetrist nenorocit,nespalat,nesimtit,jur ca numa haine de la secondhand imi cumpar(mai calitate decat cele noi),ca oricum si daca as altfel lumea tot asa m-ar vedea.succesuri!{nu mai scrie despre subiecte dinastea ,rezultatul il vezi ,ramai la ceea ce iubesti mai mult,si cand vii prin vestul tarii trimite-mi pe email o veste ,fac cinste }

   • lucian

    ASTEPT RASPUNS ! INCA ! DE CE IN BERLIN de ex. NU SUNT 12000 DE TAXIURI !!!!!!!!!!!!!!!!!! cum avem in bucuresti ????????????? atentie !!!! am dat exemplu berlin! dar aceasta situatie o poti intalni IMEDIAT CUM TRECI granita in ungaria !!!! cine greseste ,noi sau RESTUL uniunii europene ? vad ca administratorul acestui site nu a dat nici un raspuns. cu respect ,un jeg de taximetrist ordinar,un paria ,din vestul tarii.

    • turatiimaster

     Nu eu stabilesc numarul de taxiuri din Capitala. Aveti o problema cu jegul, vad ca va mandriti toti ca sunteti nespalati si jegosi – aparent nu ati inteles ce am vrut sa spun. Faptul ca esti spalat si parfumat are vreo legatura cu numarul de taxiuri din capitala?

     • lucian

      asta nu e raspuns .nici nu te intereseaza problema. DOAR STII SA ARUNCI CU PIETRE. problema taximetriei e MULT mai bine reglementata in toata uniunea europeana ,mai putin romania . ex: sunt firme de taxi in BUDAPESTA cu certificare ISO !!! care dupa cum stim e foarte greu de obtinut ! mai vorbim

      • turatiimaster

       Nu stii sa citesti? Ce am spus eu in articol si in comentarii? Am spus cumva ca e taximetria reglementata cum trebuie in Romania? Eu arunc cu pietre si voi aruncati cu vorbe.

 18. dan

  vind autorizatie taxi si masina 6500€ si asta spune tot va rog nu mai comentati fara sa stiti adevaru cu respect am sa stau o seara sa va relatez costurile transportatorului taxi de la a la z si atunci se clarifica toate raspunsurile si nemultumirile .reciproc respecta si vei fii respectat de 3 ani ma chinui ca un sclav dar asta nu inseamna sa renunt la ce doresc sa fac si fac de multi ani am sa stau sa va edific ….calitatea in orice domeniu se tine cu bani

 19. andrei

  bun articol.
  sa fac treaba mica pe ei de taximetristi necinstiti.
  liviule mai comenteaza acu trai-ti-ar gura aia.

  • Liviu

   da bai andrei ,,foarte bun articolul,,
   dar daca ai fi fost atat de inteligent pe cat te dai poate ai fi inteles faptul ca, chestia cu cuartul nu te afecteaza la bani pe tine ca si client.toti care dau cuart la aparat o fac pentru ca sunt obligati de patronii firmelor sau de colaboratori pt ca acestia sa nu plateasca impozit la stat.daca te duci sa te angajezi pe o masina la plan, primul lucru pe care il vei auzii este ,,dai cuart la tot ce poti,, daca nu faci chestia asta il angajez pe altul
   in al doilea rand sunt foarte putine companii de taxi in bucuresti care dau salariu soferului (2 sau 3)restul taximetristilor avand un plan in functie de cate ore lucreaza ( 12 sau 24)
   daca ai fi citit primul meu comment de pe acest blog ai fi observat ca am spus exact ce scrie in articolul respectiv
   pe tariful asta este normal sa existe astfel de practici pe care eu nu le practic si cu care nu sunt de acord.
   puneti putin singurul neuron la treaba si incearca sa intelegi ca romania este o jungla si ca in orice jungla supravietuieste doar cel descurcaret.
   p.s. poate iti faci timp sa citesti si articolele astea si o sa reflextezi asupra gandirii gen ,,fac treaba mica pe ei de taximetristi,,
   http://www.gandul.info/news/taximetrist-injunghiat-pentru-ca-a-refuzat-sa-puna-muzica-ceruta-de-clienti-10537195
   http://www.click.ro/news/bucuresti/taximetrist-ucis-intr-o-aglomerata-Bucurestiului_0_1261073957.html#
   crezi ca merita pt 5,34 lei sa patesti asa ceva?

   • andrei

    arond liviu:

    ma afecteaza pentru ca sunt oameni care aleg sa faca lucruri necinstite pentru a face mai multi bani, chit ca e din cauza sistemului sau a lipsei lor de pregatire in alt domeniu. si oricine face ceva ilegal il afecteaza, chit ca nu direct, pe cel care nu face.
    daca tu nu faci, ma bucur. ma refeream la cei care o fac.

    am trecut cu vederea peste articole si desi suna rau, nu cred ca sunt cazuri mai frecvente decat in alte domenii.

    daca imi dai o statistica cu decese sau vatamari corporale pe diferite domenii de activitate, analizam si vedem. dar asa, sa vad doar niste cazuri izolate menite sa faca senzatie, nu merge. sunt oameni care mor cu capu pe birou (stiu sigur de cativa, inclusiv unul la sor-mea la munca unde a stat mai multe zile sa lucreze si a murit acolo ca prostu). arata-mi statistici de ambele parti, si doar asa ma convingi.

    • Liviu

     prietene cei care aleg sa faca lucruri necinstite nu o fac pt a se imbogatii.ai vazut tu pana acum taximetrist cu maimuta sau fara care sa detina 3 vile in pipera si 10 conturi in elvetia?
     tu ai impresia ca ăluia de are maimuta ii place sa isi riste libertatea pt 2-3 lei in plus?
     eu nu am ce statistici sa iti aduc si nu vreau sa te conving de anumite lucruri, eu vreau doar sa te fac sa vezi lucrurile asa cum sunt ele.
     si eu pana sa ma apuc de taximetrie aveam o oarecare repulsie fata de taximetristi, dar iti doresc sa lucrezi si tu o luna pe taxiu si pe urma ai sa vezi si tu ca nu este deloc usor, ai sa vezi ca din taximetrie nu ai cum sa te imbogatesti si ai sa vezi si tu cum este sa interactionezi 7 zile/saptamana cu diferite caractere, si pe urma ai sa intelegi si tu de ce fac unii taximetristi ce fac si pe urma iti poti da cu parerea despre taximetristi si taximetrie

    • stefan

     Bai boule (Andrei) tu crezi ca banii aia curentati intra in buzunarul nostru? Tot in buzunarul patronului intra fraiere care esti si nu poti sa intelegi niste lucruri simple si daca nu intelegi iti desenez PATRONUL OBLIGA SOFERUL SA NU II ADUCA MAI MULT DE 150 LEI PE RAPORTUL ZILNIC INCASATI PE APARAT ORI DACA EU VREAU SA FAC CONTRA LUI SI BAG TOATE INCASARILE PE APARAT SI MA OPRESC LA 150 LEI DIN MUNCIT REZULTA DOAR CHIRIA PE MASINA PLUS CARBURANTUL SI MAI ADUC SI BANI DE ACASA, ATUNCI EU PENTRU CE MUNCESC….NU MAI VORBI PRIETENE IN NECUNOSTINTA DE CAUZA.

  • adi

   Evaziune este peste tot, si de proportii mult mai mari! De ce tocmai astia te deranjeaza? Esti cumva frustrat(a)?

  • stefan

   “In acest fel, suma incasata de la client ramane in buzunarul soferului, iar pe bon se inregistreaza doar o mica parte din suma – doar pornirea” admin ce bine ar fi de-ar fi asa :)))

  • daniel

   %ma omule , spui ca ai si tu alte afaceri , tu poti sa mergi cinstit cu ele??? Va rog eu frumos spuneti-mi o singura afacere in care daca nu faci evaziune poti supravietui, vreau fapte nu vorbe , vreau sa vina cineva sa imi spuna da eu pot fratilor traiti in romania , nu furi nu traiesti
   e
   Ce-a mai profitablila afacere care o conduc in momentul actual are ca cifra de afaceri 8000 E / luna

   de aici profitul real este intre 48-53 % depind foarte mult de cursul valutar

   ia calculati acuma 4000 profit/luna
   24% TVA 960 E
   16% impozit pe profit 640 E
   16% impozit pe dividente 640E

   ia calculati acuma si vedeti ca va da o suma de 2240 E si eu raman cu 1760 pai spunemi tu mie in ce tara din lumea asta statul castiga mai bine decat mine???? cum sa poti fi corect in tara asta??? spunetimi si mie??? este vreunul de aici care sa spuna ca el este cel ce respecta absolut tot….evaziunea fiscala se face din cauza legilor pacatoase pe care le avem

   I-a puneti impozitul pe profit 5% si modificati legea , ca pentru evaziune fiscala sa se faca puscarie , fara nici o exceptie , sa vedeti daca se aduc sau nu mai multe incasari la stat….. ma oamenilor , aruncati in stanga si in dreapta cu acuze….. da ia vino Domnule ALEX cu solutii, altceva inafara de , daca nu iti convine lasate de taxi , vino cu o solutie concreta, sau materia ta cenusie nu iti permite sa vii cu ceva palpabil

   • turatiimaster

    Nu exista afacere care sa mearga cinstit (adica pe acte) in Romania, daca nu faci evaziune (chiar si la limita legii), nu ai cum sa supravietuiesti. Am demonstrat asta cu un prieten care are o covrigarie in Gara de Nord, am socotit la un moment dat, cum ar trebui sa arate un buget, pe bune, cu toate taxele platite, carti de munca, etc, si sa scoatem pretul covrigului la 1 leu. N-a iesit, daca trebuia sa mergi pe bune, iesea 6 lei covrigul – nu mai cumpara nimeni covrigi la 6 lei, nu? Asa ca, lasand la o parte exceptiile (contracte cu statul sau spagi mascate sub forma de consultanta), in conditiile fiscale actuale si la cum te jupoaie statul, nu prea ai cum sa mergi cinstit, si daca ai vrea.

 20. nae

  chiar as vrea sa incerc lucrul asta, si chiar vreau sa merg cu un pret mare nu stiu exact pentru ca nu sunt in domeniu, dar oricum mai mare decat acela pe care il practica toti bizonii. cine doreste calitate si o clasa mai sus, plateste pe masura. nu stiu cati sunt de aceeasi parere cu mine dar altfel nu ai cum.
  si atunci sa vedem cine se respecta si doreste sa ocoleasca boschetarii si toata rablele de masini. pana atunci, numai bine !!!

 21. Taximetrist

  Domul andrei, daca nu iti convine ca un taximetrist castiga mai mult decat tine de ce nu te faci si tu taximetrist?
  Sa vezi si tu cum e sa lucrezi cu oameni, sa te enerveze toti/toate idiotii/idioatele din trafic.

  Si eu sunt student si fac taximetrie, pentru ca parintii mei nu isi permit sa imi plateasca facultatea.
  Eu, chiar daca termin facutltatea nu o sa ma las de taximetrie decat daca imi gasesc ceva de lucru in afara tarii pentru ca am lucrat si in romania si am vazut cum e sa iti spuna cineva toata ziua ce si cum sa faci.

  • andrei

   prima ta intrebare e ceva de genul:
   “daca te deranjeaza ca faptul ca eu fur imi aduce profit, fura si tu”.
   evident nu am zis ca furi tu, dar faptul ca faci ceva care necesita o pregatire educationala si umana mai mica si totusi iti aduce profit nu inseamna ca toti tre sa ne multumim cu asta.
   cu asta insemnand nu cu banii astia ci cu nivelul asta de solicitare din partea unui job, cu nivelul asta de “cariera”.

   f bine ca esti student, atunci nu am nimic cu tine, cu conditia ca dupa facultate sa nu fii tot taximetrist. asa ca job pe perioada studentiei e chiar f bine si nu am obiectii.

   nu inteleg ce ai vrut sa spui cu ‘parintii mei nu isi permit sa imi plateasca facultatea’. din ce stiu facultatea se plateste numai daca e la distanta sau la privat. daca erai deci destul de inteligent incat sa poti face o facultate la stat nu plateai nimic, ci poate chiar luai bursa. prin plata inteleg taxele de scolarizare, nu banii de manuale… eu cand am facut facultatea, daca faceai la zi si la stat era gratuit nu erau taxe anuale. s-o fi schimbat intre timp?

   daca termini facultatea si esti inca taximetrist faci mai multe greseli:
   1. iei munca altuia complet nepregatit si needucat care ar putea sa faca taximetrie in locul tau daca nu te bagai tu. cu alte cuvinte un amarat care nu are alte optiuni de cariera e dat la o parte de tine, ceea ce e gresit si injust pentru el.

   2. te subevaluezi si distrugi imaginea invatamantului pentru ca desi ai o pregatire preferi sa nu o folosesti (cea rezultata in urma facultatii). la ce ai mai facut facultatea daca preferi taximetrie dup-aia?

   3. daca la noi in tara chiar preferi taximetria in defav muncii calificate din domeniul tau de pregatire, atunci pleaca imediat din tara si nu mai strica balanta aici. observ eroarea asta in sistem ca oameni f bine pregatiti fac munci foarte proaste (nu neaparat prost platite) si oameni fara nicio pregatire ajung sefi. chiar simti datoria morala sa ingrosi stratul asta? du-te in afara…

   Pe ideea de la 3, as putea zice ca si eu, daca nu imi convine, sa plec in afara. si chiar asa e, nu ar trebui sa ma oftic, ci sa renunt si sa ma dezic de tara asta de cacat. dar prefer daca lucrezi aici sa o fac intr-un domeniu ce necesita o pregatire si nu ca muncitor necalificat taximetrie. chit ca recompensa financiara e egala sau inferioara.

 22. adi

  “…am un liceu de informatica, o facultate in management la stat (nu spiru haret), cunostinte in foarte multe programe precum si notiuni de programare…”
  Asa cum exista taximetristi cu scoala, ete ca exista si universitari care nu provin de la spiru haret! :)))))

 23. andrei

  am citit in diagonala articolul si am inteles acum si continutul, desi numai din titlu ai facut o treaba jalnica in a exprima ce urma sa spui.
  asa ca da, am gresit ca nu am citit articolul, fapt pentru care m-am facut de ras facandu-te idiot.
  imi cer scuze.
  cu toate acestea, imi mentin toate aprecierile la adresa taximetristilor.
  presupun ca faptul ca m-ai facut superficial, chit ca nu cred ca e adevarat, ne pune oarecum pe pozitie de egalitate in injurii, intrucat si eu te ‘calomniasem’.

  • adi

   poate ca unul din motivele pentru care exista acest articol, iar noi care mai de care incercam sa ne dam cu parerea, jignindu-ne unul pe altul, este asta:
   Asociatia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenti
   Dosar xxxxx/xxx/xxxx; CIF:xxxxxxxx; Sediul: Aleea Haiducului nr.3 BUCURESTI Numar Special:xx/xx.xx.xxxx: Telefoane: 07xxxxxxxx; 07xxxxxxxx

   C O M U N I C A T D E P R E S A

   Asociaţia Nationala a Transportatorilor si Taximetristilor Independenţi, va aduce la cunostinta punctul de vedere legat de conferinta de presa a Domnului OPRRESCU din data de 14-02-2013,referitor la activitatea de taximetrie.
   -Multumim Domnului OPRESCU pentru grija deosebita manifestata fata de activitatea de taximetrie pe raza Municipiului BUCURESTI, dar tinem sa-i atragem atentia ca o minima informare din legislatia care guverneaza aceasta activitate de transport persoane in regim de TAXI, ar fi facut posibila o prezentare a dansului reala si corecta in cadrul acelei conferinte.
   Pentru a motiva cele spuse de noi anterior mentionam urmatoarele:
   -Activitatea de TAXIMETRIE se desfasoara conform LEGII 38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare,iar Primaria Municipiului BUCURESTI este obligata nu numai sa respecte aceasta LEGE ci si sa o aplice.
   -Articolele 18 si 19 din „Legea Taximetriei” creaza cadrul legal Primariei Municipiului BUCURESTI, ca prin Directia de Politie Locala-serviciul control transporturi, sa interzica activitatea de taximetrie pe teritoriul capitalei tuturor celor autorizati in alte localitati.
   -Ce anume l-a impiedicat pe Domnul OPRESCU sa aplice LEGEA si sa elimine concurenta neloiala a taxiurilor ce efectueaza ilegal acest serviciu pe raza Municipiului BUCURESTI si de ce si-a dat seama abia in anul 2013 ca taximetristii Bucuresteni sufera din acest motiv, cand este EDIL-SEF de aproape 5 ani???
   -In cadrul conferintei de presa Domnul OPRESCU invoca faptul ca doreste acorduri de cooperare intre autoritatile publice locale, necunoscand faptul ca in anul 2010, prin LEGEA 168, Primaria Capitalei avea obligatia ca in termen de 30 de zile de la promulgare sa incheie prin Consiliul General un PROTOCOL cu CONSILIUL JUDETEAN ILFOV pentru a stabili numarul de taxiuri autorizate in localitatile judetului ILFOV, sa poata executa permanent si legal taximetria in Municipiul BUCURESTI.
   Atunci de ce nu a zis nimic???
   -Este adevarat ca este criza si cum declara dansul „un numar mare de soferi Bucuresteni doresc sa presteze serviciul de taximetrie”, dar il atentionam pe Domnul OPRESCU ca taximetria nu este un refugiu social si ca numarul de taxiuri este limitat in toata Uniunea Europeana iar la noi in tara este stabilit prin LEGE un numar de 4 taxiuri la 1000 de locuitori.
   -De asemenea Domnul OPRESCU sesizeaza ca exista autoritati locale privilegiate (fara sa le numeasca si fara sa specifice de cine), care au eliberat un numar mult mai mare de autorizatii TAXI decat cel prevazut de LEGE.
   -Domnul OPRESCU este cumva amnezic??????
   -Uita ca in anul 2008 a fost primul PRIMAR care a promovat si a obtinut prin Hotararea Consiliului General al Municipiului BUCURESTI nr.374, o marire a numarului de autorizatii TAXI cu 769??? Aceasta HOTARARE a fost ulterior anulata de catre TRIBUNALUL BUCURESTI fiind declarata ilegala!!!
   -Dar pentru dansul acest fapt nu a fost suficient. In anul 2009, Domnul OPRESCU a recidivat promovand o alta Hotarare a Consiliului General(259/2009), care a marit nr. de autorizatii TAXI si in fata justitiei Romane a avut aceeasi soarta: ANULATA si declarata ILEGALA!!!!!!!
   -Domnul OPRESCU mai afirma ca actuala LEGE nu-i permite taximetristului independent sa-si spuna parerea in privinta tarifului pe kilometru. TOTAL GRESIT!!!
   -Legea 38/2003 cu modificarile si completarile ulterioare prevede ca tariful pentru transportul in regim de TAXI se stabileste in urma completarii unei Fise de Fundamentare a pretului pe kilometru, cu un profit minim rezonabil de 10-15%, Fisa ce este parte integranta a Contractului de gestiune delegata si se depune obligatoriu la P.M.B. de catre toti transportatorii.
   -De acest lucru insa Domnul OPRESCU nu tine cont in stabilirea tarifului pe kilometru, desi Articolul 43 din ORDINUL 243/2007 al Autoritatii Nationale de Reglementare a Serviciilor Comunitare de utilitate publica (unde este incadrata si activitatea TAXI) ii da aceasta posibilitate.
   -Ce la determinat pe Domnul OPRESCU sa iasa cu aceasta conferinta de presa???
   -De ce acum in 2013??
   -De ce dupa aproape 5 ani de mandat in care nu a respectat si nu a aplicat legislatia in domeniu???
   -Domnul OPRESCU a inceput campania electorala???
   -Se pregateste pentru prezidentiale???
   -Desi afirma ca este PRIMARUL tuturor bucurestenilor, noi spunem raspicat ca al nostru nu este!!!
   -Nu cumva este total dezinformat de catre acei directori chemati periodic la DNA pentru abuzuri in serviciu??? Oare domnia sa nu stie aceste lucruri???
   -Noi, cei aproape 4000 de Taximetristi Independenti Bucuresteni, impreuna cu familiile si prietenii lor ,suntem nerabdatori sa-l votam in 2014!!!!!!

   PRESEDINTE A.N.T.T.I. DELEGAT
   Claudiu SAPUNAR Florin MATEI
   07xxxxxxxx 07xxxxxxxx

   si ca o morala la toate astea pestele de la cap se impute.
   si sa mai stiti ca taximetria nu ajungea in halul asta daca, cum spunea doctorul, „un numar mare de soferi Bucuresteni doresc sa presteze serviciul de taximetrie”, acestia isi vedeau de meseriile lor, lasindu-i pe adevaratii taximetristi sa isi faca meseria!

 24. andrei

  din cauza oamenilor ca tine mi-e greata ca sunt roman.

 25. andrei

  ti-e mila de taximetristi?
  m-am oprit din citit imediat dupa titlu.
  un taximetrist castiga acu 4 ani in medie 20mil pe luna.
  acum sub 25 nu cred ca mai ‘rezista’ niciunul.
  eu sunt tanar, am un liceu de informatica, o facultate in management la stat (nu spiru haret), cunostinte in foarte multe programe precum si notiuni de programare, abilitati muzicale, sunt inteligent, am oarecare valori sau principii, si in 2008 aveam 13milioane (nici aia).
  acum un taximetrist invarte 30 mil pe putin, iar eu abia daca gasesc un job sa ma plateasca atat, folosind eterna scuza cu criza.
  sa imi fie mila de taximetrist?
  nu, amice.
  de mine si altii ca mine imi e mila, pentru ca din cauza unor inculti si descaltati de taximetristi eu nu pot trai o viata decenta.
  un taximetrist, cu cultura pregatirea si intelectul lui, nu ar trebui niciodata intr-o tara normala, sa castige mai mult de un sfert din cat castig eu. ceea ce acum s-ar translata teoretic in maxim 8mil pe luna total.
  un taximetrist ar trebui sa nu aibe bani sa puna pe masa decat un pate vegetal mandy pe zi, si sa stea cu ma-sa pan la 50 de ani.
  si nici atunci nu mi-ar fi mila de el.
  pentru ca merita.
  ei sunt cei ce fac parte din scursura societatii, cei care nu au invatat, care nu s-au preocupat de viitorul lor, care nu au nimic in cap.
  dar multumesc romania, pentru ca ei o duc mai bine ca mine, si s-a gasit si un idiot caruia sa ii fie mila de ei si sa posteze aici.
  mi-e greata de voi.

  • turatiimaster

   Mai bine citeai articolul. E normal sa ai un salariu mai mic decat un taximetrist, iti lipseste inteligenta si nu stii sa distingi intre un titlu peiorativ si unul normal. In plus, esti superficial, de ce ti-ar da cineva 20 de mil pe luna?

  • Ma prapadesc de ras.

   Ar trebui sa te faci taximetrist si sa te vaiti (asa cum fac unii taximetristi) ca ai facultate si ca ai ajuns sa faci taximetrie.
   “…am un liceu de informatica, o facultate in management la stat (nu spiru haret), cunostinte in foarte multe programe precum si notiuni de programare…” daca aveai notiunile alea de programare lucrai in domeniu si nu te mai vaitai zic eu…
   In plus nu vad cu ce poate afi atat de deranjant (nu ca ii apar eu pe taximetristi) ca un taximetrist castiga mai mult decat tine… daca nu esti multumit de viata ta, te poti apuca de taximetrie poftim!

   • andrei

    catre George: ceea ce spui tu este ca si cum eu as vedea pe adrian nastase ca fura si e bogat din cauza ca e necinstit.
    apoi m-as vaita undeva ca uite bai eu muncesc si n-am bani, ala fura si are.
    iar un dobitoc ca tine ar veni si mi-ar spune: nu ca ii iau apararea lui nastase, dar fiecare isi face viata cum vrea, daca vrei bani, fura si tu.
    ceva de genu asta e indemnul tau.
    frate, e plina lumea de dobitoci…chiar trebuia sa ingrosi stratul?

    • turatiimaster

     Atentie la limbaj, valabil pentru toata lumea care comenteaza aici. Urmatoarea abatere o sanctionez. Ca sa clarificam situatia, deocamdata cel care a dat cu bata in balta esti tu, daca erai atent si citeai articolul complet (superficialitate), fara sa te repezi sa comentezi, nu mai aparea situatia asta. M-ai jignit inutil, la ce te asteptai, sa intorc si obrazul celalalt?

     Eu zic sa o lasam balta si sa comentam la subiect, fara atacuri personale. Cu totii. Mi-e simplu sa dau delete la toate conversatiile de gen dar poate ca din astea mai invata si altii sa fie atenti si civilizati in ce scriu.

     • Flori

      Vreti taxiuri noi taxiuri roz .voi stiti cat este rata la un taxi nou? + dispecerat + carte de munca? De unde sa scoata omul atatia bani? Ce suntem in germania sau anglia? Dc nu va luati de cei ce ne conduc care pun taxe peste taxe .daca ar creste salariile ar avea si omul bani de masina noua .si sai mai ramana si lui cv dc nu judecati corect

    • Indemnul meu este sa muncesti nu sa furi. Total pe langa exemplul tau. Idea mea era ca daca ceea ce faci tu nu iti aduce multumirea financiara necesara, dar (dupa cum spui tu) un taximetrist castiga mai mult decat tine, poti MUNCI si tu ce munceste el.

     Tu ai inceput sa te lauzi cat de minunat esti tu in comparitie cu altii si cat de greu iti poate fi si arunci cu gunoi catre acestia de parca ei sunt de vina ca nu castigi tu mai mult decat ei. Bravo!

     • andrei

      din ce am inteles trebuia sa incetam discutia, admin?
      dar ma vad nevoit sa o continui.
      exemplul meu nu a fost pe langa:
      interpretarea era urmatoarea:
      daca pentru a avea un trai decent iti trebuie bani, iar un politician ii fura si societatea accepta acest comportament legitimandu-l ca fiind corect si dand un exemplu in acest sens, inseamna ca si eu ar trebui sa fur.
      in acelasi fel cum daca societatea legitimeaza faptul ca un taximetrist care are doar 4 clase si a trecut prin scoala ca gasca prin apa, nerespectand regulile de conduita pe care altii le-am respectat, atunci inseamna ca si eu ar trebui sa ma fac taximetrist.

      problema este ca societatea respecta oamenii care fura si oamenii care au 4 clase si ii recompenseaza pe acestia pentru fapte imorale prostie si incultura.

      in acelasi timp stergandu-se la cur cu cei care ar merita respectul.

      the bitch that society is e ca toate acestea le face in timp ce cu grija implanteaza in om de cand e in clasa 1 ideea ca recompensa vine pe masura efortului, pentru ca apoi sa iti demonstreze contrariul, ca te-ai chinuit ca un prost, si orice tantalau ti-o ia in fata.

      admin, daca stergi commentul asta sterge-l si pe-al lui george, ca m-a provocat.

      • turatiimaster

       Atata timp cat se argumenteaza la obiect si fara injurii personale, nu am motive sa sterg discutii.

      • bogdan9901

       Taximetristi cu 4 clase exista, pentru ca legea nu interzice prostilor sa practice taximetria. SOCIETATEA poate respinge prezenta SLAB PREGATITILOR, prin petitii la legiuitor sau la primarie. PRIN LEGE POTI TINE OAMENII FARA PREGATIRE LA LOPATA.

      • nae

       andrei, din cate vad eu cam transpiri la umbra.. de ce ai impresia ca taximetristii au 4 clase ? e vre`o regula ?? chiar as vrea sa imi cumpar o masina noua si sa ma apuc de taximetrie doar datorita faptului ca imi place sa merg cu masina si te asigur ca nu am patru clase si te mai asigur ca am un job in care sunt platit destul de ok cred ca o sa fac taximetrie in timpul liber.. problema e ca majoritatea taximetristilor de la mine din oras, subliniez de la mine din oras, sunt vai de mama lor.. sunt cateva taxiuri ok in rest toate sunt niste carute.
       normal mi se pare sa circul cu cat vreau eu pe km si sa imi fac regulile eu, atata timp cat platesc si practic asa cv LEGAL.. care e probl eu cer 3 lei pe km automat ia si primaria mai mult etc..
       eu nu ma urc daca vad masina vai de mama ei sau vre`un sofer boschetar si gata am terminat. mai stiu persoane care au numere de telefon ale unor taximetristi care s`au ridicat la inaltime.

      • doinas

       Eronat. Lumea nu-i repecta pe cei ce fura, ii respecta pe cei cu bani, fara sa-i interogheze pe ce cai i-au obtinut.

       Si, da, societatea e o tarfa care te minte cand esti mic: nu rasplateste efortul. Rasplata trebuie sa ti-o obtii singur. Daca reusesti, inseamna ca te inscrii la aliniatul anterior.

       Nasol.

   • adi

    Mai bine s-ar sinucide! :)))

  • Alex

   prietene virtual , da , tu , cu facultatea ta in informatica si inteligenta lucie, nedescoperita, esti limitat.. restul au spus baietii mai jos

  • Alex

   prietene virtual , da , tu , cu facultatea ta in informatica si inteligenta lucie, nedescoperita, esti limitat.ca sa nu mai zic de greseli gramaticale inclusiv cacofonie. restul au spus baietii mai jos

  • adi

   Sincer, sunt taximetrist si imi e mila de tine, frustratule, tu cu atata scoala castigi asa putin? Unde a putut ajunge aceasta societate? Un taximetrist sa o duca mai bine ca tine? Cata nedreptate! Apropos, abilitati muzicale? De ce nu canti la nunti sau prin parcuri sa iti rotunjesti veniturile? Sunt sigur caci cu cunostintele in it , management, notiuni de programare, e.t.c., si altele , ai da un spectacol pe cinste! Pana atunci mai mananca si tu covrigi, si renumitul pate vegetal! Saracule! Poi la scoala ta stai pe banii astia? Fac pariu ca nici nu o ai, dar nu conteaza! Traieste in continuare in lumea ta, dar mi-e teama ca te vom vedea, in curand, la stirile de la ora 5, la proTV! Ce iti e si cu scrizofenia asta! :(((

  • LUCIAN

   un taximetrist in VIENA angajat pe masina firmei ARE 3000 euro SALAR in fiecare luna CA SA FIU INTELES. imi pare rau ca proprietarul siteului a scris acest articol .nu a facut decat sa deschida cutia pandorei. ANDREI nu vrei sa incepi sa OMORI niste taximetristi ? ca sa iti mai eliberezi frustrarile ? SI IN FELUL ACESTA VOR FI MAI PUTINI SITU VEI FI MAI FERICIT .STAAAAAI ASAAAA am uitat !!!!!!!cunosc 5 persoane PERSONAL ,ofiteri in rezerva ai armatei ROMANE ce primesc PENSIE FROM statul roman ,minim3000 leuti SI MAI FAC SI TAXI !!!!! ce zici de asta ? SA INNEBUNESTI DE CIUDA ,ASAI? pritene ANDREI cu gandirea ce o ai locul tau e in NORTH CORREA.SUCCESURI!!!!! apropo sunt taximetrist(nespalat ,nesimtit,ciumpalac ,imi pute gura etc) si nici nu sunt din bucuresti. TURATIIMASTER stie de unde sunt . DECI poti sa incepi sa ma injuri andrei .SI SPRE LINISTEA TA SI A TUTUROR CE POARTA GRIJA TAXIMETRISTILOR II INFORMEZ PE ACEASTA CALE ,CA ,DIN TAXIMETRIE NU SE IESE LA PENSIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CAUZE :1 INFARCTUL ! 2 COMOTIE CEREBRALA! 3 ACCIDENTUL ! 4 VEI FI UCIS ! DE CATRE CLIENT !!!!!! asa ca ANDREI ,sper ca te-am facut fericit !! respectele mele .un taximetrist nenorocit.

  • daniel

   Daca un om cu studii superioare are asemenea replici , asemenea gandire , e vai si amar de tara asta ,

   Cum puteti avea un asemenea limbaj si sa va bateti cu caramida in piept ca dvs sunteti un om educat cu studii superioare??? mi-ar fi rusine

  • stefan

   Andrei atunci MERGI PE JOS DACA NU ITI PLAC TAXIMETRISTII

  • daniel

   Am master terminat in informatica , facultate de stat nu spiru haret ….inteligentule si nu am lucrat niciodata pt nimeni , in viata mai trebuie sa te mai duca si bibilica , nu merge numai pe toceala , dar se vede cat de inteligent esti dupa mesajele pe care le-ai postat , daca iti iau creierul si il pun la o oaie incepe oaia sa pasca pe asfalt

   Laso asa ca e bine asa

 26. dv105v

  Haideți să vedem care sunt cheltuielile și veniturile dacă presupunem că cineva ar vrea să facă taximetrie începând de mâine cu un Logan nou (model vechi Ambition 1.6ș încă se mai găsesc noi).
  Prețurile sunt date în RON:
  CHELTUIELI:
  Pret actual pentru Logan Ambition 1.6 — 40950
  Combustibil consumat la 150000km — 38375
  Pret mediu intretinere auto — 3000
  Instalatie GPL — 2830
  ITP de 2 ori pe an — 200
  Schimb ulei la 15.000km — 3120
  Spalatorie (o data pe saptamana la un pret mediu de 20 lei/ spalare) — 720
  Odorizante unul pe luna la un pret de 12 lei per bucata — 144
  CASCO pentru un an la Tiriac auto — 2047
  RCA — 250

  TOTAL — 91636
  Să adauge cineva, vă rog și costurile legate de radiotelefon, autorizatie, impozite.

  Venit anual la un consum GLP de 12% pentru un parcurs de 150.000 Km/an la un preț mediu (Petrom si Lukoil) de 3.07RON/litru
  150.000 * 3.07 = 208.500 RON

  S-ar putea spune că e o meserie rentabilă din care nu te îmbogațești, dar poți trăi decent.

  • dv105v

   modificare la venituri:
   Venit anual la un consum GLP de 12% pentru un parcurs de 150.000 Km/an la un preț mediu (Petrom si Lukoil) de 3.07RON/litru
   150.000 * 1,39 = 208.500 RON

 27. moshe

  Dupa Revelionul asta cand aud “taxi” vomit.

  Jegurile maxime au iesit in seara de revelion sa ceara 50-100 de lei pe curse de 10-20 de lei.

  • adi

   Si tu saracule aveai decat 10 lei in buzunar! :)))

  • daniel

   mai baiatule , nu fac taxi , si in noaptea de revelion am dat fara sa mi se ceara 50 ron la taxi pe mai putin de 2km , pai omul acela e pe strada pt banuti , e revelionul si la el , in orice domeniu daca lucrezi de sarbatori esti platit dublu sau triplu , problema romanului , toti vrem sa mergem cu taxi , nimeni nu vrea sa plateasca , daca ai iesit in oras si ai spart cate sute de lei ,iti era greu sa mai dai inca 50 sa ajungi acasa??? daca da , atunci iao vere pe jos

 28. BERILA

  HABAR NU AVETI CE ANSEAMNA SA FII TAXIMETRIST, CATE RISCURI SI CATE NENOROCIRI TI SE POATE ANTAMPLA. E ADEVARAT CA MAI SSANT TAXIMETRISTI CARE U AU CE CAUTA PE STRADA DAR, SCUZATIMA MAI SANT CLIENTI CARE TREBUIE SA ANVATE SA VORBEASCA SI SA MAI FACA SI EI BAIE DIN CAND AN CAND. AN CEEA CE PRIVESTE CURSELE DE 2LEI SA IA MAXI-TAXI SAU AUTOBUZUL CLIENTII NOSTRII. VA POOP DULCE.

  • Demostene Botez

   Amice Berila, pe langa ca esti un idiot, mai esti si un agramat…Ma opresc aici.

 29. adi

  aceeasi intrebare ti-o pun eu de ce nu mergi pe jos?
  sau dute la roma si plimbate pe acolo;)
  eu nu ma las ca imi este bine asa cum castig, dar mor ca ii bagati pe toti taximetrisii in aceeasi oala

  • turatiimaster

   Daca exista si taxiuri si taximetristi ok, in mod evident acest articol nu le este adresat lor.

 30. adi

  in ceea ce priveste clientii, asteptam clienti spalati, educati, manierati, nu toti jegosii care au 10 lei in buzunar si vor sa ii vada lumea ca mere cu taxiul, dar ei de fapt mananca covrigi. intamplare adevarata: cursa face 8,52. clientul zice “opreste 9 lei si mai da-mi si mie un leut sa-mi iau un covrig”.

  • turatiimaster

   Daca nu iti convine, de ce nu renunti la taxinetrie? Te faci covrigar sau cofetar…

   • adi

    poi toti covrigarii si cofetarii s-au facut taximetristi, de acolo si toata dezordinea asta

 31. Gabi

  Nu stiu cum e in alte orase, dar in Sibiu taximetristii sunt majoritatea conform asteptarilor 🙂

 32. Taximetrist

  Pai tocmai ti-am zis ca cel putin mie imi convine, castig mai mult de 2000 lei/luna
  Intr-adevar am auzit si eu ca taximetristii din Bucuresti sunt niste animale, dar in Sibiu este alta situatie.

  • turatiimaster

   Sibiul e un oras decent pentru Romania. Nu comparam cu Bucurestiul, aici te uiti la taximetrist si nu stii daca te duce la destinatie sau te violeaza si iti ia banii…

   • Liviu

    prietene acelas lucru il pot spune si eu despre clienti:te uiti la ei si nu sti daca te tepuieste sau daca baga cutitul in tn.hai sa fim seriosi.nu cunosti nici pe sfert legea taximetriei din bucuresti.
    tu sti ca toti cei care au licente inchiriate de la ,,baietii destepti care au avut grija sa isi ia cate 50-100 de licente de la primarie,, sunt obligati de lege sa isi treaca automobilul pe numele firmei pe care este licenta? ce se intampla daca eu inchiriez licenta de la tn si trec masina pe numele firmei tale pt ca asa ma obliga legea, si dupa o perioada eu vreau sa imi scot masina dupa taxi sa o retrec pe numele meu, si firma ta are datorii la stat? iti spun eu: raman fara masina pt ca dak tu ai datorii de 5000 de lei de ex. la stat nu iti convine sa iti platesti tu datoria ca sa imi dai fiscalul sa putem face tranzactia.sau: din momentul in care eu trec masina pe numele firmei tale ca sa imi poti inchiria licenta cum mai pot dovedii eu ca masina imi apartine mie? tie ti-ar convenii sa iti cumperi un e classe de 15-20000euro pe care vrei sa il bagi pe taxi si sa te duci la unul pe care nu il cunosti sa inchiriezi licenta si sa treci masina pe numele firmei lui? iti zic eu ca nu ti-ar convenii.mai bn iti iei un logan de 3-4000euro ca te doare mai putin inima.
    in al doilea rand ce te tot plangi de taximetristi netunsi si nu stiu cum imbracati? voi clientii cum sunteti? eu acum 2 sapt am luat 3 baieti da la un club morti de beti i-am rugat frumos sa nu fumeze in spate si ei si-au aprins toti odata tigari le-a cazut jarul de la tigare pe bancheta si mi-a ars husa si bancheta, pt o cursa de 5,87 lei.eu pe urma a trebuit sa dau 100 de lei pe alte huse.cine m-i le-a platit?tu?nu.clientii respectivi?nu.
    noi taximetristii trebuie sa fim obligati din bun simt sa mergem cu geamuriloe deschise la -40 de grade sa ne sparga sinuzita ca asa vrea clientul?
    trezeste-te prietene.
    atata timp cat tariful/km este mai ieftin decat un bilet pe RATB, atata timp cat din cauza strazilor soselelor, infrastructurii taximetristii sunt nevoiti sa investeasca in reparatiile masinilor o suma importanta de bani la un interval de aproximativ 2-3 saptamani indiferent de vechimea masinii si de modelul ei(chestia asta este inevitabila: ii mai scapa unui client usa din mana si ii rupe balamaua, mai dai in cate o groapa si spargi un rulment si ex.pot continua)lasati ciocul mai mic.

    • turatiimaster

     N-am facut eu legea taximetriei si nici legile din Romania. Rulmenti schimbam si noi, fara sa fim taximetristi, la 8000 km pe luna cat bag de 3 ani incoace, banuiesc ca nu merg pe deasupra soselei… Nu iti place, nu te faci taximetrist sau iti impui regulile tale proprii: nu iei drogati, tepari, aurolaci si fumatori.

     • Liviu

      prietene tu nu intelegi o chestie.fac pariu ca tu nu faci 200 km/zi cu masina personala ca sa schimbi rulmeti placute de frana bascule flanse amortizor filtre etc la 2-3 saptamani.tu nu investesti in masina aproximativ 1000 lei la 2-3 saptamani.nu mai baga placa asta cu ,,nu iti place nu te faci taximetrist,,
      crezi ca o fac de placere?afla ca nu.nu sunt ata de masochist incat sa imi placa sa suport fitzele a 50 de pers./zi.
      probabil ca nu sti ce inseamna sa provii dintr-o familie simpla sa fi mai inchis la ten sa termini o facultate si sa t-i se spuna la interviul de angajare ,,ne pare rau noi nu angajam tigani,,
      nici eu nu am facut legea taximetriei si nici legile tarii cum nici tu nu le-ai facut, dar in cazul asta ce e de facut? de gargara suntem toti buni dar cand e vb sa facem ceva ne dam toti la o parte.
      hai sa fim seriosi si sa recunoastem ca 80% din ce ai scris tu in articol tine de domeniul stiintifico-fantastic.
      ca taximetrist nu iti poti impune mereu reguli atata timp cat majoritatea clientilor sunt drogati,aurolaci si mai ales fumatori.refuzul lor ar insemna o muca imposibila de supravietuire in societate.

      • turatiimaster

       Am 2 masini personale cu care fac cam 60 000 km pe an, asta pe langa sutele de masini din teste. Stiu ce inseamna si munca de jos si munca de sef si cea de patron. Nu are nicio legatura ce spui tu aici cu culoarea parului, pielii sau daca esti roman sau tigan.

       N-am vazut pe nimeni sa injure un tigan politicos, imbracat civilizat si care se poarta normal, mai alesc cand conduce un taxi. Am vazut soferi de taxi romani jegosi si indolenti la fel cum am mers cu soferi tigani imbracati corect si mirosind a parfum. Asa cum am si spus in articol, sunt si exceptii, dar regula, cel putin in Capitala, e ca taximetristii sunt nesimtiti, hoti, murdari si violenti, in plus te cara de colo colo cu niste rable. Cei altfel nu sunt afectati de acest articol. Si, ca sa nu crezi ca vorbesc din auzite, am avut si experienta taximetriei, cu mult timp inainte sa devina taximetria ce este in Capitala.

       Eu nu am nimic cu taximetristul, atata timp cat are masina curata, e curat si politicos, nu refuza curse si nu face pe desteptul. Nu cred ca cer prea mult. Schimbarea pleaca de la fiecare individ in parte. Daca tu esti taximetrist, barbiereste-te, spala-te, parfumeaza-te, intretine corect masina – o sa vezi pe urma ca ce am scris aici nu te mai afecteaza. Culoarea pielii nu are relevanta pentru mine – am prieteni tigani – respect individul, nu rasa.

       • Liviu

        prietene sunt de acor cu tn vis-a-vis de spalat si ingrijit dar arsta tine de educatia si bunul simt al fiecarui individ.
        dar nu poti cere asemenea conditii cand e tariful care e si mentalitatea bolnava a romanului.
        din ce vrei sa imi imbunatatesc eu masina daca iau comanda la 2 noaptea la 3km distanta asta insemnand aproximativ 5,50 lei se urca clientul si ma duce si el inca 3km si imi da 6 lei.ce am castigat eu la cursa asta? fix nimic.ba dinpotriva am iesit in pierdere pt ca eu pana la comanda am mers pe gol.
        tu asta nu intelegi.
        cui nu i-ar placea sa lucreze intr-un e classe sau intr-un 407?
        dar taximetristul bucurestean vara nu da drumul la aer conditionat ca sa nu piarda combustibil pt ca e constient ca nu are de unde sa il mai recupereze.
        eu nu stiu in ce perioada ai facut tu taximetrie si unde dar iti zic eu ca acum e foarte greu.
        lumea se apuca de taximetrie in bucuresti pt ca de bn de rau face 2-3 curse si se duce si i-a 3 pani un kil de cartofi si unu de ceapa si a trantit o mancare la copii acasa si pe urma se duce si se cearta cu ala caruia ii da plan si se milogeste de el sa il mai lase cateva zile ca sa ii faca planul, pe cand daca ar muncii intr-o intreprindere ceva si nu ar avea bani de paine nu ar avea de unde sa ia daca nu e zi de salariu ca in ziua de azi nu te mai imprumuta nici drcu.

       • andrei

        eu nu mai am par…

       • daniel

        Domnu fara nici o suparare , toti mintim , dar mai mintim sa ne creada lumea , daca tu faci cu 2 masini 60000 km/an , adica 120.000 + nus cati km la teste , eu imi S.. P… S…. sa inteleg ca dvs in 6 7 ani faceti 1 milion de km….. stiti cum zice olteanu

        Mai taie vere din ele dale drecu

        • turatiimaster

         N-ai inteles, cu ambele masini fac cam 50-60 000 pe an, nu 60 000 cu fiecare. Am o medie de 5-6000 km/luna cu masinile de test, plus ce mai merg cu ale mele, iar maxim intr-o luna am facut cam 8000 km. Daca aduni, in 6-7 ani se cam face un milion de km.

      • andrei

       Liviu, poti spune sincer cat profit ai in medie pe luna? (fa pur si simplu o medie, nu ‘in unele luni mai putin in altele mai mult nu stiu sa zic’).
       Prin profit inteleg veniturile dupa ce scazi banii pe care lunar trebuie sa ii dai firmei + benzina.

       • Liviu

        prietene profitul este de aproximativ 1500/luna.
        dar pt banii astia muncesc cel putin 12 ore/zi.au fost zile cand am muncit si cate 18-20 de ore/zi.
        cine zice ca face cate 5-600 lei/zi in ziua de azi din taximetrie minte cu nerusinare.nu se mai fac de foarte multi ani banii astia pe taxi.

      • andrei

       @Liviu: 1500 lei pe luna cu lucrat cu tot cu weekenduri?

       @admin: de ce unele raspunsuri nu au posibilitatea de reply? am incercat sa dau reply lui Liviu pe ultimul lui post si nu vad butonul, ma gandeam ca e dedesubtul a ce a postat, da nu e. deasupra e de la altu…
       hm…

       • Liviu

        de luni pana sambata.
        nu trebuie sa te mire, iti dau un exemplu: daca iau o comanda pe la 2-3 noaptea care se afla la 3 km (asta inseamna aproximativ 5,50 lei)si clientul respectiv ma duce si el inca 3 km si imi da 6 lei eu cu ce ma aleg la cursa respectiva? ce am castigat? astept raspunsul de la tn!

        • andrei

         pai fix in situatia respectiva cred ca nu ar trebui sa te deranjezi sa iei comanda respectiva. chiar nu stiu de ce o faci, adica de ce accepti sa pierzi doua ore pentru 5mii de lei. probabil nu ai explicat tot mecanismul…

         cat despre cazul tau concret, cu 13 ore pe zi, 6/saptamana, cu 1500 lei profit la finalul lunii, si considerand ca profit nu inseamna dupa ce ti-ai platit chiria si masa acasa, atunci este un caz nefericit.
         in sensul ca ma gandeam ca altele sunt veniturile, dar iata ca sunt si ca tine care castiga foarte putin.

         este nedrept din punctul tau de vedere, si al societatii de ansamblu ca nu asigura un nivel de trai acceptabil tuturor cetatenilor, indiferent ca sunt gunoieri sau chirurgi, insa pe de alta parte este drept pentru ca stiu oameni care dupa 30 de ani in campul muncii castiga cat tine. si nu facand taximetrie, ci lucruri mult mai solicitante.

         deci desi inteleg ca o duci greu si e absolut logic, consider ca pe undeva asa si trebuie, sa castigi mai putin de 2-3 ori decat cineva care lucreaza intr-un domeniu care necesita pregatire mai buna.

         ideal ar fi ca statul sa asigure traiul decent tuturor cetatenilor, iar diferentele financiare sa le faca pregatirea fiecaruia.
         adica: un gunoier ar trebui sa aiba destui bani cat sa plateasca de unul singur o chirie intr-o garsoniera decenta (nu cu igrasie si gandaci), sa poata manca sanatos si suficient in fiecare zi, si in plus sa ii ramana si bani de iesit cu prietenii/prietena la o bere/film. asta doar pentru un gunoier. deci cam 1000eur pe luna.
         apoi lucrurile sa progreseze in concordanta cu pregatirea, astfel incat un medic sa aiba o vila, o masina, sa isi permita vacante in venezuela anual si sa isi permita educatia copiilor undeva la un liceu/facultate bune din occident. deci cam 10000 eur pe luna.
         mai sus, un politician ar trebui sa aiba salariu lunar de 20,000 eur pana la 100,000 pe luna, depinzand de importanta lui. asta desigur intr-o lume utopica unde isi face si meseria.

         toate astea insa nu vor exista niciodata, dar mi-ar placea sa fie totusi pastrate niste diferente, adica un taximetrist sa nu castige mai mult ca mine, si mai general, sa nu castige mai mult ca o asistenta medicala sau ca un profesor.

         • Liviu

          prietene la mine situatie este si mai delicata decat crezi tu.eu am studii superioare dar cum nu am nici o pila nu reusesc sa ma angajez in domeniu.si am o multime de fosti colegi de facultate care aveau bursa si s-au facut taximetristi.
          asa ca i-a reevalueaza putin situatia si vezi daca se merita sa muncesc atatea ore pe banii aia, sa suport fitzele tuturor betivilor drogatilor etc.

          • andrei

           nu te opreste nimeni sa nu pleci in afara sau sa perseverezi in a-ti cauta un job daca nu pe domeniu macar intr-un domeniu mai elevat ca taximetria.
           in ce domeniu lucrezi de nu poti decat pe pile?
           ai incercat sa contactezi 100 de angajatori din domeniul tau (sau adiacent) si nici unul nu ti-a oferit absolut niciun salariu, cat de mic? ai cautat doar prin situri gen ejobs/recrutori sau ai si contactat direct firmele? in general mi se pare o idee buna contactul direct, fara intermediari.
           de asemenea, ce facultate ai terminat, de vreme ce scrii “i-a” in loc de “ia”, si “se merita” in loc de “merita”? probabil spiru haret?

          • Liviu

           dar de ce trebuie sa pleci neaparat in strainatate ca sa supravietuiesti?
           tu ai putea supravietuii cu 5-600 lei/luna atat cat iti ofera un angajator pt un post de debutant in conditiile in care parintii nu au posibilitatea sa te sustina financiar?
           nu mai vorbiti voi astia care nu ati platit in viata voastra o intretinere sau o factura (cel putin pana la varsta de 30 ani), voi astia care va duceti si spargeti milioane prin cluburi si va urcati in taxiuri, ne faceti capul calendar tot drumul ca voi ati spart nu stiu cat in club si va tiganiti cu taximetristul care va duce morti de beati acasa pt 50 de bani.
           va plangeti de taximetristi nemanierati dar voi ce oferiti in schimb ca si clienti?numai aroganta si lipsa de respect.de ce trebuie sa fim noi obligati sa va suportam fitzele de a merge cu geamurile deschise la -40 de grade.
           de ce nu vorbiti si de cei care lucreaza pe la companii multinationale si care teoretic sunt oameni educati si cu bun simt, fac comanda la taxi, te plimba de 8-9 lei,te pun sa ii astepti intr-un loc si uita sa mai vina cu banii.

         • adi

          Mdaaa! Nu degeaba ai terminat tu o facultate! Admineee, afla te rog nr.de tel al lu’ ponta sa il recomand consilier pe probleme sociale! :))))))

         • daniel

          Sa veniti sa va predau cateva lectii de matematica domnule frustrat

          omul castiga 1500 ron/ luna la 13 ore/zi 6 zile/ saptamana

          un profesor castiga 800 ron/ luna lucreaza 6 ore / zi 5 zile/ saptamana

          Faceti dvs calculul si veti vedea ca profesorul castiga mai bine 😉

          Matematica bato vina……

     • adi

      Eu m-am hotarat sa nu iau asa ceva in masina, si am masina ingrijita, dar sa stii ca nu iau nici saraci!

    • stefan

     Liviu, din cauza tarifului se urca toate scursurile in masini si risti sa iti iei vreun cutit in cap, toti care au si ei 5 lei in buzunar se urca in taxiu si se fac dintr-o data imparati.

  • adi

   Te prostituezi de ramai cu banii astia?

 33. Taximetrist

  Cine a scris articolul habar nu are de taximetrie.
  Nu stiu eu cum e cu taximetria in Sudul tarii dar va prezint eu situatia din Sibiu:

  1. Taximetristii trebuie sa platesca impozit pe profit la stat, trebuie sa platesca pentru liceenta de taxi, trebuie sa platesca pentru statiile de taxi la primarie, trebuie sa aiba masina cu CASCO, trebuie facut ITP o data la 6 luni, trebuie verificat aparatul de taxat periodic s.a…

  2. Preturile la taxiuri sunt stabilite de primaria orasului/localitatii respeciv/e. In Sibiu tariful este de 1.78 lei/km ziua, si 1.98 lei/km noaptea.

  Deci sa zicem ca un taximetrist merge cu masina 2 km, are castig de fix 5.34 lei, si desigur ca nu va da el rest de la 5.34 lei, deci 6 lei. Dacia logan cosnuma 10% in oras de a consumat benzina de aprox 2 lei (avand in vedere ca trebuie sa se duca in cea mai apropiata statie taxi) a ramas cu 4 lei, din care trebuie sa platesca taxa la firma de taxi, care este de aproximativ 80 lei/zi Trageti linia si vedeti cat castiga taximetristul.
  El a stat pota si 40 de minute in statie pt comanda respectiva

  Iar acum o sa va prezint realitatea.
  Eu sunt taximetrist in Sibiu, la firma 963.
  Cel putin la firma noastra, ne obliga sa tinem taxiurile cat de cat curate si cu odorizant in ele.
  Eu personal spal masina de fiecare data cand o predau la coleg.
  Si de castig? Pai castig ~ 80 lei/zi, adica vre-o 2000/lei pe luna.
  Lcurez 24 de ore, si 24 stau, am timp de mers si la cursuri.
  Stau toata ziua in masina si nu am NICI un stres.
  Sunt incepator, am 2 GPS-uri: unul dedicat si un samsung Galaxy Ace 2, telefon cu GPS.
  Majoritatea taximetristilor incepatori din Sibiu au GPS.

  • turatiimaster

   Daca nu se merita taximetria de ce nu se apuca de altceva? Pentru ca se fac bani la negru foarte usor. Nu trebuie sa imi spui ca nu am habar de taximetrie, am mers cu taxiul si in Milano si in Paris si in Munchen si in Bucuresti. De ce acolo se poate si aici nu?

   • adi

    cand o-i plati si aici un tarif real, din care sa reiasa taxe, impozite, cheltuieli ale masinii plus un salariu decent va fi mai bine ca la roma, milano, sau ce dracu visezi tu. dar sunt sigur ca la acel tarif ti-ai rupe flecurile de la pantofi.

    • turatiimaster

     Cand era 3,5 lei pe km nu era clientela si tot jegoase erau taxiurile. Tu nu te speli ca nu ai bani sau nu iti place sa fii curat?

     • adi

      te invit sa ma mirosi! sa vezi ca te inseli:))

     • Alex

      faci o comparatie absurda, cum ai zis mai sus schimba pretul in asa maniera ca dupa ce scazi cheltuieli sa ai un profit decent si vei vedea schimbarea, asa in 1 rand si in al 2-lea rand nu a fost niciodat 3,5 ron/km, acest pret este practicat si acum de independenti ( cei care nu colboreaza cu firmele cu dispecerat )

      • turatiimaster

       Las-o balta, a fost tarif in Bucuresti 3,5 lei, ca stau aici de 20 de ani, te faci de ras ca taximetrist daca nu stii asta.

       • Alex

        :))))))))))) prietene, confunzi geanat cu ghiozdanul, crede-ma documenteaza-te si ai sa vezi ca am dreptate cel mai mare tarif la firmele de txi ( Taxi 2000, Meridian, Leone, etc ) a fost de 1,99 respectiv 1,94, iar atunci independentii aveau 7,8 ron / km, ulterior a scazut din nou la 1,19 ( din pricina Pelincul Taxi) si a urcat in scurt timp la 1,39 respectiv 1,40, iar atunci tariful maxim impus de primarie a fost de 3,5 ron, acum ca ai nimerit tu un taxi pe care scria “Auto Colaborator”in loc de “Auto Cobalcescu”si avea tarif de 3,5 e problema ta fi mai atent, eu stau in bucuresti de 30 de ani de cand m-am nascut si am facut taxi in perioada 2005 – 2011 si am inceput cu 4500 lei vechi cum era tariful atunci si m-am lasat cand a scazut la 1,40 si nu mai crestea, pentru ca nu imi conveneau costurile pentru intretinerea masini ( eu avand Golf 5 pe taxi ) , si colegul Liviu iti poate confirma

        • turatiimaster

         In 2007 tariful maxim aprobat de PMB era 3,5 lei, cred ca nu realizezi ce spui. Cand independentii mergeau cu 6 lei toate firmele de taxi aveau 3,5 lei tarif, lasa-ma ca sunt satul de taxiuri, ori de cate ori plec din tara iau taxiul, stiu toate povestile de la aeroport pana in Ferentari. Ori poate Speed Taxi sau Cobalcescu sau Meridian nu erau firme de taxi, erau niste impostori.

         • Alex

          daaaaa…. cred ca eu eram in moarte clinica in perioada aia, eu tare cred ca trebuie sa te documentezi mai bine, nu stiu care din noi era pe strada si practica aceasta meserie in acea perioada, dintre noi 2, in fine vad ca iti place sa te contrazici dar nu ai un argument solid, chiar vrei sa fac un scan la contractul de prestari servicii din 2007 intre mine si Taxi 2000 cat si la cel din 2010 dintre mine si Meridian Taxi ca sa-ti arat cat era km
          ? sau stai ca nu pot adauga poze, dar poate reusesc un link ceva, gen, tu anunta-ma daca vrei

          • turatiimaster

           Cauta pe google, “tarif taxi in Bucuresti 2007”, poate te lamuresti. Daca ma straduiesc putin, iti dau si poze cu pretul pe masini.

          • Alex

           omule, nu intelegi romana? iti fac scan la contractul meu de prestari servicii unde scrie clar tariful pe kilometru, cat si data la care a fost semnat,. ce vrei mai mult de atat?? pune tu un link, vino cu argumente, nu imi da mie sa caut ceva ce tu iti amintesti

          • turatiimaster

           http://www.hotnews.ro/stiri-arhiva-1151381-tarif-minim-impus-taxi.htm

           Tarif minim 1,4, maxim 3,5. Ce nu corespunde in afirmatia mea ca in Bucuresti a fost si este tarif de 3,5 lei? Sunt pe net poze cu taxiuri cu acest pret, nu ma intereseaza contractul tau de prestari servicii, eu sunt client, nu taximetrist. Eu daca luam un taxi in 2007 puteam lua cu 1,4, cu 3,5, dupa ce inainte puteai lua si cu 8 lei pe km daca erai prost.

          • Alex

           stai sa nu imi spui de Grant Taxi, sau Fly care aveau alt regim de transort, sau furgonete, ai zis Speed, Meridian si 2000

          • turatiimaster

           Da Grant si Fly nu sunt firme de taximetrie? Intreb, nu de altceva, da cand voiam sa iau un taxi de la Sofitel (pe vremea aia), nu gaseam in fata decat Grant. Mai discutam cat era pretul la Grant?

         • Alex

          te contrazici singur, aici spui ca Meridian , Speed si Cobalcescu erau impostori ( adica se intelege ca mergeau cu 3,5 ron/km) iar eu, tocmai ti-am spus ca tariful minim impus de PMB era de 1,39 si max la 3,5 citeste cu atentie ce scriu inainte sa imi ataci afirmatile, deja ma obosesti inutil

          • Alex

           bai nene tu ai dat exemple ca firme de taxi cu 3,5 ron pe Meridia, Cobalcescu si Speed, sau nu mai sti ce scri? hai baneaza-ma fa ce vrei numai da-i cu praf de mers ca ma plictisesti, si am obosit sa-ti demonstrez ca te contrazici singur din 2 in 2 randuri, esti terminat ca bateriile alea 777

          • turatiimaster

           Argumentele te deranjeaza, e de inteles, n-am intalnit decat rar taximetristi cu care sa poti avea o discutie decenta.

           Nu te banez, ca esti amuzant, de fapt pe tine te deranjeaza ce am spus, cu ratiunea ca vezi doamne tariful e mic si nu renteaza taximetria, de aia fac taximetristii ce fac. Pai uite, legea permite tarif de 3,5 lei, de ce nu il folosesc firmele de taxi tariful asta, ci folosesc 1,4 lei? A, pai face concurenta alta firma cu 1,4 lei. Se cheama economie de piata. Daca tu ai voie sa faci taximetrie cu 3,5 lei si o faci cu 1,4, inseamna ca renteaza la 1,4 lei/km. Realitatea e ca nu renteaza, ca sa renteze trebuia sa fie 10 lei pe km, la 10 lei pe km nu ai clienti. Asta e viata, de fapt soarta taximetristilor e asta care e pentru ca va mancati intre voi.

         • adrian

          …inseamna ca nu sti nimic ! Te-ai dat de gol ! …vb.si tu asa ca sa te afli in treaba !!! 🙂 …Cobalcescu , Titan (daca ai auzit de ea) si Getax , sunt firme , de cand poate nici nu se nascuse mama ta si tatal tau !!! …asa ca nu mai vb.de taxi , ca habar n-ai ! …esti un consumator de taxi , doar ocazional ! …de aeroport (cum spui tu).

          • turatiimaster

           Daca merg doar o data pe an cu taxiul inseamna ca poate fi si jegos?

   • geeo

    prietene cat ai platit pe o cursa in milano,paris…

    • turatiimaster

     La vremea aia orice cursa ma ducea la 35-50 de euro, depinde de distanta, de obicei nu luam taxiul decat in situatii speciale, in Paris prefer oricand metroul, ajung de 3 ori mai repede.

     • adi

      Ti-l recomand si in bucuresti! Cand se va mari tariful te prinde deja obisnuit! Nu va mai trebui sa intrebi unde trebuie sa cobori pentru a ajunge “acolo’sa la litcani la bariera”!

      • Alex

       bravo Adi

    • andrei

     taximetria la barbati e echivalentul videochatului la femei. o munca ce nu necesita nicio pregatire sau inteligenta dar care evazioneaza usor sistemul si produce venituri complet nemeritate.

     • adi

      Vrzi ca esti prost? Trebuie sa fii prea inteligent ca sa evazionezi statul!

     • Alex

      sarcul de tine esti frustrat in continuare de salariul tau de om cu o inteligenta nedescoperita

    • daniel

     pai 10 oameni se cearta si restul cateva mii sufera…. asta este romania

   • Alex

    totul incepe de la tarif / costuri, ia fa o socoteala la alt nivel si vei putea observa matematic ca se poate

    • turatiimaster

     Nu te supara, daca iti fac matematic un buget real ca sa faci taximetrie in Bucuresti, cu carte de munca si totul regulamentar, iti demonstrez la orice ora ca nu se poate, nu renteaza nici la 5 lei pe km. Asta e realitatea si crede-ma, stiu sa fac un buget mai bine decat multi. Atata timp cat ai un pret al carburantului aproape ca in vest, preturi la masini ca in vest, doar salariul e ceva mai mic dar autorizatiile, asigurarile si alte cacaturi te rup in doua, taximetria legala si rentabila e de la 2,5 euro pe km in sus.

     • Alex

      bravo, deci cand va fi acest tarif atunci poti sa incepi sa porti o astfel de discutie

     • Liviu

      prietene imi cer scuze dar incepi sa te contrazici singur din ce in ce mai mult.
      pai in articol ne spui ceva de genul ,,gura mai mica,mai intati spalati jegurile alea de masini barbieriti-va, gps-uri si alte chestii dastea si pe urma vorbiti de tarif,, si acum ne spui ca ar trebuii sa fie tariful ba 2,5 euro/km ba 2 lei pentru a scoate cat de cat un profit.
      singura certitudine pe care o avem este taril actual foarte mic.
      este ceva normal atata timp cat dintr-o activitate restrictionata prin lege la un profit insignifiant sa existe si persoane care sa recurga la alte metode mai putin ortodoxe de a-si marii profitul pt a-si acoperii cheltuielile.
      nu poti avea anumite pretentii atata timp cat societatea sau legiuitorii nu iti ofera un cadru cat de cat decent si legal pt a putea avea un raport bun intre cerere si oferta.
      iti doresc sa lucrezi macar o luna pe taxi si ai sa vezi si tu cum este.
      stiai ca in bucuresti sunt de 3-4 ori mai putine statii de taxi decat taxiuri?
      la tariful asta de unde sa poata un taximetrist sa isi intretina masina,sa plateasca taxe,amenzi,sa se intretina pe el si sa isi mai intretina si familia.
      voi asta nu intelegeti.i-a fa un calcul simplu: avand in vedere ca un taximetrist nu poate sta mai mult de 16 ore pe strazi interval in care nu poate avea mai mult de 20 de curse.cum crezi tu ca isi poate acoperii cheltuielile din ziua respectiva daca el castiga la cursele respective 6-7 lei/cursa cheltuieli insemnand carburant, uzura masinii,taxe,si eventual amenda in trafic.sper sa imi dai tu un raspuns destul de plauzibil.

      • turatiimaster

       Eu sunt singurul care nu ma contrazic aici. Sa te speli si sa te barbieresti nu are legatura cu tariful.

       • Liviu

        ba te contrazici. si asta nu este un raspuns plauzibil ,,sa te speli…,,,
        in primul rand asta tine de educatia si de bunul simt al fiecarui individ.nu imi poti spune mie ca dintr-un autobuz plin, 3 sferturi miros a chanel sau armanii si un sfert a transpiratie.eu cred ca este invers.pur si simplu asa sunt majoritatea romanilor.sti cate strazi din bucuresti nu au canalizare si apa curenta?
        inainte de a incepe sa aruncam cu niste acuze si sa vorbim de rau o anumita categorie de oameni eu zic sa analizam mai intai cauza si factorul care duce la situatia asta.
        eu nu cred ca unui om ii face placere sa nu se spele sa se imbrace prost sau chestii dastea.pur si simplu astea sunt conditiile din tara asta si asta ne este nivelul.restul este doar gargara.cand e vorba de barfa suntem primii dar in schimb cand e vorba sa facem ceva pt tara asta (gen miting sau alte chestii de genul) toti ne dam inapoi si pe urma pozam in eroi.
        inainte de a cere ceva gandeste-te:tu ce oferi?

        • turatiimaster

         Eu ofer destule. Dar sunt de acord cu tine, de aia nu suport ratb-ul, ca e plin de mirosuri si necivilizati. Ca si la taxi, exista si exceptii.

         • Spiridusul

          Replay-urile la postarea asta chiar ma deranjeaza. Pe dv. nu? E ca si cum lumea web abia astepta sa-si dea cu parerea despre taximetristi

          • turatiimaster

           Asta e nivelul la care abordeaza discutiile taximetristii. Dar tot ei sunt nemultumiti ca ii judecam. Eu nu asteptam ca la acest articol sa vina lumea sa infiereze taximetristii, ce rai si nemernici sunt. Nu, dimpotriva, asteptam sa vad reactii normale, de genul “eu am luat un taxi si era curat, m-a dus pe drumul cel mai scurt, nu toti taximetristii sunt asa”.

           Si de fapt, au aparut pe forum taximetristi (cu un singur i) care se manifesta exact cum o fac si la volan.

           Asta e rezultatul.

         • Liviu

          prietene imi pare rau sa te contrazic dar nu are nici o legutura cu realitatea ceea ce spui tu pe aici.
          nu ai fost nici o data in pielea unui taximetrist sa vezi cum este.
          este usor sa incepem sa aruncam acuze si fel de fel de vorbe dar nu stam nici o data sa analizam cauza.
          si asta din ce moiv? pt ca nu avem capacitatea mentala sa analizam sau nu vrem?
          pacat.incepusem sa cred despre tine ca esti un tip inteligent.

          • turatiimaster

           Nu e obligatoriu ca toti sa fim inteligenti. Eu imi asum faptul ca sunt mai putin inteligent, asa cum incerca sa imi demonstreze si colegul cu “2 de i”.

           Insa eu impart taximetristii in dobitoci si oameni normali. Oamenii normali nu au cum sa se scandalizeze de ce am scris in acest articol, pentru ca ce vreau e doar normalitate. Atat.

           Acum, fiecare dintre voi, taximetristii care comentati aici, va puteti asuma una din taberele astea. E la liber.

           Daca esti nespalat, indolent, analfabet si prost, asta e, nu ai ce sa faci, vii si ma injuri pe mine aici. Daca insa tu, Liviu, esti decent, curat, barbierit si politicos, ai masina curata si te cauta clientii direct pe mobil pentru ca sunt multumiti de tine, de ce te deranjeaza ce am scris eu? Nu e asta realitatea? Regret, dar tocmai am venit din oras. Nu pare nimic schimbat.

           Te rog si pe tine, ca si pe alti colegi ai tai, inainte sa ma invatati pe mine sa scriu, sa invatati voi sa cititi.

           Aici e un spatiu unde se combate cu idei, nu cu “vorbeste in punga si te ascult eu mai tarziu”.

         • Liviu

          prietene in primul rand eu nu te-am invatat pe tn sa scrii si nici nu m-am dat cu parerea in ceea ce priveste exprimarea ta gramaticala.
          in al 2-lea rand este normal sa ma deranjeze articolul cum presupun ca te-ar deranja si pe tine daca cineva ar spune ca cei care practica meseria ta sunt nu stiu cum.
          este de ajuns sa spui ca un numar mic de persoane sunt intr-un anumit fel si lumea isi va creea o parere generala si va generaliza si va evita categoria respectiva si normal ca cei care vor avea de suferit vor fi tot cei buni.
          la fel cum se intampla si cu minoritatile si cu alte categorii de persoane din diferite domenii de activitate.
          lumea asta trebuie sa inteleaga ca generalizarea le dauneaza foarte mult celor buni si ca nu e bine sa blamam un domeniu de activitate doar pentru ca exista oameni cu caractere diferite unele mai bune altele mai rele.
          dar cum spuneai tu: nu e obligatoriu sa fim toti inteligenti.

          • turatiimaster

           Inteleg ca marea majoritate a taximetristilor sunt de fapt din categoria oameni normali, doar eu generalizez de la niste cazuri izolate.

           Nu stiu, parca ieri sau alaltaieri am vazut la TV cum se fluierau taximetristii din Bucuresti cu aia din Ilfov. Cu exceptia unuia care a vorbit chiar civilizat in fata camerei de luat vederi, restul erau din categoria cealalta. Se vedea cu ochiul liber.

           Uite, eu am prieteni tigani, am copilarit cu ei, sunt oameni foarte normali din punctul meu de vedere. Faptul ca foarte multi alti tigani fac tampenii ii afecteaza si pe ei, chiar daca isi vad de treaba lor si nu deranjeaza pe nimeni. Sunt bagati in aceeasi oala.

           Cam asa e si cu taximetristii. Daca ar fi 10 idioti din 100 de taximetristi, probabil ca reactiile oamenilor ar fi normale fata de toti taximetristii. Dar daca 50 din 100 sunt idioti, perceptia oamenilor e ca toti taximetristii sunt la fel de idioti. Asta e viata. Schimbarea pleaca de la individ, daca vrea sa se schimbe, sau de la conducerea unui grup, cu forta.

           Taximetristii au imaginea pe care o au pentru ca asa vor si ei dar si cei care ii dirijeaza.

           Uite, studiu de caz: imi poti spune un client care a fost vreodata multumit de taximetristii de la aeroportul Otopeni? Vorbim in ultimii 5 ani, nu de acum 10 zile, de cand s-a schimbat putin treaba, si tot iesi sifonat de taximetristii pirat pana ajungi la telefonul ala de unde comanzi taxiuri autorizate… Crezi ca am eu ceva cu taximetristii in general? Nu, dar din 5 taxiuri luate, in 4 ma enerveaza ceva. Fie sunt furat, fie manele, fie miros, fie sunt prostit, fie imi turuie vreunul o poveste de ma scoate din sarite. Cand prind al 5-lea taxi, in care ma simt bine, aflu ca e masina lui, ca are doar statie inchiriata, se vede masina ingrijita, omul corect imbracat, politicos, de obicei mai in varsta. Si toate sunt Loganuri, nu ma intereseaza sa fie Mercedes…

         • Liviu

          pai ai vazut ca pana la urma oarecum ai ajuns la vorba mea?
          pestele de la cap se impute.atata timp cat avem niste conducatori ca cei de pana acum este normal ca poporul roman sa aibe educatia precara pe care o are in majoritatea domeniilor de activitate si in majoritatea paturilor sociale.
          la aeroport pana acum 2 saptamani tot conducerea aeroportului a incurajat pirateria si meltenia.aia din păunctul meu de vedere nu aveau o asa mare vina ca cei de la aeroport nu imi dadeau mie autorizatie care am 1,39 lei/km si vroiam sa stau pe estacada sa iau client si sa ii pun aparatul.
          nu poti invinovatii un om pt ceva ce este obligat sa faca.
          nu poti compara in urmatorii 1000 de ani serviciile din tari gen elvetia norvegia franta s.a. atata timp cat societatile civile din tarile respective primesc o educatie adecvata de la niste conducatori adecvati.

      • LOL

       Oameni buni ati innebunit? :))) Cu tarif mai mic sau mai mare, cine e jegos si la subrat si la gura, tot asa va fi =)) si la 1.39/km si la 100/km .
       Intr-adevar nu exista padure fara uscaciuni.
       @Turatiimaster: ai fost cam dur :)) dar adevarul doare intotdeauna !

 34. george

  inebunesc de nervi. nu stiu cine e in spatele acestui turatiimaste, barbat sau femeie. dupa cate ineptii scrie e femeie. nici nu are pretentii multe vis a vis de taxiuri si taximetristi. nu a spus insa nimic de tariful de cacat cu care circul taximetristii. tarif de cacat conditii de cacat. vrei conditii de 5 stele ultra all inclusiv dar sa platesti la tarif de 2 (doua) margarete. poate judeci un pic inainte sa vorbesti! iti dau un exemplu: in elvetia unde apropo(benzina e mai ieftina ca in romania),pornirea la taxi e 4 euro, si km este 2 euro. deci atunci cand pleaca cu taxiul de pe loc ti a luat 4 euro, ce zici te refuza vreun taximetrist? dar sunt sigur ca nu te sui tu decat daca ai de mers destul ca sa merite Mai lasa ma cu filozofia ta de doi bani!

  • turatiimaster

   Nu e nevoie sa inebunesti, relaxeaza-te. Conduc cam 6-8000 km pe luna, deci cred ca imi permit sa dau sfaturi, chiar si la taximetristi si tiristi. Nu imi vorbi mie de tariful de rahat cu care merg taximetristii, ca eram viu si cand era 3,5 lei km si tot nespalati si cu niste rapandule de masini din care bubuiau manelele va prezentati. Marea majoritate a taximetristilor asa erau si la 4 lei/km si vor fi si la 2 euro pe km, exista si exceptii, insa scuze, nici macar la Grant, pe Mercedes-uri si ce mai au acum, eu n-am vazut tinuta corecta, decenta si masini intretinute.

   Dar daca tot ziceai de tarif, ca e mic, renuntati la taximetrie, eu asa stiu, daca o afacere nu se merita, faci altceva. Stiu, e scumpa motorina si benzina, dar si ala care face paine sau ara ogorul foloseste motorina, nu te plange la mine, plange-te la Asociatia aia care apara drepturile taximetristilor.

   Apropo de Elvetia, daca tot ne dam destepti, cam cat e salariul mediu pe acolo, ia vezi cat vine raportul salariu mediu/tarif km (http://en.wikipedia.org/wiki/Economy_of_Switzerland). Am avut placerea sa merg de vreo cateva ori prin Elvetia, si sa calatoresc inclusiv cu taxiul. E simplu, elvetianul castiga mediu cam 5-8000 de dolari pe luna, cred ca ar putea sa mearga cu taxiul si prin casa fara sa le pese cat e tariful pe km si pornirea.

   Si ultima fraza, ca ajunge, ia faceti si voi 2 euro km, sa vedem, mai merge romanul cu taxiul?

   • adi

    “ia faceti si voi 2 euro km, sa vedem, mai merge romanul cu taxiul?” decat sa muncesti degeaba, mai bine stai degeaba.
    iar dorinta, ca tot ce ai visat tu si ai spus pe blog, sa se implineasca, trebuie:
    1) limitat numarul de licente, poate 1 la 5000 de locuitori, astfel angajatorii vor avea de unde alege cei pe care ii angajeaza, poate vor face si concursuri pentu angajari.(acum cand ai 30-40 de masini in parcul auto fara soferi, primul care iti bate la poarta il urci in masina si il trimiti sa iti aduca bani, nestiind ca el defapt a venit sa se angajeze ca spalator auto sau mecanic).
    2) fiecare masina cu licenta de firma sa aiba minim 2 sau 3 soferi pentu o continuitate orara, astfel sa gasesti la orice ora si in orice zi o masina disponibila. (acum omul cand isi face planul pleaca acasa)
    3) tarif unic si real(poate minim 30% din pretul carburantului) in functie de clasa si clasificarea masinii. (acum, multi pun un tarif minim pe usa si aplica ce tarif vrea el cu ajutorul diverselor dispozitive)
    si ar mai fi cateva, dar degeaba le scriu eu ca nu se vor indeplini

   • Alex

    cine merge cu taxiul merge mereu, daca ai mers cu taxiul in Elveti, de unde si pana unde ai ajuns tu la aceste pretentii? de la tariful de 2,70 E / km? deja bati apropo la tiristi, e clar tu sau cineva din familia ta este RATB-ist numai ei sunt atat de frustrati in ceea ce priveste restul soferilor, daca ai face 6-8 mii km pe luna IN Bucuresti nu ai fi creat acest post, de ce? simplu aveai nervii prea tocati de posesorii de carnet

    • turatiimaster

     Nu merg prin Bucuresti, eu merg prin Cosmos, fac 6-8000 km pe Marte, pe unde pot si eu.

     Nu am RATB-isti in familie – slava Domnului. Avem alergie la autobuze, dar cu autocarul imi place sa merg, soferii de autocar au multe clase peste RATB.

     Am o duzina de prieteni tiristi – cu bune si rele.

     Hai sa nu fim mai catolici decat Papa, si ala si-a dat demisia satul de cat se fura si cat se mananca de fund prin Vatican.

     Taximetria e o gaura neagra pentru ca asa se vrea. Pentru ca se fura de la mic la mare.

     Un tarif normal, de 2,5 lei pe km, cred ca ar fi asezat apele mai bine, cel putin in Bucuresti.

     Ia intreaba-ma, ce pateste un taximetrist din Germania daca este prins ca face taximetrie loco in alt oras decat cel in care are autorizatie?

     Cred ca stii raspunsul si tu.

     • Alex

      e in sfarsit suntem pe aceeasi lungim ede unda. e cand vi cu un tarif de genul poti sa ai pretentia la curatenie in masina si masini mai bune, cat despre tinuta cared ca e OK casual , cat despre taximetristii de Ilfov care fac in BUC sunt 100% de acord cu tine, acelasi lucru il ptesc si cei cu licenta de Buc daca fac taxi in BV, iar eu cand am zis ca faci acei KM ma refeream daca ii faci in Bucuresti sau in afara e o mare diferenta, ia sa se faca 2,5 ron / km si apoi vezi daca mai ai curaj/motiv sa aduci aceasta discutie

      • turatiimaster

       Repet, daca tu esti curat si civilizat, nu ai de ce sa te simti afectat de acest articol, eu ma leg de marea masa a taximetristilor, toata lumea stie cum e cu taxiurile in Bucuresti cel putin. Nu ma leg de cei in regula, sunt destui, dar nu atat de multi cat ar trebui sa fie.

       • Alex

        “Mi se rupe de tariful unic la taximetrie: puneţi mâna şi îmbrăcaţi-vă decent, spălaţi jegurile alea de maşini, luaţi-vă navigaţii GPS, daţi maimuţele afară şi faceţi un curs de bune maniere!” pai atunci de ce ai scris asta daca te legi de cei nespalati? corect era sa scri ca cele mai multe scursuri , sudori, bosorogi si hoti sunt printre taximetristi astfel stricand imaginea adevaratilor soferi care vor sa faca un ban cinstit in conditii civilizate, decente cat si corecte, dar fiecare padure are usacaturi, pacat ca in acest regim sunt prea multi.
        Nu era mai corect asa? ce zici?

        • turatiimaster

         Si hotii si scursurile au dreptul sa se reabiliteze. Sa se spele, sa puna mana pe un parfum, sa invete sa se poarte si sa spele masina, nu e atat de complicat.

         Un sofer cinstit si demn nu este jignit de ce am scris eu aici. Pentru ca el nu intra in categoria asta.

         • Alex

          de acord, nu intra, dar repet trebuia sa te formulezi altfel ca intra intelgenti ca acel frustrat cu salariu infim ca el e foarte cult, caruiai i-ai reprosat si tu ca nu stie sa citeasca titlul forumului tau, asta deranjeaza pe oameni, si mai deranjeaza faptul ca multi vorbiti in necunostinta de cauza

        • daniel

         Hmmmm……

         Domnule cu acest limbaj imi spuneti si mie va rog cu ce sunteti mai presus dvs decat taximetristii???? haideti va rog sa pastram un ton civilizat , sa incercam mai intai sa oferim si dupa sa cerem

         Domnule operator nu prea e ok cum se vorbeste aici …..

         • turatiimaster

          Pai asta e nivelul, cand am zis ceva sa civilizam taximetristii, ati sarit pe mine toti. Asa incepe civilizatia, cu sapun, lama de ras, limba romana, bun simt, pe urma se ajunge la masterat in informatica…

          • Liviu

           si clientii cum ii civilizam?

   • adrian

    …..”nici macar la Grant, pe Mercedes-uri si ce mai au acum, eu n-am vazut tinuta corecta, decenta si masini intretinute.” ….chiar ca ai zbarcit-o aici prietene !!! Chiar m-ai nimerit !!! 🙂 Nu mai vb.daca esti total pe dinafara ! Am lucrat la Grant 5 ani ! Toti baietii de pe Mercedes , aveau masinile spalate si parfumate ! Toti erau la costum+cravata , iar vara cand era foarte cald , isi dadeau haina jos si ramneau in camasa su cravata ! Masinile n-aveau o zgarietura ….dar sa fie murdare ? Aveam contracte cu Haward Jonson , Crawn Platza , OMV-Petrom , Hotel Parc , etc. Repet ….habar n-ai !!! ….deja devi enervant si plictisitor si n-ai decat sa vb.cu cine vrei ….ca probabil duci lipsa de conversatie .

    • turatiimaster

     Da, sub mine sta unul care a lucrat si la Grant, s-a carat repede, repet, e mai usor sa ma injurati pe mine, decat sa incercati sa indreptati lucrurile.

  • @george Daca citeai comentariul meu de mai sus ai fi vazut un exemplu clar ca se poate si altfel!!!

  • stefan

   george probabil ca taximetristul model trebuie sa innebunesca femeile si poponarii cand se urca in masina, sa fie vreun macho-man sa le linga si-n p…da pentru 5 lei. :))))

 35. Miky

  Ce pretenții , o fii oare un euro pe km să vii cu asemenea figuri, cine a scris articolul ăsta este un mare idiot , cu taxiul merge cine își permite

  • turatiimaster

   Eu sunt idiotul, e si semnat articolul. Te contrazici singur. Daca umbla cu taxiul cine isi permite, atunci daca isi permite are si pretentii. Altfel ia RATB-ul (da pana si la RATB sunt pretentii, de aer conditionat, de curatenie, de ce muzica asculta soferul, etc).

   • zach

    Na, acuma nu toata lumea intelege foarte bine ce inseamna sa oferi servicii, si mai ales servicii de calitate.
    Sigur, pot fi date exemple din alte orase din “Vest”, dar cred ca ar trebui sa ne bazam pe bunul-simt, care a cam disparut in Romania.
    Da, un prestator de servicii lucreaza cu publicul, cu oameni, nu intr-o hala sau intr-un birou de contabilitate, inchis intre patru pereti. El interactioneaza cu cei din jurul lui, potentiali clienti.
    Sigur, a fi taximetrist, nu e o meserie sa te lauzi cu ea, in Romania. La noi conteaza doar daca facem bani, si daca pot vedea si altii ca ii facem. De asta cred ca trebuie sa ne gandim putin mai bine si sa avem pretentii, sa evoluam. Daca taximetristul nu poate trai din cat castiga, eu cred ca sunt doar doua variante: se adapteaza, evolueaza si cauta solutii, sau inchide firma si se apuca de altceva. Ori o faci cum trebuie ori te lasi.
    Cred ca a schimba trening-ul cu o camasa e normal, a nu fuma in masina e normal, a vorbi doar daca esti intrebat e normal, a deschide portiera unei femei e normal; sunt multe lucrui normale, dar pe care multi oameni le vad probabil ca fiind de lux, desi nu sunt. ele reprezinta un grad de civilizatie si calitatea serviciilor oferite de tine. Nu poti sa-l plangi pe taximetrist; si el trebuie sa se gandeasca la clientii lui.
    Pana la urma, viata merge dupa niste reguli; care iti pot aduce mai mult bine sau nu; depinde ce alegi:trening sau camasa, tigara sau aer curat, mizerie sau curatenie, indolenta sau bun-simt.
    Poate ca stabilirea unor plafoane maxime si minime nu ar fi chiar o idee rea; dar poate ca si stabilirea unor norme riguroase pentru practicarea taximetriei, ar trebui instituite.
    Asa, ca sa nu mai facem totul dupa ureche.

    • oameni buni calmati-va.nu stiu ce tot va bate-ti capul ,in toate domeniile exista asemenea probleme.practic taximetria de 8 ani in timisoara cu masina mea personala legal din toate dpdv la un tarif de 2,19 ziua…..2,45 noaptea si 2,75 exterior.si este foarte greu .nu stiu de unde atatea pretentii cand noi nu suntem respectati de loc.dar cel putin in timisoara nu exista atatea probleme ca la voi.sunt curat ,tuns,barbierit,stiu 3 limbi straine,am studii superioare,masina curata si la ce folos ca tot atatia bani fac si daca nu as fi cum sunt.

    • stefan

     zach dar clientul sa vorbeasca porcos si sa se mai si laude cu niste chestii total neinteresante este normal, sa aiba pretentii sa asculte un gen de muzica pe care taximetristul nu il asculta si sigur nici nu are vreun cd cu acea muzica in masina este normal? Tu zici sa ne gasim altceva de munca, nu gasesti asa usor un loc de munca in Romania si multi dintre noi in timp ce facem taximetrie ne si cautam alt loc de munca, sa nu crezi ca facem meseria asta de placere ci de nevoie. Si referitor la tinuta, pai cum poti sa ai pretentia ca soferul sa fie imbracat la camasa si tu sa te urci in masina imbracat ca un cioban, nu ma refeream in special la tine. Asta este vreti prea multe da nu va uitati la voi si va bateti joc de niste oameni care se chinuie sa isi intretina o familie cu 20 lei pe zi.

   • Alex

    esti prost, nu te supara, tu te duci la soferul de ratb sa schimbe muzica, sa dea cu odorizant in masina, sa-i dea jos pe cei care put? sau pur si simplu taticul tau e RATB-ist? ca vad ca faci prea multa comparatie intre TAXI si RATB

    • adi

     Nu inteleg ce iti tot bati capul sa le explici saracilor astia care tot comenteaza, nu vezi ca sunt clienti de ratb? Ei acum isi apara saracia, dar cand se va aplica un tarif real, moderatorul va trebui sa inchida acest blog, eventual sa deschida unul nou despre cum se mai circula cu ratb.

    • turatiimaster

     Vorbeste frumos, sa nu te curentez, discutia despre nesimtitii din RATB o vom face altadata. Omul si-a expus un punct de vedere, poti sa il expui si tu fara sa il faci prost degeaba? Ca fapt divers, cand eram in facultate si nu aveam masina, preferam sa merg 8 statii RATB pe jos decat sa ma sui in RATB. Asta spune multe si despre RATB…

     • Alex

      inta invata sa scri corect, apoi ridica 2 degete daca vrei sa mi te adresezi si nici nu incerca sarcasmul cu mine ca nu ma impresionezi, nu faci decat sa-mi demonstrezi ceea ce stiu deja despre tine .
      Asta in 1 rand, in al 2-lea rand era o intrebare scuze ca am omis semnul “? ” iar apoi, pe cine sa curentezi tu? esti cumva facut din curent electric? sau stai toata ziua cu mana in priza?

      • turatiimaster

       Anonimatul ne face foarte puternici. Cred ca datorita curentului electric din care sunt eu facut pot sa fac sa nu mai apara comentariile tale. Nu ma invata pe mine sa scriu, o sa te judece oamenii care intra pe aici…

       • Alex

        pai daca ma banezi pe mine, pe X si pe Y nu vad ce rost mai are sa faci acest forum, ca sa vorbesti doar tu si poate frustrati care nu salarii de 6 mil ca atat ii duce capul? sincer

        • turatiimaster

         Banez limbajul, nu ideile. Daca vorbesti urat si insulti, zbori, daca ai argumente contrare mie sau altora si le sustii civilizat, nu te da nimeni afara de pe forum. Faptul ca suntem anonimi pe internet nu ne da dreptul sa fim necivilizati.

         • Alex

          imi cer scuze daca folosesc o vorire mai directa cu tine dar nu ma impresionezi cu nimic sau tu nu vorbesti vulgar? Mi-am spus punctul de vedere, ti-am dat dreptate unde a fost cazul si atat si chiar nu vad de ce sa rada 1000 de oameni de mine cand la fel de bine ar putea rade de tine.

          • turatiimaster

           Nu poti sa imi atragi atentia ca nu stiu sa scriu cand tu faci 200 de greseli intr-o propozitie. Asta in caz ca nu ai inteles exact la ce ma refeream.

          • Alex

           nu pot sa dau reply la ce ai scris tu, insa arata-mi 2, si apoi vedem daca eu iti gasesc mai multe tie

          • turatiimaster

           “inta invata sa scri corect, apoi ridica 2 degete daca vrei sa mi te adresezi si nici nu incerca sarcasmul cu mine ca nu ma impresionezi, nu faci decat sa-mi demonstrezi ceea ce stiu deja despre tine .”

           Numara-le tu in fraza asta si lasa-le pe ale mele, aici nu e Academia de Limba Romana, important e ca inainte sa ceri unuia sa fie destept, sa ai grija sa nu fii tu prost. La scriere ma refer.

          • Alex

           tot nu pot s adau reply acolo unde trebuie, uite ca eu sunt mai prost, nu gasesc nici una, subliniaza tu, te rog

          • turatiimaster

           Corect se scrie: “Intai invata sa scrii corect”, nu se pune spatiu inainte de punct, si altele, chiar nu e rostul acestui forum sa facem gramatica.

          • Alex

           =))))))))))) eu sa invat sa scriu? in primul rand tu ar trebui sa sti cand se scrie corect cu 1 “i ” si cand cu 2 “i “, iar daca ai ajuns sa spui ca SPACE inainte de punct e o greseala gramaticala inseamna ca e clar cui cine ai facut limba romana, hai …. LA REVEDRE pustane cu 7 masini si multi kilometri ( de bautura ) la bord

          • turatiimaster

           Am 37 de ani, ca fapt divers, se vede ca esti inteligent ca 90 la suta dintre taximetristi. Hai ca ajunge. Pune mana pe o carte. Preferabil de clasa a 2-a.

          • Alex

           pai verifica singur ca exista google si apoi vino sa imi spui mie ca nu scriu corect gramatical tu asta care susti ca e greseala gramaticala un spatiu, si nu ma face sa caut eu ca sa postezi si link-ul ca sigur te voi umili

          • turatiimaster

           Meditatiile se platesc, dar pentru tine fac o exceptie si te invat gratis, pentru ca ma faci sa rad. In aceasta fraza a ta, “susti” se scrie “sustii”. Iar fata de comentariul cu “umili”, de care esti foarte mandru, nu, nu se scrie cu doi de “i”. Nu imi multumi.

           CITAT DIN REGULI DE SCRIERE:

           3. Respectarea regulilor de ortografie și punctuație – mai ales evitarea unor erori frecvente

           Erorile frecvent întâlnite sunt:
           a) Inserarea de spațiu înainte de punct, doua puncte, semnul exclamarii sau intrebarii, sau virgula etc.. În limba română nu se pune spatiu înainte de aceste semne, dar DUPA se pune. Puteti observa ilustrativ chiar in acest paragraf sau in alte texte tiparite.

          • Alex

           sa nu spui si acum ca “umili” se scrie cu 2 “i ” ca ma prapadesc de ras :))

          • Alex

           eu ti-am spus clar un aspect ca te legi de ceea ce nu trebuie, urmareste-mi comentariile si ai sa vezi ca spatiul e pus 1 au maxim 2 ori si asta din cauza faptului ca sriu repede, eu nu am zis ca nu e corect eu am zis ca te legi de asta in timp ce tu nu sti cand sa folosesti 1 sau 2 “i ” ca dovada ca nu ai postat nimic, si asa cum ai zis si tu meditatiile se platesc, eu sunt mai zgarcit si nu iti voi da satisfactia unei lectii gratuite trebuia sa le sti de aproximativ 30 de ani, esti mai in varsta ca mine dar esti mai elev ca mine, acum te las sa “vorbesti intr-o punga” si te citesc eu maine dimineata cand ajung la birou

          • turatiimaster

           Esti praf, aduna-te in punga ta de plastic, nici acum n-ai inteles ca tu esti ala care nu stii sa scrii cu 1 sau 2 de i, scriu ca tine ca sa intelegi. N-ai decat sa citesti cat vrei, e la liber, dar pe turatii o sa mai scrii cand o sa inveti sa scrii (cu 2 de i se scrie “scrii” – ca sa nu mori idiot). Mi-am pierdut timpul cu un taximetrist care n-a inteles nimic nici dupa ce i-am explicat cu frumosul. Nu te mai forta sa comentezi, nu mai apare nimic, poate doar scuzele tale cand o sa intelegi cine e prostul dintre noi doi si o sa iti ceri scuze.

           Ai ban pe comentarii pana la noi ordine, joaca-te pe statie, acolo nu se vad i-urile.

     • adrian

      mai bine ai vb. despre intreaga societate romaneasca !!! …nu de taxi sau de ratb !!!!

      • turatiimaster

       Pai intreaga societate romaneasca e jegoasa, asta inseamna ca trebuie sa ma resemnez? Sau sa arat cu degetul unde e jeg? Asa cum am mai scris si in alte comentarii, sunt si taximetristi ok, am intalnit si din astia, cu masini curate, decenti, in regula. Dar, ce sa fac, asa am intalnit si tigani ok, curati, manierati, cu scoala, inseamna ca toti sunt la fel? Pe mine ma intereseaza majoritatea. La fel si la taxi, si la ratb, si in general.

   • gogu taximetristu

    Domnu” intelectualu cum am mai si zis…pentru atatea pretentii care le aveti optati pentru o firma de taxi cu 3,5 si mercedes
    cnd o sa ajunga tariful la 2 ron o sa iei taxiul doar de paste si in weekend combinatu cu alti 3…atunci sa vezi confort cnd o sa stati ca niste sardine in spate mirosiind toti a votca ieftina bauta in culture house
    da de suntem niste domnii

    • turatiimaster

     Logica de taximetrist: am 3 masini din care una face cat 10 taxiuri ca pret, dar cand se face 2 lei km, nu imi mai permit taxiul. Cred ca erai primul la scoala…

     • daniel

      Salut , conduc mai multe afaceri printre care am o firma cu 3 masini , haide sa facem un calcul frumos noi 2 , sa vezi ca treaba nu este chiar asa de roz

      investitie
      -24.000 E masinile aprox
      -1500 E instalatiile GPl
      – 900 E casa de marcat statia antena
      -450 E infoliatul masinilor
      -300 E agreeri , metrologii etc…
      Total 30500 E

      Am urmatoarele cheltuieli lunare / anuale

      – Carti de munca 3 soferi 1200 ron/luna
      – 600 ron dispecerizarea/luna
      – 300 ron contabila/luna
      – 1800 ron/ an asiguarea RCA
      – 600 ron Itp/an
      – 210 ron metrologia/ an
      – 240 ron agreerea /an
      – 120 ron asigurarea de bagaje/ an

      Total 2350 ron / luna cheltuieli fixe La care se adauga TVA care ma costa aprox 500ron/ luna reparatiile masinilor care sunt in medie de 800 ron / luna( aceasta a fost media in ultimii 2 ani)

      Deci am un cost de aprox 3650 Ron / luna

      Incasez decont 330 ron/ zi aprox 8200 ron / luna (in medie sunt 25 de zile / luna in care incasez decont)

      Acum explicami si mie te rog la un profit de 4550 ron/ luna cum pot eu ca si patron , sa investesc in alte masini decat Dacia Logan ??? Gandestete ca eu investitia reusesc sa o scot abia in 30 luni , si asta daca statul roman nu vine si mai da si el cate o amenda , daca masinile imi merg in plin in tot timpul asta , daca ,daca si iar daca , si stie toata lumea ca dupa 3 4 ani de zile masinile de taxi sunt vai…. si asta se datoreaza in mare parte clientilor

      – Trantesc usile ca niste nesimtiti
      – Se urca toti pe aceeasi usa , domnilor masina in spate este dotata cu 2 usi , folositile pe ambele
      – ard banchete
      – Etc , ETc , ETC

      Dumneavoastra v-ati expus pct de vedere , aveti unele pretentii , destul de ridicate spun eu , ok , sunt de acord cu dvs , haideti sa gasim solutii ,care ar fi acelea

      1. Ca taximetria sa fie rentabila ar trebui ca , km sa fie minim 40% din L de motorina , ce ar insemna asta domnule 2.5 ron / km , ati mai circula atunci ???

      2. Pornirea sa fie de un minim 10 ron ( ati fost in germania , austria , spania , italia , franta ati vazut ca , de ex in Austria pornirea este 5E , primul km este 3 E iar restul sunt 1 E oricati ar fi??? , sau asta nu ati observat domnule , dvs ati vazut doar masini scumpe , interioare de piele , etc) Nu vi se pare absurd sa circulam mai ieftin cu taxiul decat cu RATB-ul??? daca se urca 4 pers in taxi si platesc toti 5 ron , le revine 1.25 ron / pers , cat este biletul de ratb domnule??? Lucrurile acestea nu le vedeti absurde??

      Deci in concluzie nu vom putea oferi niciodata un confort marit , daca nu se ridica tarifele , nu se scoate ideea asta din cap , e taximetrist daca vor muschii mei trebuie sa ma treaca strada ca asta ii este meseria ,

      Pana la urma Taximetristul trebuie sa incaseze sa duca acasa la familie , sa imi dea si mie decontul , sa spele masina , sa cumpere mirositoarea , daca el a incasat intro zi 200 ron , decontul este 110 ron combustibilul este 50 ron , pachetul 10 – 15 ron , ce sa faca mai repede cu restul ramas??? dvs ce ati face stimate domn??? Ati spala masina sau ati lua paine la copil acasa????

      Nu dvs sunteti genul de om comunist , eu asta vreau , asta sa se ofere , asa e in restul europei , oferitimi asta si dupa vorbiti de tarife….

      Dute in Austria sa mergi un km cu taxi sa platesti 8E si dupa vei merge dumneata pe picioarea , vei lasa fumurile deoparte

      Veniti si va bateti cu pumnul in piept ca aveti 3 masini si o singura masina face cat 10 masini de taxi , felicitari , si eu conduc un X6 , achizitionat 2011 69.000 E pret fara TVA , si asta nu ma face sa fiu infumurat , sa jignesc in stanga si in dreapta , dar dee Traim in Romania !!!

      Ti-am prezentat in mare cum se activitatea dintro firma de taxi ( nu conteaza ca ai o masina , 10 masini , 100 masini , costurile sunt fixe nu le poti evita) acuma domnule inginer , doctor sau ce sunteti dvs , nu imi dati si mie vreo idee va rog frumos , cum as putea si eu sa reinoiesc parcul auto odata la 5 ani?? eu sunt mai prost de felul meu asa , nu am nici o idee , v-as ramane indatorat

      Multumesc !!!!

      • turatiimaster

       In sfarsit un calcul foarte corect privind activitatea de taximetrie. Totusi eu nu m-am plans de marca si modelul masinii, ci de atitudine, mizerie, nespalare, manele si limbaj. Am dreptul sa visez la o lume mai buna… De aceea v-ati luat un X6 si nu Logan. Nu eu stabilesc pretul activitatii de taximetrie si nici numarul de masini dintr-un oras. Daca activitatea e asa cum e poate ca e si din vina taximetristilor, ca nu isi cer drepturile si nu isi reglementeaza corect activitatea in bransa. Sa fii spalat, barbierit, parfumat si politicos nu are legatura cu cat castigi si nici cu masina pe care o conduci – poate daca patronii de taxiuri ar impune si conditiile astea, ar fi mai bine. Daca taximetria nu e rentabila, de ce nu renuntati, inteleg ca aveti si alte afaceri?

       • Liviu

        prietene de dimineata eram pe coposu la omv si am luat comanda pe libertatii in fata parcului izvor(aproximativ 1,5 km mersi pe gol) de unde duduia respectiva m-a dus in comuna catelu in niste hartoape.cursa a facut 19,11 lei si am primit 20 de lei.acum vreau sa imi spui si mie care a fost profitul meu la cursa repectiva in conditiile in care legislatia ma obliga sa ma intorc pe gol pana in bucuresti(oricum chiar daca nu era asa tot nu te ocupa nimeni din satul ala la ora aia din strada).mie cine mi-a platit drumul pana la comanda(multi sunt foarte comozi au pretentia sa parcam masinile daca ar fi posibil chiar langa fotoliul din sufragerie pe care stau tolaniti).
        p.s. mentionez faptul ca miroseam a parfum marca givenchy, casetofonul era oprit, purtam o camasa alba marca zara, fusesem la spalatorie in urma cu aproximativ 2 ore unde platisem 25 lei si singurele cuvinte pe care le-am scos pe gura pe parcursul cursei au fost legate de traseul pe care il doreste.
        hai sa fim seriosi.mai bine ai inchide topicul asta pt ca nu cunosti realitatea si vorbesti in necunostinta de cauza.

        • turatiimaster

         Ne facem ca nu pricepem vad. Daca tu esti spalat si parfumat, cu camasa Zara si ce mai zici, inseamna ca nu te regasesti intre cei vizati de acest articol. Si totusi nu iti convine. Repet, am facut eu legea taximetriei? NU. Nu iti convine sa faci taximetrie, faci altceva.

         Faptul ca incerc sa schimb mentalitati imi aduce numai prejudicii, faptul ca doresc servicii civilizate e asa de deranjat pentru voi, taximetristii? Au aparut serviciile astea pe smartphone, Taxibeet, Star Taxi sau care mai sunt, ce sa vezi, au inceput taximetristii sa fie mai atenti, ba chiar sunt unii nemultumiti ca pierd clienti din cauza asta, ca oamenii ii cer mereu pe taximetristii curati, politicosi, cu masini curate si care nu ii maimutaresc.

         Deci se poate. Atunci, care e problema? Daca ar fi cum vreti voi, nimeni n-ar mai zice nimic, de frica. Ar trebui cand ma urc in taxi si e cursa 19 lei sa iti dau 59, ca nu inteleg? Bacsisul e obicei, nu obligatie. Gandeste-te ca sunt oameni care lucreaza 8 ore pe zi pe 7 milioane (pe luna), nu au posibilitatea sa primeasca bacsis, crezi ca le convine?

         In ceea ce spui, exista tarif de zi, tarif de noapte, tarif extraurban, tarif de stationare, etc. E vina femeii ca atat a facut cursa? Daca iti dadea 22 de lei erai mai multumit? Dar 25? Nu exista un tarif extraurban – mai scump? Pai inseamna ca asociatia aia, care apara drepturile taximetristilor e degeaba…

         Voi nu intelegeti ceva. Eu fac 8000 de km pe luna, stiu exact la ce te referi, costurile sunt mari, motorina scumpa, nu e usor sa iesi pe plus. Dar daca se mareste pretul, nu mai vin clienti, o sa va plangeti pe partea cealalta.

         Am mai spus si cu alta ocazie, pretul pentru un serviciu il stabileste piata. Actorii pietei de taximetrie sunt taximetristii si clientii. Daca tu vrei pretul 4 lei pe km si clientul vrea 1 leu pe km, raportul optim e pe undeva, nici ca tine, nici ca el. Daca piata nu permite acum un pret de 3-4 lei pe km, am eu vreo vina in treaba asta?

         A, incerci sa imi spui ca taximetria nu renteaza, pai am zis mai sus, te ocupi de altceva, asa merg lucrurile pe lumea asta.

         Si cu asta inchei: s-a inteles gresit ca eu am ceva cu taximetristii. Nu am nimic cu taximetristii, vreau ca atunci cand comand un taxi sa fiu multumit, atat. Sa vina repede, sa fie curat, sa ma duca la destinatie rapid si sigur, si ce am scris in articolul asta de care va tot plangeti. Intrebare, daca te duci la un restaurant si iei 3 mici, ti-i aduce dupa 30 de minute, reci, cu putin mustar si cu paine veche, masa e murdara si in restaurant miroase a balega, ce faci, mai vii si altadata sau te duci peste drum, unde ii primesti fierbinti, in 10 minute? Cam asa e si cu taximetria: serviciul mai bun are de castigat.

         • Liviu

          prietene in primul rand nu ne aflam in postura in care sa mergem pe principiul,,nu iti convine fa altceva,, si stiu bn despre ce vorbesc din moment ce am stat un an jumate acasa chinuindu-ma sa ma angajez in conditiile in care am terminat niste scoli facultati cursuri de specializare etc.crede-ma ca nu imi este drag sa fac taximetrie.
          in al doilea rand nu aveam pretentia sa imi lase 59 de lei la cursa de 19 dar daca nu iti permiti sa platesti decent pentru un serviciu atata timp cat primesti un serviciu de calitate nu il soliciti.
          daca ai salariu de 7 mil/luna si nu primesti bacsisi de ce faci comanda la taxi si nu iei ratb?
          atata timp cat exista o legislatie precara care dezavantajaza clar taximetristul nu poti tu sa vi sa schimbi mentalitatea unuia care sta pe strazi chiar si 24 de ore si se duce acasa la cei 3 copii cu 50 de lei.
          e usor sa iti pui curu in taxi sa dai 5 lei si pe urma sa comentezi.vrei calitate, platesti.

          • turatiimaster

           Pe principiul asta, vrem calitate, platim, o sa ajungem sa mergem cu biciclete cu remorca taxi, ricse, ca in China. Sincer, eu unul cred ca imi permit un pret de 3 lei pe km, in sensul ca la acest pret nu m-as uita nici pe unde o ia taximetristul, doar sa ma duca la destinatie. Poate ca 4-5 lei pe km mi se pare mult, pentru Romania, acum. Un pret decent ar fi undeva la 3-3,5 lei pe km, un pret la care cererea si oferta ar fi cat de cat impacate. Povestea e alta si a fost subliniata intr-un comentariu anterior de domnul cu X6, care a prezentat un buget corect pentru o firma cu 3 taxiuri: daca o iei strict pe calcule si vrei si profit, probabil ca pretul pe km ar trebui sa fie 2 euro, ca sa te poti gandi la o eventuala dezvoltare, nu la subzistenta. Faptul ca aveti un tarif mic nu e vina voastra neaparat, e cererea si oferta. Municipalitatea ar trebui sa reglementeze mai strict activitatea de taximetrie si tariful ar trebui sa poata fi modificat anual. Impresia proasta pe care o aveam si o mai am inca despre activitatea de taximetrie se datoreaza si faptului ca se pirateaza foarte mult si taxiurile pirat nu sunt neaparat modele de comportament.

         • marius

          mai dute-n colo … ca sa nu zic altfel , incearca tu sa stai in costum in masina cand afara sunt 30 grade celsius , ( vezi ca in masina sunt cu vreo 6-9 mai multe) sa te vad cum scoti limba de 5 metri afara si esti fleasca .

         • adrian

          …” Gandeste-te ca sunt oameni care lucreaza 8 ore pe zi pe 7 milioane (pe luna), nu au posibilitatea sa primeasca bacsis, crezi ca le convine?” …scuza-ma , dar deja aberezi ….care are 7mil / luna , nu merge cu taxiul !!! …sau daca merge , inseamna ca mai are si alte venituri in afara de acel salariu ! Tu sti despre ce vorbesti ? Cu 7 mil / luna …nu iti cumperi decat mancare ! Intretinerea si facturile la utilitati din ce le plateste ??? …deja , devin discutii aberante si fara rost ! Cine are 7 mil. / luna , are abonament la RATB , care costa 50 lei / toate liniile.

          • turatiimaster

           Aham, cand am zis eu ca cine are 700 lei pe luna trebuie sa mearga cu taxiul? Asta ai inteles tu de aici? Poate ai inteles si ca eu am 700 lei pe luna si vreau sa merg gratis cu taxiuri Mercedes. Hai sa incercam intai sa intelegem, de injurat stie orice prost.

       • daniel

        Problema clar este si din vina taximetristilor/patronilor ,dar cel putin eu , nu vad cum am putea rezolva problema
        Haideti sa o luam pe rand

        1. Cerintele pt angajarea unui taximetrist sunt urmatoarele

        -permis de minim 2 ani
        -apt din pct de vedere medical si pshihologic
        -atestat profesional

        Aveti idee dvs cum se obtine acel atestat profesional?? pur si simplu scolile care incaseaza banii pt cursuri , la examene le soptesc raspunsul elevilor…
        Avem noi de unde sa stim ca cel ce se prezinta in fata noastra la interviu nu are cunostintele necesare ??

        Unde este problema , parerea dvs , nu ar fi mai simplu ca acele atestate profesionale sa se obtina doar de cei ce merita?? nu ar fi asta o solutie mai simpla de rezolvare a problemelor??? Deci cine greseste domnule?? nu statul roman , eu asta zic ca ei ar putea rezolva foarte usor aceast problema

        2.Vi se pare normal ca intr-un oras in care conform ultimului recensamant la o populatie de 300.000 de locuitori nr autorizatiilor de taxi LEGALE sa fie de 2800? cine a gresit aici ?? taximetristii??? patronii??? sau statul??? parerea mea este ca statul, a dvs care este domnule???
        Nu credeti ca statul roman reducand nr de autorizatii in cazul de fata la maxim 1000 ar fi rezolvat cam toate problemele??? noi patronii am putea sa ne alegem si soferii si nu invers cum se intampla in ultimul timp la firmele cu multe masini, astfel s-ar putea ridica tariful la unul decent, clientii care vor sa treaca strada vor renunta la prostul obicei , sau nu vor renunta dar vor plati pt acest moft, deci cine ar putea rezolva aceasta problema , STATUL

        Stiu si va inteleg frustrarea , vinerea, sambata seara si eu circul cu taxiul cand ma intorc din oras , si nimeresc cateodata cate o masina de imi vine sa o iau pe jos , dar fiind in domeniu inteleg problema.

        Ceea ce ma deranjeaza la dvs , este ca aruncati cu noroi cam in cine nu trebuie , problema este in alta parte , sau daca aveti dvs o posibila rezolvare , impartasitineo si noua si o sa incercam sa o punem in practica.

        In caz ca o sa veniti cu clasicul raspuns , trebuie sa faca aia , trebuie sa faca…..

        Atunci haideti sa va spun cum au reusit nemtii , francezii , elvetienii etc sa ajunga la acel nivel de civilizatie , AMENZILE , deci de frica , retineti cea mai mare amenda din Europa unde a fost data ?? va spun eu in elvetia 2.000.000 Euro , deci statul i-a civilizat , nu sau civilizat ei singuri .

        Toate lucrurile se pot rezolva foarte usor de mai marii nostri conducatori , problema este ca nu se vrea , si atunci apar astfel de posturi

        • turatiimaster

         Eu sunt primul care declar ca de vina este statul, pentru multe, nu numai pentru starea taximetriei, pentru taxe, pentru cum se circula, pentru cum se iau atestatele si permisele, pentru impotenta politiei, pentru starea drumurilor, a agriculturii, a educatiei, sanatatii, etc.

         Important este ce facem noi pentru a schimba ceva. Eu pot sa sterg acest articol si sa tac, sau pot sa imi iau injuraturi din toate partile si sa incerc sa schimb ceva. Mentalitati, macar, daca nu pot sa schimb mai mult.

         Poate ca daca si patronii de taxi ar impune o tinuta, nu o uniforma, dar macar o chestie de decenta, nu sa vad soferi in slapi si pantaloni scurti, cu maieu si par la subsoara, tot ar fi un pas inainte. Soferii sa fie barbieriti si tunsi, chestii elementare pana la urma. Am condus Dacii si conduc si acum cu placere, Logan, Sandero, Lodgy sau Dokker sunt masini foarte bune pentru taxi, nu tin neaparat sa fie Mercedes. Dar sa fie curate, intretinute, reparate, sa nu sara tablele de pe ele cum vezi pe la unele firme.

         Astea sunt lucruri pe care le puteti face voi, patronii de taxi. Eu pot sa dau din gura, asta e treaba mea, atata timp cat se creeaza o dezbatere, asa cum e la acest articol, scopul meu a fost atins.

         N-am scris despre taxiuri intamplator, ci pentru ca eu chiar cred ca in taximetrie trebuie schimbat ceva. Taximetria e o carte de vizita pentru orice oras. Ca fapt divers, peste 3 saptamani o sa fac Germania, cu avionul. O sa am nevoie de taxi si in Bucuresti, si in Munchen, si in Hanovra probabil. Fac pariu ca in toate orasele taxiurile pe care o sa le iau o sa fie Dacii, Logan sau Logan MCV. Dar diferentele vor fi mari, si de cum arata masinile, si de cum arata soferii.

         Inca o data o spun. Nu am ceva cu taximetristii, am prieteni taximetristi, am prieteni tigani, am prieteni unguri. Nu generalizez, insa in taximetrie e loc de mai bine si daca vreti sa tac, o sa tac. Insa daca deschid gura si sunt al dracului si ma iau de chestiile astea, niste taximetristi prosti o sa ma injure si o sa ma scuipe, insa cei destepti vor fi mai atenti cum se imbraca si cum se ingrijesc. Si, poate, patronii lor vor fi si ei mai atenti la unele aspecte.

         • daniel

          Repet , este destul de greu , daca nu imposibil ca patronii cu multe masini sa controleze cum se imbraca taximetristii…

          Hai sa luam exemplu o firma cu 40 de licente , iti dai seama ca e destul de greu sa gasesti minim 40 de oameni ok din toate pct de vedere , si daca nui gasesti ce faci??? tii masinile pe dreapta??? ti-am detaliat costul unei masini / luna intr-un post anterior. Pana la urma este o afacere pt oricare , ca in momentul de fata nu mai este profitabila , si majoritatea vom renunta in 2014 la reinoirea licentelor , asta asa este , dar pana atunci sau investit niste banuti , banuti care trebuie scosi macar,

          Nu sunt gigi contra , iti respect pct de vedere, iti inteleg nemultumirile , dar vino si cu ceva solutii , pt ca altfel e cam greu sa faci o roata rotunda care pleaca din fabrica ovala….

          Punete tu in locul cuiva care a investit in 2009 400.000 E , si asta e cazul ideal in care masinile au fost cumparate cash nu leasing , tu ce ai face in locul lui ??? ai tine 10 masini pe dreapta??? sau leai da la unii nebarbieriti??? soferii buni de taxi , care lucreaza pe chirie de obicei sunt la cei cu firme ca si a mea , problema este in firmele mari , sau lasat multi de taxi , au venit altii , care intradevar nu prea au treaba cu taximetria , dar problemele acestea nu pot fi rezolvate de noi , sau vino tu cu o solutie , tiam spus sunt dispus sa te ajut sa o implenetezi, dar vino cu ceva viabil

         • adrian

          ….ma mir ca abia acum , ai ajuns la concluzia , ca de fapt STATUL este de vina !!! Stiai ca pt.obtinerea atestatului , pe langa faptul ca se cere diploma de bac si analize medicale …se cere si CAZIER ??? Sti cati puscariasi fac taximetrie ? Iti spun eu : …o gramada ! Unde sunt acestia ? …la Pelicanul , As , si Leone …mai nou ! De ce ? Din cauza statului !!! Politia nu isi face treaba !!! Nu se verifica atestatele ! ….acei puscariasi , au dat bani , la baieti destepti in calculatoare , si si-au facut Atestate FALSE !!! La Pelicanul , sunt aproape 4 mii de masini de ILFOV !!! Cine poate sa-i verifice ? Nu crezi ca situatia a cam scapat de sub control ??? Coruptia este mult prea mare , la nivel inalt !!! Sti cate sesizari s-au facut catre DNA ??? ….si nu am primit nici un raspuns ! De ce ? ….respunde te rog !

          • turatiimaster

           Pai stai, nu ne intelegem in continuare, se stie ca statul e de vina pentru tot, dar voi, taximetristii, ce faceti pentru asta? Unde sunt grevele, unde sunt asociatiile profesionale, a, e mai simplu sa ma injurati pe mine…

        • turatiimaster

         Punctual, sa raspund si la intrebarile adresate: problema cu licentele e clar a statului, a primariei, sunt interese mari acolo, insa in afara de licente mai sunt si sute sau mii de taxiuri pirat, caz in care devine competenta Politiei. Despre atestatele profesionale, ce sa mai discutam, avem orbi cu permis de conducere, ce mai e un atestat, daca tineti minte cazul cu soferul de tir care dansa si se scalamba ca un cretin in timp ce rula pe autostrada, ei bine, acel retardat avea si permis, si atestat si un tir pe mana – ce sa mai discutam de taximetristi? Amenzile exista dar degeaba, daca nu sunt platite sau sunt contestate. La taxiuri pirat as fi de acord cu confiscarea masinii, ca tot o dadea Ponta cu confiscarile. Daca se confisca masina cand transporti droguri cu ea, sa se confiste si cand transporti ilegal persoane, ca taxi pirat.

         Sunt sigur ca in anii urmatori lucrurile se vor aseza si va fi mai bine, deja cu aplicatiile de Smartphone (apropo, country managerul de la Taxibeet e un prieten de al meu, in caz ca aveti nevoie de ceva), se face o selectie a taximetristilor dupa dorinta clientilor, deci va fi o lupta pentru a castiga clienti si nu cred ca vom mai vedea prea curand stilul manele/sort/maieu/gura mare/tarif triplu.

         • Liviu

          prietene eu nu cred ca are cineva personal cu tine.multe lucruri pe care le spui tu sunt adevarate, dar din pacate singurul lucru pe care nu vrei sa il intelegi este faptul ca NU POTI CERE CE CERI TU atata timp cat in bucuresti sunt aproximativ 20000 de taxiuri si locuri pe statiile taxi de asteptare sunt sub 5000 motiv pentru care in medie un taximetrist in bucuresti isi ia o amenda pe saptamana, tariful extrem de scazut,s.a. tu sti cat de mare este stresul ca si taximetrist care isi exercita meseria cu masina personala pe licenta inchiriata? tu cum ai reactiona daca ti-ai cumpara o masina de 7000 de euro ai inchiria o licenta de la cineva sa poti face taximetrie ai trece masina pe numele firmei aluia de unde ai luat licenta pt ca asa te obliga legea si ala te suna sa iti spuna ,,daca nu imi aduci maine banii pt licenta iti iau masina pt ca pot pt ca este pe firma mea,,?
          hai mai intai sa facem ceva sa se creeze un cadru de respectare a legii nu unul de incalcare cum este acum, sa se creeze niste conditii de indeplinire a cerintelor tale si a tuturor clientilor si pe urma daca situatia se prezinta tot ca in momentul de fata sa comentam de rau si alte chestii dastea.

         • adrian

          …am facut o gramada de mitinguri …si degeaba ! Nu ne-a bagat nimeni in seama , nu a venit nimeni sa stea de vb.cu noi ! Ba , din contra …au trimis dubele cu scutieri peste noi sa ne goneasca ! Cine este de vina ? Tot noi , ca nu am incercat sa fecem nimic ? Iti spun eu …. lui Oprescu , direct un glont in cap !!!

          • turatiimaster

           Nu pot sa te contrazic aici.

       • stefan

        “Sa fii spalat, barbierit, parfumat si politicos nu are legatura cu cat castigi si nici cu masina pe care o conduci” atata timp cat esti stresat ca nu faci bani si nu ai ce sa duci acasa la familie nu ai cum sa fi parfumat si politicos pentru ca unii dintre noi cum sunt si eu suntem nevoiti sa stam peste 16 ore in trafic sa ne ducem cu o paine acasa si tu crezi ca mai poti sa faci ceva cand ajungi acasa dupa atatea ore de stres? A doua zi faci repede un dus da foarte repede ca dimineata merge putin mai bine si daca nu iesi la prima ora toata ziua este compromisa si normal ca nu ai timp uneori sa te mai si barbieresti sau sa te parfumezi. Dar nu suntem noi singurii care facem asa, unii nici de spalatul pe fata si sub brate nu au auzit si nu sunt taximetrisiti sunt bitamai directorii de firme si care fac comanda la taxi dimineata si cand se urca in masina la soferul care este fresh il intoxica. Repet asa cum cereti drepturi sa stiti ca si noi avem drepturi, noi daca suntem sclavi si voi sunteti sclavi dar noi nu suntem sclavii vostrii.

       • daniel

        Buna , scz ca rasp asa tarziu ,

        Si totusi iti voi raspunde tot cu o intrebare , daca dvs ati investi intro afacere 30.000 E ati renunta ???? eu va spun sigur ca nu , de bine de rau 700-800E raman pe luna , sunt constient ca nu voi scoate investitia , nu voi mai strange banii , dar o parte ii voi recupera

        • turatiimaster

         Nu, nu as renunta. Apropo, ca fapt divers, pentru toti cei care m-au injurat mai sus si mai jos, acum vreo 3 saptamani am comandat taxi cu aplicatia Star Taxi, pe la 3 dimineata, ca plecam la Marsilia. Vine sa ma ia in fix 2 minute un Passat Variant, foarte bine ingrijit, cu un domn la volan, la fel de bine ingrijit, politicos, asa cum ar trebui sa fie un taximetrist. Cum ma urc, blocheaza portierele si zice, sunteti Robert ala care a scris articolul cu taxiuri pe turatii. Zic, da, eu sunt, la care imi spune: o luam usurel spre aeroport, daca in 5 minute nu ma lamuriti cu articolul ala, gresesc drumul si pierdeti avionul. Bine nene, nu insist pe ce s-a discutat in masina, dar la Otopeni eram prieteni, chiar a insistat sa vina a doua zi, la 2 noaptea, sa ma si ia de la aeroport. De ce ne-am inteles? Pai omul facea de vreo 17 ani taximetrie, ca independent, mi-a povestit lucruri de care habar n-aveam, ce mafie e in taximetrie, am ramas tampit, eu i-am argumentat ce probleme am eu cu taximetria, a inteles, mi-a demonstrat frumos (nu ca nu stiam), ca la tariful actual nu e profitabila taximetria daca esti cinstit si independent. Mai mi-a zis si de licentele tinute in sertar de marile firme de taxi, mai mi-a zis si de procurori, judecatori si alti din astia care au de la 5 la 30-40 de masini de taxi, dupa cum ii tin c… pe fiecare, ca sa il citez exact. Si am putut discuta civilizat, fara sa ne injuram – ne-am inteles perfect – eu am priceput ce spunea el si el a priceput ce doream eu. Mi-a explicat inclusiv faptul ca cei care fac aplicatiile de gen Star Taxi si altele, vor sa scoata banii investiti intr-o luna si ca maresc tariful de aplicatie pana cand iar nu se mai merita, etc. Asadar se poate sa discutam civilizat. Si da, i-am lasat bacsis, nu foarte mult, 8 lei, la o cursa de 25 lei, dar i-am lasat.

  • Lucian

   Problema soferilor sau a clientilor impotriva taximetristilor e cu totul alta decat ce ai putut tu deduce cu neuronul tau.Asa e..cine are bani sa mearga cu taxiul merge, cine nu are ia RATP/RATB (depinde de oras).In calitate de sofer iti marturisesc cu mana pe inima ca taximetristii au un comportament in trafic fff ostentativ.Pe deoparte ii inteleg si in majoritatea situatiilor las de la mine si nu ma zgarcesc la un litru de motorina in plus daca astept sa faca manevre de prost gust.Insa in unele situatii scarba lor si comportamentul flegmatic pe care il emana si cum forteaza sa iasa de pe un drum fara prioritate sau parcari fara a avea bunul simt de a semnaliza astfel incat si noi dobitocii de rand sa stim de intentiile lui, mie unu mi se face scarba.Si da cu mana pe inima o spun, din punctul asta de vedere, AU PREA MULTE FACILITATI!SI cine spune ca e taximetrist si se crede sofer, i se potriv de minune zicala , Prostu nu e prost destul daca nu e si fudul.

   • Alex

    tocmai ti-ai spus singur aceasta zicala, tu cand iesi din parcare ( daca ai permis ) nu iesi cu un oarecare tupeu, sau daca stai in coloana si n-ai unde sa inaintezi esti genul care tine aproape ? sai genul care lasa loc sa se treaca prin fata lui? crede-ma nu sunt taximetrist dar si nici RATB-ist insa conduc de la 2 roti pana la … foarte multe 🙂 si nu stiu de ce dar am impresia ca tu n-ai km cati am eu tractat

   • stefan

    Lucian da tu nu esti taximetrist si te crezi mare sofer, tu semnalizezi tot timpul cand schimbi directia de mers sau cand iesi din parcare, sa fim seriosi nu cred asta si nu imi spune tu mie ca nu ai facut niciodata manevre nesimtite mai ales in bucuresti, toti criticati taximetristii da ia incercati sa faceti o saptamana nu mai mult aceasta meserie sa va puneti in locul soferului si sa vi se urce toti nenorocitii in masina si sa iti zica “da nu se poate mai repede ca ma grabesc?” sau “ce facem mergem cu limita de viteza?” sa va vad atunci ce faceti.

 36. Lucian

  EU CRED ca au prea multe avantaje….locuri de parcare amenajate…isi permit sa opreasca absolut unde vor ei…chiar si de fata cu un agent, incurca circulatia , se baga abuziv in intersectie, se grabesc, taie calea etc. Vorba unui taximetrist…..>>daca nu te bagi si nu esti infipt…nu faci bani<<Si inca ceva….daca nu ar merge si ar muri de foame s-ar apuca de alceva mai productiv.In romania asta e problema…NU PRODUCEM nimic concert….prestam servicii!!!Consultanta in orice domeniu!!Imobiliara, chiar si recrutare de forta de munca, firme etc.Da taximetristu cu 4 clase oare nu m\i iubeste sapa?Nu poate produce nimic? numai cu fundu in masina si duce unu altul poate il mai prosteste de 2-3 lei.

  • adi

   deci inteleg ca cei autorizati in clinceni unde au vro 300 de autorizatii (ilfov vro 6000)ar trebui sa faca taxi la ei acolo,sau daca nu le mere sa dea cu sapa ca nu mai produc nimic, si doar eiaprovizionau bucurestiul cu zarzavaturi

   • Alex

    voi cu Ilfovul ar trebui sa faceti la voi acolo, ce ar fi sa ma duc eu cu licenta de Bucuresti sa fac taxi in Brasov? voi ati stricat piata, din cauza voastra e tariful asa mic, era unu mai sus care zicea de locurile de parcare, pai voi ce cautati parcati in locuril unde scrie clar si ROMANESTE ” statie taxi” sau nu aveti scoala sa cititi?

  • geeo

   eu cred ca tu esti putin cam ingamfat…tu cand faci comanda la taxi cumva te deplasezi pana acolo unde taximetristul poate opri regulamentar te-ai gandit ca multi din acei taximetristi cu ‘4 clase’ sunt oameni care au muncit 20 de ani intr-o fabrica care a dat faliment si a produs mai mult decat ai sa produci tu toata viata ta de intelectual

   • andrei

    toti prostalaii au lucrat in fabrici.
    asa e cand nu ai cu ce…te angajezi la fabrica, nu e deloc o virtute sau un merit, asa cum incerci sa faci sa para.
    oameni care au dat la sapa, sa fim clari intelesi.

    cat despre opritu neregulamentar, daca incalca legea, e vina lor, nu ii forteaza nimeni, o fac ca sa obtina clientul, nu ii pun eu, asa considera ei. daca ei considera ca e ok sa incalce legea ca sa faca bani pentru ei, atunci sa raspunda apoi in fata legii. din nou, nu e un merit sau ceva de laudat ce ai spus. gresesti iar.

    ai o gandire de tractorist.

    • Liviu

     prietene e clar ca tu faci parte dintr-o lume autista, sau poate ca faci parte si tu dintre cei care si-au scos pamantul de sub unghii si l-au vandut pe cateva sute de mii de euro si acum faci pe desteptul.
     cum poti afirma ca toti cei ce au lucrat in fabrici sunt prostalai?credema sunt oameni mult mai inteligenti decat tine care lucreaza in fabrici doar pt simplul fapt ca provin din familii modeste si nu au pile sa se angajeze pe posturi pe care le merita si care sunt ocupate de cei ca tine care si-au vandut pamantul de sub unghii.
     chiar nu poti sa vezi ca statul nu iti creeaza un cadru de respectare a legii?
     incearca sa iti pui putin neuronul la treaba si sa te gandesti ce s-ar intampla daca toti taximetrstii si-ar astepta clientii care fac comanda, in locuri unde orpirea este permisa.asta ar insemna sa vi pe jos pana la taxiu o bucata mare de drum.
     daca ,,geeo,, are o gandire de tractorist inseamna ca tu nu ai gandire deloc.

     • andrei

      1) am citit replyul tau si imi mentin spusele intru totul, fara nicio indoiala

      2) invata sa scrii

      • Liviu

       1)asta este unul dintre motivele pt care tara asta merge prost, si unul dintre motivele pt care avem un presedinte ca Basescu, pt ca exista oameni ca tine fara gandire si cu orizonturi destul de inchise.
       2) ,,replyul,, se scrie cu cratima ,,reply-ul,,
       nu mai stau sa iti explic de ce pt ca oricum nu ai intelege, asa ca nu stiu care dintre noi 2 ar trebuii sa invete sa scrie.

       • andrei

        1) nu mai votez de 6 ani cred

        2) am citit replyurile tale si imi mentin spusele

        3) din nou: invata sa scrii

        • Liviu

         1) prietene iti dai prea multa importanta si ai prea multe pretentii fata de cat creier oferi comunitatii
         2) nu iti convine, te invitam sa ne parasesti si sa iti creezi propria lume in care tu sa fii seful suprem si sa fii apreciat si adulat pt ,,studiile tale si capacitatile tale mentale,, :)) astfel tara asta ar face un pas mare spre civilizare scapand de oameni ca tine
         3) mai scuteste-ma cu replica ,,invata sa scrii,, asa spuneti toti cei care va supraevaluati si nu aveti suficiente argumente pertinente pt a sustine un dialog in contradictoriu

         • andrei

          de data asta ai scris corect.

          in continuare insa imi mentin celelalte spuse.

          • Liviu

           iti respect opiniile dar tot cred ca trebuie sa te mai nasti odata eventual cu alt creier.

          • andrei

           de data asta iar ai gresit scrierea =))

           si da, in continuare imi mentin celelalte spuse.

          • turatiimaster

           Voi doi n-ati obosit?

          • Liviu

           ai ramas blocat asa.
           ce ai zice sa mai aduc si cateva argumente plauzibile?
           sau singurele tale argumente sunt ,,ai gresit scrierea,,?
           pai nu te mai lansa in asemenea discutii daca nu esti in stare sa iti sustii punctul de vedere si sa vii cu argumente plauzibile care sa iti demonstreze aberatiile debitate de o gandire obscura.
           nu mai vorbii din auzite sau din povestirile tuturor ciudatilor aflati in necunostinta de cauza, ca devii penibil si nu se cade ca un baiat care pretinde ca este ,,ultrainteligent:),, si nu este rasplatit de societate asa cum se cuvine pt capacitatile lui dobandite de-a lungul multor ani de studii.
           mai lasa-ne fratioare ca din cauza celor ca tine a decazut tara asta la nivelul asta.

         • andrei

          aparent nu pot da reply din nu stiu ce motiv ultimului tau comment.
          dar scriu aici:

          1) din nou repet, invata sa scrii

          2) imi mentin spusele anterioare

          • Liviu

           e clar: nu mai ai mult.
           fa un bine omenirii si ascunde-te la aproximativ 3 m sub sol.
           degeaba ai varsta pe care o ai, creierul tau este egal cu multimea vida.

          • andrei

           1) ai scris corect de data asta

           2) in continuare imi mentin celelalte spuse

          • Alex

           Andrei, in situatia asta SCRI este corect nu cu 2 x I 😉 in alta ordine de idei, incearca sa faci referire la titlul blogului nu cum scrie X si Y pt ca nu faci decat sa arati ca esti un om slab in viata personala si n-ai un prieten, n-ai o partenera, esti un 0 barat, v-am citit comentariile la amandoi si am descoperit ca el face greseli mici ( vina provenind de la tastatul repede ) iar la tine sunt aceleasi greseli in mod repetat, invata cand sa folosesti 1 singu ” i ” si cand se folosesc 2, apoi ar mai fi cratima, folosesti cuvinte in limba engleza cu terminatie in limba romana ( replay-ul) cratima e necesara, daca stau sa intru cu tine in polemica obosesc si ma plictisesc, am o viata spre deosebire de altii 🙂

     • cretzu74

      care neuron ? daca are mama si tata bani nu-i mai trebuie neuron

    • Alex

     eu cred ca tu esti hot de meserie Andrei, e prost un om ca munceste cinstit sa-si hraneasca familia si nu fura? nu e prost, dar el a muncit in fabrica pt ca poate parintii sai nu au avut posibilitatea sa il tina la scoala si l-au trimis la munca de mic, nu ai de unde sa sti, pune neuronul la conrtributie inainte sa postezi

     • andrei

      @alex: nu am cuvinte sa imi exprim dezgustul fata de persoana ta.
      cu prostii se pare ca nu ai ce vorbi.
      pentru cultura ta generala, pe care nu o ai in urma singurelor doua clase de scoala primara pe care le-ai urmat, corect este “scrii”, nu “scri”. (http://analfabeti.ro/tag/sa-scrii-sau-sa-scri)

      plm. toti dobitocii intra pe situl asta, toti analfabetii si taximetristii, gen tu, care faci si tu parte din clasa de resturi a societatii.

      nu e prost un om care munceste cinstit, dar e prost unul care fura, si majoritatea taximetristilor fura. intrebarea ta nu are legatura cu ce am scris, evident esti un limitat.
      scoala e gratis amice, cine nu a invatat in scoala a facut-o la propria alegere, pentru ca i-a fost mai usor sa leneveasca, ca tine, si apoi sa dea lectii ca se scrie “scri” in loc de “scrii”. mai du-te pe la scoala, termina liceul macar.

    • stefan

     andrei da tu cand faci comanda sa-ti vina masina intr-un loc unde este oprirea/stationarea interzisa esti in stare sa-ti misti hoitu’ unde poate opri taximetristul. Esti praf omule chiar daca “ai cu ce”

  • Alex

   amice ca sa faci taxi iti trebuie un permis si un atestat, daca nu ai minim 8 clase nu ai cum sa lucrezi pe taxi, mai nou se cere diploma de Bac la atestat, insa tu cu 2 clase ale tale nu ai de unde sa sti acest aspect, stai jos ai nota 2 pt azi

  • stefan

   “NU PRODUCEM nimic concert…” mda taximetristi cu patru clase…. prietene tu nu stii sa vorbesti si sa scrii corect in limba romana si zici de taximetristi ca au 4 clase?

 37. cristi

  si mai e ceva. unu care are un logan si altu care are o toyota ca si taxi nu pot sa practice preturi asemanatoare pentru ca nici costurile de intretinere nu sunt la fel. normal ca cel cu masina mai buna trebuie sa ridice pretul pentru a-si acoperi costurile de intretinere a masinii decat altu cu o masina mai proasta. sau credeti ca unu cu noua clasa e poate practica acelasi pret cu altu care are logan?:) eventual daca aduce el bani de acasa pentru revizii si reparatii pentru ca e aproape clar ca doar din ce castiga nu si le poate acoperi

  • ovidiu

   CE ASTEAPTA TAXIMETRISTU DE LA CLIENT. ??????? SA NU CAUTE SA DEA TEAPA , SA NU SE URCE JEGOS IN MASINA AS NU MANINCE IN MASINA(NU ESTE RESTAURANT) ,SA NU VOMITE CIND SE IMBATA ,SA NU INJURE TAXIMETRISTU CIND II VINE SA NU SE STEARGA DE MUCII DE LA NAS PE CANAPEA SAU SCAUN SA NU ARDA CU TIG. HUSELE SA RESPECTE DACA VREA SA FIE RESPECTAT (undeva la 90% din clienti nici nu saluta cand se urca in taxiu……….duma ba acolo……….)SI EXEMPLE DOMNULE AR MAI FI DAR PT. DETALII I-TI RECOMAND O CURA DE TAXIMETRIE (cam o saptamana). SI APROPO CAM CIT VALOREAZA VIATA TA..??????? 5 LEI CIT FACE O CURSA PE CARE O DORESTI …….NU CRED ………VEZI ADEVARU DIN TAXIMETRI DI DUPA ACEEA CRITICA TAXIMETRISTI. (cealalta cetegorie fiind soferi de taxi ) DACA AI FI CORECT(ceea ce nu esti)NU AI BAGA IN ACEEASI OALA LEBEDELE CU PELICANI………….respect OVIDIU P.

 38. cristi

  prea multe pretentii de la taximetristi si taxiuri. multe sunt complet pe dinafara. ce te intereseaza cu ce taxi mergi? ca e logan cu 300 de mii de km sau ca e un s klasse de 3.2l cdi ca doar mergi cateva minute cu el?! cu ce te poate deranja un taximetrist care e nu e tuns , nebarbierit si mai stiu eu ce cand toata calatoria dureaza cateva minute? trebuie sa fii atras fizic de taximetrist?!:))daca iti e antipatic pe uiti pe geam:)

  in grecia am mers cu niste taxiuri super smechere, preponderent clasa e 220cdi dar care cereau pe o cursa de 3 km 15 euro:) de asta ce zici?care vorbeau o engleza pocita, unii erau si inculti ca nu auzisera se romania dar cu ce ma afecteaza pe mine toate astea? asta nu inteleg

 39. Se poate si altfel.
  Cine a mers in Brasov cu Bratax(nu vreau sa fac reclama) de exemplu cred ca stie prea bine ce spun. In general taximetristii lor sunt imbracati la camasa, n-au ei cele mai luxoase masini (majoritatea sunt Kia Ceed SW albe) dar este o placere sa mergi cu ei in comparatie cu restul taxiurilor culmea nici tariful nu difera prea mult(nucred ca este cu 10 bani mai mult per km fata de rest’). In plus oricat ati sustine voi ca se alege masina cu tariful cel mai mic nu prea este adevarat, dovada ar fi ca majoritatea prietenilor cand cheama un taxi prima alegere este firma asta de mai sus… deci am putea spune ca ei castiga mai bine tocmai datorita prezentarii civilizate.

  Legat de tariful unic este o aberatie, parerea mea. Unde ar mai fi concurenta?

  • Sergiu

   Intradevar Brataxul este cea mai OK firma de taxi din Brasov iar tarifele practicate relativ unice , adica 1,33 lei/km ( masinile firmei Kia) si 1,35 lei/km (colaboratori)(acelasi tarif au toate firmele de taxi din BV , exceptand baetii veseli de la gara) masini curate , amabilitatea soferilor …ce mai este compania perfecta . Daca este vara intotdeauna o sa te intrebe daca ai probleme cu aerul conditionat , daca spui ca nu o sa il porneasca ,fara sa ii spui tu primul .Nu au asa zisele “maimute” findca orasul este destul de mic si se prind oameni.

   • Alex

    Voi deja bateti campii, nu aveti cum sa comparati la nivel local, asta in 1 rand, in al 2-lea rand nu toti taximetristii din Brasov au camasa, si in al 3-lea rand in Brasov majoritatea curselor se efectueaza fara aparat ca sa poata castiga si ei un ban, lucru care in Bucuresti nu il poti face, cat despre masini curate….eu nu am nimerit decat vreo 2

 40. krais

  Anca …Romanul nu stie sa aleaga confortul ,firma care detine cel mai nou parc auto ….el alege cel mai mic tarif nu conteaza ca el merge cu logan sau cu peugeot 407 sau skoda octavia …stai intr-o statie de taxi si uita-te cum alege romanul masina dupa pret ….prima masina 1.4 km si ..a2a 1.39 km si ai sa vezi ca ,clientul se indreapta catre a 2a masina ….

  • Alex

   Eu aleg mereu masina

   • adrian

    din pacate …tu esti unul dintre 100 de mii de clienti !

 41. anca

  Eu nu cred in tarife unice fixate de cineva ,ci de tarife pe care fiecare le vrea si le afiseaza pe masina ,si o sa platesca impozite pentru veniturile realizate,asa este cel mia logic din pct de vedere al cererii si ofertei,pentru ca nu poti sa tii un tarif pe loc ca asa are chef cineva ,in conditiile cand pana si Ratb sau metrorexul au scumpit de cateva ori biletele in acest timp.

 42. nu toti sunt la fel

  Nu toti taximetristii sunt la fel… parerea mea. Ca exemplu am un taximetrist in familie acel om face in zilele mai bune aprox 100-130 ron pe zi din care trebuie sa puna motorina de vreo 50 de lei, sa mai cumpere mancare pentru acasa, sa mai intretina o familie + ca trebuie intretinuta si masina. Voi v-ati descurca cu acest venit sa schimbati masinile ca au mai mult de 5 ani sau sa speli masina de vreo 3 ori pe saptamana?
  Faza cum ca masinile ar trebui sa fie intr-o stare tehnica buna , soferii imbracati corespunzator (insa nu obligatoriu costum sau mai stiu eu ce … daca stai intr-o zi de vara cu vreo 30+ grade celsius de dimineata pana seara imbracat la costum ..fierbi )sunt de acord. Asta cu vechimea maxima a taxiului sa fie de 5 ani ( mai nou am auzit de 3 ani) mi se pare aberanta. Nu cred ca un logan din 2010 ofera un comfort mai bun sau o siguranta mai buna ca un golf sau un Focus din 2007 de exemplu.
  Mai nou se vrea dotarea masinilor cu perete despartitor. Bun… e un lucru care tine la siguranta soferilor , dar daca acel om foloseste masina si in interes personal (plimbari cu familia etc)? Nu cred ca toti taximetristii isi permit si a doua masina pentru familie.
  Inainte sa faceti atatea pretentii puneti-va voi in postura lor si vedeti cum ati reactiona (gandi) cand vezi ca ai rate facute pentru masina pentru inca 7-8 ani si deja trebuie sa faci altele pentru una noua iar pe asta sa o vinzi ca nu mai poti lucra cu ea.
  Aceste noi legi nu vor face decat sa incurajeze pirateria.Deoarece taximetristii nu vor avea bani sa isi schimbe masinile, sa le intretina, sa plateasca darile la stat, sa isi intretina familiile etc.
  Nu bagati toti taximetristii in aceasi oala . Sunt si ei oameni ca si noi.
  Stiu ca am suparat multa lume luandu-le apararea taximetristilor insa PANA NU VEZI NU CREZI.

  • turatiimaster

   Exceptiile nu confirma regula.

   • krais

    Nici nu stiu de unde sa incep …… hai sa incep de la tarif… da trebuie tarif unic si clasificarea masini…In Bucuresti se circula tarif/ km cu pretul unei calatori la ratb …..ti se pare mormal ???te rog sa imi spui si mie cat trebuie sa alerg eu de exemplu cu lancer pret ( 15000euro) timp de 5 ani ca atat imi da voie compania (compania asa doreste parc auto nou la 5 ani )..Romanul nu vrea confort el se uraca in orice masina care are tariful care ii convine

    • turatiimaster

     Daca nu vrei confort, iei RATB. Tarif unic, ok, sunt de acord, am scris si in articol, dar pe cine avantajeaza tariful unic? Pe cel cu Logan sau pe cel cu Mercedes Clasa E? Vezi, si aici e o problema…

     • Liviu

      Prietene pt ca doleantele tale sa fie indeplinite nu ai impresia ca trebuiesc schimbate si vreo 150.000 de legi?Pai i-a fi atent aici:
      1)un taximetrist care lucreaza la plan de 24h face in medie 200 lei/zi(cel putin eu atat faceam si stateam mai mult de 12 ore pe strazi)dintre care 100 lei planul 50-60 lei combustibil 10 lei un suc si o merdenea ceva(pt ca nu poti sta cel putin 12 ore fara sa mananci si sa bei nimic)si in cazul in care mai ai si masina murdara, sa te mai duci si la spalatorie sa dai 10-15 lei(macar sa te duci la spalatorie o data la 3-4 zile ca tu vrei masini curate si ingrijite) cu cati bani mai ajungi acasa? poti traii cu ei? iti garantez eu ca nu.
      2)corectitudinea soferilor(referitor la maimuta si inmanarea bonului fiscal)
      pai in momentul cand te duci sa te angajezi la o firma de taxi(de obicei la colaboratori pt ca majoritatea firmelor nu detin prea multe auto proprii)angajatorul iti pune o serie de conditii cum ar fi:imi dai cuarț la aparat la toate cursele nu vreau sa imi aduci la sfarsitul lunii MF mai mare de 800 lei, nu iti convine la revedere dute si cautati in alta parte.soferul nevrand sa ramana fara servici ce face? asteapta sa coboare clientul din masina,intre timp se roaga la Dumnezeu sa nu ii ceara bon fiscal si daca ruga ii este ascultata nu da stop aparatului ci ii da cuart.repet pt a nu ramane fara servici.in plus soferul este obligat ca penele rotilor sa fie suportate tot din buzunar propriu.cat despre maimuta ce sa iti zic?avand in vedere discrepanta prea mare in raportul plan-tarif/km consider ca este o situattie disperata a taximetristilor care recurg la asa ceva avand in vedre ca nu se castiga mare lucru.iti dau un ex: tu spuneai ca vrei taximetristi care sa faca si curse de 50 de m.sunt de acord cu tine.dar daca un taximetrist care prinde intr-o zi 10 curse de 5 lei in conditiile in care se fac in medie 15-20 de curse pe zi, cum isi mai acopera el cheltuielile in ziua respectiva(plan,combustibil,mancare,apa,si sa se mai duca si cu bani la copii acasa)?iti spun tot eu nu le mai acopera.
      3)tu vrei taximetristi care sa aiba bunele maniere sa se imbrace si sa vorbeasca bine si sa stie si o limba straina.ok.eu de ex.(nu vreau sa par lipsit de modestie),sunt tigan am terminat o facultate am lucrat ca inspector in PMB si am ajuns sa lucrez pe taxi pt.ca nu am avut pile sa ma angajez in domeniul facultatii terminate si nu imi este rusine deloc cu ce sunt si ce fac atata timp cat nu fur nu dau in cap etc. dar asa cum tu vrei taximetristi manierati si culti, masini curate etc.,asa vreau si eu clienti manierati, care sa nu miroasa a transpiratie,care sa stie sa lase un bacsis decent,care sa nu coboare din masina si sa uite sa plateasca,cursa, care sa nu se urce mort de beat/a de la club pt o cursa de 5,20 lei sa se laude tot drumul ca el/ea a facut consumatie in club de 1500 lei si cand ajung la destinatie sa imi dea decat 5 lei in loc de 5,20 si sa mai si vomite de 3 ori in masina si sa stau sa ma ,,tiganesc,, cu el pt cei 20 de bani care de altfel m-i se cuvin.
      Exemplele si contraargumentele pot continua pt ca am o infinitate la lista ta de nemultumiri.
      Concluzia? totul se leaga de tarif,de bani,de legislatie si nu in ultimul rand de caracterul oamenilor si de mentalitatea romanilor.(indiferent de etnie)

      • turatiimaster

       Aveti o asociatie a taximetristilor, de ce nu face nimic? Eu cred ca mai degraba e un “lasa-ma sa te las”. Proprietarii de firme sunt multumiti cu ce le iese, taximetristii sunt multumiti ca mai fac si ei un ban la negru. Corect era sa fie pretul pietei, stabilit de asociatia profesionala, care cred ca stie destul de bine cam care ar fi tariful optim (oricum nu 1,5 lei, in conditiile pretului benzinei de 6 lei/litru). Dar, daca pretul creste, exista riscul sa scada numarul curselor si iar nu e bine…

       • Alex

        Pai asta e ca pretul minim il stabileste primaria locala, in cazul Bucurestiului tariful a fost propus minim 2,1 ron ceea ce se apropie mai mult de realitate tinaind cont de TOATE cheltuielile aferent.
        Tu bati campii aici cu masini moderne si taximetristi la costum, muzica in taxi, conversatie intre client si taximetrist, parerea mea e ca nu ai fost in Europa sau America si chiar si alte tari, sa vezi tarif acolo, tinuta, masini, si etc, de asemeni ma gandesc ca un taximetrist ti-a vrajit femeia pe timpul cursei de esti atat de frustrat de un dialog.
        Spui aici de scoala la taximetristi, pai vezi ca sunt taximetristi care au mai multa scoala decat tine insa nu trebuie sa demonstreze nimanui cata scoala au asta in 1 rand, in al 2-lea rand, sunt multi ca tine care pur si simplu ii lasa rece pe soferi si isi dau seama cat de frustrati sunt unii clienti de aceea incearca sa se coboare la nivelul vostru.
        Spunea cineva mai sus, n-ai cum sa vorbesti despre un domeniu de activitate ( oricare ar fi el ) daca tu nu ai avut nici o legatura cu acesta ( practica )
        Iar in alta ordine de idei nu exista padure fara uscaturi.
        Sunt de acord cu acele curse de 50 m dar conditia mea in afara de tariful de 2 ron/km sa fie si pornirea 20 ron egala cu stationarea ( 20 ron ) si atunci vor face si curse de 30 m amice

        • turatiimaster

         Da, nu prea am fost prin Europa, e bine sa mai aflu si eu cate ceva…

         E, daca m-ai luat cu scoala taximetristilor, cu siguranta au mai multa scoala decat mine, si la Mc Donalds mai te serveste cate unul cu masterat – asa frumos si filozofic iti vorbeste…

         Mie imi place ca niciunul nu intra aici sa ma contrazica: ba, eu sunt spalat, sunt curat, sunt politicos, nu te fur cu maimuta cu quartu, stiu si o limba straina si nu ascult manele. Nu, toti ma invata pe mine taximetrie. Ce dracu sa stiu eu, nici prin Europa n-am fost…

         • toma

          gogule! eu stiu si italiana si franceza mai bine ca romana,dupa cum vezi,nu de alta dar eu chiar am trait la roma si paris,iti vb asa cum tu imi vorbesti,nici mai mult nici mai putin,nu iti pun manele si nici lautareasa cu toate ca pe aia chiar ar trbui sa o asculti,iti pun ceva din italia sau franta de taverna ,terasa linistitoare,am masina curata,parfumata,si chiar daca este din 2007 iti trantesc, aere conditionate,cate vrei chiar daca consumul m-i se duce in 7,7(motorina),fiind bara la bara in bucurestiul asta de tot rahatu in care toti fac nimic,de la oprescu pana la tine, si te fac a te simti bine chiar daca cursa a facut 9,8 ronisori,iti dau si bonul, la care tu imi intinzi in scarba la care ai astepta restul, dar inteligent cum esti iti dai seama ca ,chiar daca asi dori nu am cum sa iti mai dau restul si cobori,eu inghit in sec injurand primaria, si trec mai departe ,dintr-un simplu motiv,sunt mult mai inteligent decat TINE!

         • hansa florin

          Salut,

          Ai gasit si un asemenea individ…
          Sunt si taximetrist, am doua facultati terminate (licentiat ASE Bucuresti), stiu trei limbi straine si ma si comport asa cum isi doresc mai multi antevorbitori…
          Imi place foarte mult libertatea conferita de aceasta ocupatie, dupa cum imi place foarte mult sa conduc autoturismul si sa interactionez cu oamenii.
          Daca cineva are impresia ca numai “primatele” conduc taximetre se insala amarnic, mai sunt destui ca mine…

         • ioana

          uite iti arat eu un taximetriswt curat,care nu asculta muzica fara sa vrea clientul ,care nu fumeaza in masina ,care nu bea care nu are maimuta si care vb si 2 limbi straine!!!!

         • adrian

          …vezi ca te-ai inselat !!! …in taximetria din Bucuresti , …nu stiu daca si in alte orase din tara , sunt profesori de matemetica , chimie , fizica , fosti subofiteri si ofiteri din Armata . Asa ca nu e frumos sa jignesti !!! …habar n-am si nu ma intereseaza cata scoala ai tu . Iar de curatenie … ce ca-ti spun ! Clientii fac mizerie , ca sunt porci si se urca …fie cu noroi pe bocanci …fie cu zapada ! Se urca cu tigarea aprinsa , fara sa intrebe daca se fumeaza , sau nici macar nu da buna ziua sau buna seara cand se urca in masina ! Tot ei sunt aceia care mananca in masina , sau cu berea in mana …sau chiar mai rau …sunt rupti de beti , iti vomita in masina sau sunt pishati pe ei ! Despre ce vorbim ??? “ai frate si tu manele” ? Aaaa ? Asa ca as dori , sa ai bun simt si sa nu mai jignesti , si macar sa iti ceri scuze ! Este f.adevarat ca sunt si o gramada de tigani sau tarani , jegosi cu maimute …dar nu trebuie sa dai in toata lumea ! La fel cum e si printre avocati , medici , si-n toate domeniile ! “padure fara uscaturi” …nu exista ! 🙁

          • turatiimaster

           Da unde am spus eu ca in taximetria din Bucuresti sunt doar analfabeti nespalati? Sunt si oameni ok, dar cu o floare nu se face primavara.

        • marius

         pai daca e pornirea 20 de ron ii duc si 1 m :))

        • Adi

         Numai javrele de taximetristi imputiti refuza comenzile de 2 km pe ploaie , eu javrelor le dau peste bot si le injur.

       • adrian

        La ora actuala , conform cheltuielilor + pretul la carburant , tariful ar trebui sa fie cel putin 2,5 lei/ km. Poftim , ca sa nu zica lumea ca este mult domne , …intre 2 si 2,3/ km. !!! Dupa care , intervine problema ILFOVULUI !!!! Aici ai sa gasesti taranii si tiganii imputiti , din Stefansti , Cernica , Voluntari ,Afumati, etc. …care sunt cu miile !!! S-a ajuns la 9175 de autorizatii pe ILFOV !!! …in Bucuresti sunt doar 8 mii de autorizatii !!! Deja vb.de concurenta -neloiala !!! Care sunt taxele si impozitele in Bucuresti , si care sunt taxele si impozitele la taranoaia ??? …vin in Bucuresti taranii si tiganii , ne fura clientii isi bat joc de ei , ia banii si ii duce la tara ! Este corect ? Ei au venit peste noi si au creeat acest haos total, aceasta destabilizare , si evaziunile fiscale care se fac ! Datorita lor ! Daca nu ar fi existat ei , toata lumea ar fi avut un tarif decent , si abia atunci puteai emite pretentii …!!!

        • turatiimaster

         Cererea si oferta formeaza piata. Economie elementara. Daca pui pret 5 lei pe km, nu mai merge nimeni cu taxiul. 1,4 lei e prea putin. Probabil ca un pret de 3-3,5 lei pe km ar fi suportabil si pentru clienti si pentru taximetristi, in conditiile in care o cafea in Bucuresti e si 15 lei, ala care o bea, are si 20 lei de taxi. De ce e taximetria asa in Bucuresti? Nu e vina mea. De ce sunt licente tinute la saltea? Nu e vina mea. De ce primaria nu reglementeaza? Nu e vina mea. Am avut ocazia sa vorbesc cu multi taximetristi, inclusiv cu unii care m-au injurat pe aici, si cand vorbim ne intelegem. Cand ai 6 lei benzina si motorina, nu ai cum sa ai pret 1,4 lei pe km. Apare, firesc, intrebarea, de ce totusi nu se gasesc licente, desi taximetria nu e nicio afacere? Pai pentru ca se fac si bani la negru, samd. S-a discutat si in comentariile anterioare. Eu n-am scris acest articol ca sa ma injure lumea, ci ca sa atrag atentia asupra unei probleme reale. S-a rezolvat la aeroport cu taxiurile, am mai folosit de vreo 4 ori taxiul anul asta, la aeroport, dar tot la iesire ma agatau diversi, daca vreau taxi, desi eu eram cu biletul in mana…

         • adrian

          acolo este mafia !!! Piratii aia care te dezbraca sau te violeaza daca nu platesti cat iti cer ei !!! Si sunt mana-n mana cu politia de pe aeroport ! Le da spaga ca sa-i lase acolo !!! Fa reclamatie !!! La cine ??? De cine apartine aeroportul ? …ai sa vezi ca intri intr-un labirint ! Un coleg , a venit la artoport sa isi ia o ruda care venea din Italia , a parcat masina in parcarea cu plata (cea de afara de la plecari) …fara aparat, fara caseta , fara absolut nimic ! Cand a venit , a gasit “mamaliga” la roata !!! I-a blocat masina !!! De ce ? De ce sa-l amendeze ? Vezi unde este mafia ???

      • stefan

       Liviu stai linistit ca nimeni nu o sa ne inteleaga vreodata, noi trebuie sa fim manierati da clientii trebuie sa te faca in tot felul si sa stearga cu tine pe jos. Eu nu pot sa intelerg cum pot ei sa judece un taximetrist care miroase a transpiratie vara dupa 12 ore de munca si el(clientul) cand face comanda dimineata si se urca in masina la comanda pute de iti vine sa deschizi toate geamurile da nu poti pentru ca el zice ca se face curent si atunci stai asa si ii suporti putoarea. Ok daca nu le convine cum miroase soferul sa nu se mai urce in acea masina dar atunci si soferul cand se duce la comanda si i se urca vreun client “puturos” sa nu il ia. Este corect sau nu? Sunt sigur ca multi vor raspunde cu nu.

      • ioana

       Cata dreptate are domnul de mai sus!!!!Din pacate .Spun din pacate deoarece asa cum clientii vor servicii decente si soferii vor clienti decenti.In caz ca nu stiati majoritatea taximetristilor sunt decenti(asta daca si dvs apelati la o firma decenta).Stiti dvs ca sunt firme de “renume”in bucuresti care au pretentia ca soferul sa duca la firma toti banii pe care ii face pe zi si au pretentia ca soferul sa traiasca din spaga si la sfarsitul lunii ii dau un salariu de 300 de lei???ori credeti ca o femeie (cel putin una intreaga la cap )isi tine barbatul ca sa ii aduca acasa la copii 300 de lei pe luna?? Majoritatea taximetristilor sunt oameni cu studii care nu au avut sanse (sau pile)sa se angajeze undeva mai bine.

       • adrian

        Bravo Ioana !!! …toata stima ! ….dar vb.doar asa ca sa ne aflam in treaba ! Cine a scris acest articol , putea frumos sa il adreseze lui Oprescu !!! El este cel care ia spaga – groasa de la ILFOV …ca sa-i lase in Bucuresti si tot din cauza lui s-a creat acest haos in Bucuresti ! “Maimutele” …tot din cauza lui Oprescu sunt ! …ca daca aveam 2 lei/ km. n-ar mai avea nimeni nevoie sa isi riste viata ! Dar la 1,39 , in afara de carbirant , nu poti sa platesti absolut nimic nici carte de minca , nici sanatate si nici intretinerea masinii !

      • Speed taxi

       cel mai bun comentariu, ai mare dreptate, vor masini curate , sa miroasa frumos dar ei se urca , ca niste tarani , si fac numai mizerie in spate , iar cand coboara plateste fix pe fix, am avut doua cupluri care vorbeau numai de bani si nu de lei, numai euro, iar cand au coborat au vrut restu pana la ultimu ban, no coment, sunt fel si fel de oameni !!!

     • adrian

      Aici , intervine confortul !!! Vrei confort , comanda-ti Mercedes cu 3,5/km …ai si confort si clima si muzica in surdina care o doresti , mai nou wi-fi , tableta in tetiera din spate ,sofer care miroase a Chanel, la costum +cravata , etc !!! Confortul se platerste !!! Daca esti “mana-n ghips” …mai precis , zgarcit , si ti-ai facut socoteala ca daca schinbi 2-3 Ratb-uri , iesi mai ieftin cu Taxiul – Low-cost de 1,39 ….dar nu mai avea pretentii !!!

      • turatiimaster

       Adica vrei sa spui ca daca vreau sa mananc mici de 2 lei si nu caviar de 100 lei, farfuria trebuie sa fie murdara? Mai ai si Einstein in mail…

       • adrian

        nuuuu , mananci acel mic de 2 lei , dar sa nu ai pretentia sa ti-l puna in farfurie de portelan !!! Accepta-l pe farfurie de plstic si fara paine !!! …ca aia costa in plus ! Dar tu de fapt , vrei Caviar la pret de Mic !!! …ori nu se poate ! 🙁

  • stefan

   Mda unii se gandesc numai la ei nu ai ce sa le zici din moment ce nu stiu care este viata de taximetrist. Ei doar atata stiu sa zica “ma duci in locul x si vreau sa ascult manele si mai vreau sa mai si fumez in masina ta chiar daca ma duci o statie de autobuz” nu credeti ca li s-a urcat la cap zicala “clientul nostru, stapanul nostru”

 43. Ias

  Ultima intamplare cu taximetristii: nu au vrut sa mearga de la Spitalul Militar pana in Crangasi. Cursa era prea scurta!

  • scorillo

   Te-ai gandit ca o cursa pana in crangasi face 5 lei iar cheltuiala minima pe o cursa e 5 lei ? Tu ai vrea sa lucrezi gratis avnd responsabilitatea plimbarii unui client( in caz de accident poti ajunge la puscarie ) ?

   • ADI

    esti cam tampitel SCorillo purillo…ma caca pe voi de jegosi ordinari, degaj jigodiilor de taximetristi, hai UBER si BLACK CAB…va stiu de 30 de ani, numai figuri ca e cursa scurta, si ce pula calului sa fac , sa merg pe ploaie 2 km ? Duceti va ba dracu de cacati cu ochi…

  • stefan

   prietene esti mocangiu, tu stii cat lucreza un taximetrist pe zi? Iti zic eu daca nu stii intre 14-16 ore ca sa faca ceva si pentru el sa nu mearga acasa cu mana goala un 20-30 lei. Si voi clientii va credeti imparatii imparatilor, sunteti niste sclavi ca si noi si voi sunteti sclavii altora asa ca nu va convine nu va urcati fratilor nu mai judecati atata taximetristul, daca nu te duce primul sunt sigur ca este unul care te va duce probabil care are masina lui si nu trebuie sa plateasca in fiecare zi 80-90 lei, asta in Brasov nu stiu cum este in Bucuresti si daca tot e unul care te duce nu mai avea tu pretentii sa iti puna manele daca soferul nu asculta asa ceva sau nu asculta genul tau de muzica, daca iti convine radio bine daca nu dute cu masina ta personala si asculta manele pana nu mai poti.

  • adrian

   normal , pt.ca te urci in masina si murdaresti presurile , uzezi bancheta , …uzura masinii , pretul de 6 lei / litru de carburant etc. ! Daca ii spuneai ” va dau 10 lei , pana in Crangasi, va rog sa ma duceti si pe mine ” ….atunci sa vezi cum nu te refuza nimeni ! Invatati sa respectati munca omului, cheltuielile si investitia cestuia ! Ce este 10 lei ??? Iti spun eu in cazul in care nu sti ! Un Sandwici !!! Vrei sa te duca cu 5-6 lei … din care scade 16 % impozitul la stat uzura masinii +carburantul , si cu ce ramane ?…nici macar carburantul nu si-l acopera ! Stiti numai sa va plangeti !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.