S-a dat startul producţiei pentru Yaris Hybrid

Toyota-Yaris-HybridFabrica Toyota din Franţa – Toyota Motor Manufacturing France a început astăzi producţia noului model Yaris Hybrid.

Această importantă lansare face parte din strategia europeană Toyota, menită să ofere câte o versiune hibrid pentru fiecare model al sau până în 2020.

Adresându-se angajaţilor fabricii la ceremonia de începere a producţiei, Preşedintele TMMMF Makoto Sano a spus: “Suntem mândri să dăm startul producţiei pentru primul model integral hibrid din segmentul B în Europa. Acest pas reprezintă continuarea angajamentului de a oferi clienţilor noştri cel mai înalt nivel de calitate.

Yaris Hybrid menţine avantajele celei de a treia generaţii a modelului Toyota Yaris, cel mai bine vândut model cheie de la Toyota, cu cea mai mare flotă în circulaţie pe drumurile europene. După lansarea modelului Auris hybrid în anul 2010, Yaris hybrid este al doilea model de volum pe care Toyota introduce tehnologia integral hibrid.

Noul Yaris hybrid beneficiază de un design exterior exclusivist, aerodinamic şi eficient, care urmează noua linie de design Toyota, vizibilă în special în design-ul grilei faţă şi al farurilor.

Noul model beneficiază de primul tren de rulare cu tehnologie integral hibrid de dimensiuni reduse. Combinând un motor nou de 1,5l benzină cu un motor electric mai compact şi mai usor, noul sistem este cu 20% mai uşor decât cel existent pe Auris hybrid.

Datorită reducerii dimensiunilor componentelor sistemului hibrid, precum şi a rezervorului şi bateriei instalate sub scaunul din spate, Yaris hybrid oferă acelaşi spaţiu pentru pasageri şi bagaje – capacitatea portbagajului de 286l – precum modelul Yaris cu sistem convenţional de propulsie.

Motorul deosebit de eficient al lui Yaris hybrid, cu 74kW/100cp oferă un echilibru perfect între performanţe şi emisiile de CO2 în segmentul B, permiţând în acelaşi timp condusul în modul integral hibrid, cu zero emisii de noxe şi CO2.

Cu dotări standard precum aer condiţionat şi transmisie automată, noul model Yaris hybrid oferă şi un nivel sporit de confort.

Combinând designul îndrăzneţ, agilitatea şi funcţionalitatea cu inovaţia, eficienţa şi experienţa Toyota în ceea ce priveşte protecţia mediului, Yaris hibrid este cel mai avansat model Toyota până în prezent.

1 Response

  1. Andrei says:

    Waw!, dupa Prius, Auris HSD, acum Yaris?, cu oferte si bonificatii va ajunge la pret de Yaris D4D, o alternativa buna pentru oras, unde diselel-ul modern incepe sa se simta incomod.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.