Michelin Primacy 3 se lansează pe piața românească

Michelin Primacy 3Michelin lansează pe piaţa românească o nouă anvelopă pentru turisme MICHELIN Primacy 3. Această anvelopă va deschide o eră cu totul nouă din punct de vedere al siguranţei rutiere.

Comparativ cu primii 4 competitori, anvelopa Michelin Primacy 3 oferă cea mai bună aderenţă la frânarea pe suprafeţe uscate sau umede şi la virarea pe carosabil umed (1).

Acest fapt a fost demonstrat în cadrul testelor realizate în 2011 de către TÜV SÜD Automotive şi IDIADA, două organizaţii independente ( ).

Un exemplu al superiorităţii acestei anvelope este acela că la 100 km/h, pe carosabil uscat, distanţa de frânare în cazul Michelin Primacy 3 a fost în medie cu 2,2 m mai mică decât în cazul anvelopelor concurente.

Denumirea noii anvelope reflectă calităţile acesteia: Michelin Primacy 3 oferă siguranţă îmbunătăţită în trei domenii diferite de performanţă. Şi, ca în cazul tuturor anvelopelor Michelin, la randamentul kilometric sporit se adaugă şi reducerea consumului de carburant – în acest caz, până la 70 litri pe toată durata de viaţă a anvelopei( ).

Pentru a oferi acest echilibru al performanţelor, Michelin a implementat un concept inovator care integrează o înţelegere profundă a accidentelor rutiere de către echipele sale de cercetare şi dezvoltare.

De ce tocmai siguranţă? Deoarece, conform unui studiu realizat în 2010 de către GFK în cinci ţări (Franţa, Germania, Italia, Spania şi Marea Britanie), cel mai important element pe care consumatorii îl aşteaptă de la o anvelopă este siguranţa.

Şi nu este de mirare că siguranţa reprezintă o prioritate. Mai mult, studiile întreprinse au oferit şi alte informaţii.

De cele mai multe ori, pericolele rutiere apar în cele mai neprevăzute situaţii.
– Câţi oameni ştiu că 70% din accidentele rutiere au loc pe carosabil uscat?
– Cine ştie că 60% din accidente au loc în oraşe, la viteze reduse?

Aceste două statistici, aflate în contradicţie cu prejudecăţile ancorate puternic în mintea oamenilor, indică foarte clar necesitatea de a aborda studiul accidentelor dintr-o nouă perspectivă. Odată cu infirmarea acestor idei preconcepute, Michelin oferă soluţii viabile, prin care îşi reafirmă totodată implicarea în îmbunătăţirea siguranţei rutiere pentru toţi participanţii la trafic.

Prin abordarea problemei accidentelor rutiere din trei perspective diferite, Michelin intenţionează să reducă frecvenţa acestora:

1) Michelin acţionează în vederea îmbunătăţirii înţelegerii accidentelor rutiere.

2) Cu fiecare anvelopă pe care o concepe, prioritatea Michelin o reprezintă siguranţa. Aceasta este preocuparea sa majoră. Grupul Michelin nu se rezumă la culegerea de informaţii privind pericolele rutiere. Echipele sale de cercetare și dezvoltare sunt implicate activ în asimilarea acestor informaţii.

Astfel, Michelin este în măsură să conceapă anvelope care să se comporte perfect în situaţiile critice din trafic, răspunzând astfel celor mai importante preocupări ale conducătorilor auto din întreaga lume. Noua anvelopă Michelin Primacy 3 reprezintă materializarea acestei strategii.

3) În acelaşi timp, Michelin ajută la modificarea comportamentului rutier al participanţilor la trafic. Grupul organizează programe menite să atragă atenţia utilizatorilor asupra importanţei menţinerii unei valori corecte de presiune în anvelope.

Acesta este motivul pentru care a pus la dispoziţia autorităţilor rutiere şi a comunităţilor locale pompele de aer Michelin Man, care să permită conducătorilor auto să umfle anvelopele corect şi uşor, fără niciun fel de costuri. Michelin participă totodată în programe care se adresează guvernelor naţionale şi colaborează, în acelaşi timp, cu organizaţii publice şi private.

1) Teste realizate de TÜV Süd și IDIADA în 2011 pe dimensiunile 205/55 R 16 V, 225/45 R 17 W, cu anvelope achiziţionate și disponibile pe piaţa europeană în februarie 2011.

2) Economie medie de carburant pentru vehiculele pe benzină, comparativ cu primii 4 competitori pe piaţa europeană. Teste de rezistenţă la rulare realizate de TÜV Süd în 2011 pe dimensiunile 205/55 R 16 V, 225/45 R 17 W (cu anvelope achiziţionate și disponibile pe piaţa europeană în februarie 2011) și calculate pentru durata medie de viaţă a anvelopelor MICHELIN, ex. 45.000 km (sursă internă).

1 Response

  1. 11/05/2012

    […] în condiţii de trafic reale, având astfel oportunitatea de a valida performanţele anvelopelor Michelin Primacy 3 în cele trei zone de performanţă – frânare pe suprafeţe uscate şi umede, virarea pe […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.