Young Creative Chevrolet înregistrează un număr record de universităţi în România

YoungCreativeChevroletChevrolet şi G2 Romania anunţă cea de-a şasea ediţie a concursului pan-european de artă pentru tineri, Young Creative Chevrolet (YCC) – este ediţia cu cel mai mare număr de înscrieri de la lansarea sa din 2007.

În concursul de anul acesta s-au înscris peste 250 de universităţi de arte aplicate din 24 de ţări. În România, 8 instituţii superioare de învăţământ participă la ediţia din 2012 a concursului YCC.

Termenul pentru înscrierea proiectelor era 1 aprilie, însă datorită numărului mare de înscrieri, Chevrolet anunţă prelungirea acestuia până pe 1 mai 2012. .

„Reacţiile pozitive ale facultăţilor care au interacţionat şi în anii trecuţi cu programul nostru, se transformă într-un feedback concret.

Ne bucurăm să primim în concurs un număr din ce în ce mai mare mare de studenţi care lucrează din greu la proiectele pentru cele patru discipline ale concursului YCC 2012 de arte aplicate: design vestimentar, fotografie, video şi arte vizuale.” declară Florentina Stoica, PR Manager Chevrolet România.

Deliberările juriului naţional din fiecare ţară participantă vor începe în luna mai. Juriile YCC sunt alcătuite din artişti bine-cunoscuţi şi profesionişti din domenii asociate, precum şi reprezentanţii de grad înalt ai companiei Chevrolet.

Juriile vor alege câte trei câştigători la nivel naţional pentru fiecare disciplină, iar câştigătorul naţional la fiecare disciplină va intra în finalele YCC europene. Juriul european al YCC 2012, format din personalităţi de seamă din domeniul artelor şi industriilor creative, va evalua lucrările finale.

Câştigătorii concursului european YCC 2012 vor fi premiaţi în cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc în a doua parte a anului.

Mai multe despre Young Creative Chevrolet

Chevrolet Europe a lansat concursul de arte aplicate în 2007 cu scopul de a încuraja creativitatea şi de a sprijini artiştii tineri, aflaţi la începutul carierei. În fiecare an, artişti tineri de la un număr tot mai mare de universităţi de arte aplicate din Europa răspund provocărilor creative din disciplinele alese.

Proiectele YCC sunt evaluate atât la nivel naţional, cât şi la nivel european. Cei trei câştigători din fiecare disciplină a concursului european YCC vor primi un premiu în bani şi o invitaţie la ceremonia de premiere.

Fiecare câştigător al primului loc la nivel european va fi invitat să aibă o experienţă unică şi practică, în culisele domeniului său de studiu.

La ediţia din 2012 a concursului YCC participă studenţi din universităţi de arte aplicate din 24 de ţări: Armenia (pentru prima oară în 2012), Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania (pentru prima oară în 2012), Olanda, Polonia (pentru prima oară în 2012), Portugalia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania (pentru prima oară în 2012), Elveţia şi Marea Britanie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.