Nissan DeltaWing începe testele în Europa

Nissan DeltaWingNissan DeltaWing, prototipul „experiment” de maşină sport a început programul european de teste în Marea Britanie, pe circuitul Snetterton, unde Mario Franchitti şi Michael Krumm au încercat marţi maşina în condiţii de ploaie.

Condiţiile meteo au oferit prilejul dezvoltării prototipului pentru situaţiile de aderenţă scăzută, împreună cu partenerul Michelin. Nissan DeltaWing are jumătate din masa, puterea şi rezistenţa la înaintare ale unei maşini sport tradiţionale pentru cursele Le Mans. Roţile din faţă sunt late de doar 4 inch, iar motorul turbo Nissan DIG-T are cilindreea de 1,6 litri.

Cu două luni înainte de cursa de la Le Mans, echipa Nissan DeltaWing a acumulat informaţii importante despre performanţele maşinii în condiţiile tipice circuitelor europene, după prima etapă de dezvoltare desfăşurată în America.

„Întreaga echipă Nissan Deltawing se află într-un proces intens de învăţare. Testele din SUA au fost importante pentru început însă maşina va concura în Franţa. Astăzi, echipa a experimentat condiţiile pe care le-ar putea înfrunta în iunie, aşadar chiar dacă nu s-au distrat prea tare în ploaia din Norfolk au avut parte de cel mai bun lucru pentru un proiect şi o maşină care trebuie să reuşească să finalizeze cursa”, a declarat Darren Cox, General Manager Nissan Europa.

Franchitti a efectuat testele de dimineaţă, concentrându-se pe dezvoltarea pneurilor de ploaie. Înainte de sesiunea de la Snetterton, s-au mai făcut doar teste scurte de aderenţă scăzută, în condiţii artificiale.

Michael Krumm a testat pe pista mai uscată, echipa lucrând pentru setările suspensiilor, frânelor şi transmisiei. Testele vor continua săptămâna viitoare cu o nouă sesiune de două zile. Nissan DeltaWing va debuta în cursa de 24 de ore de la Le Mans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.