Bosch va construi în România o unitate de producţie pentru tehnologia auto

Bosch logo outdoorGrupul Bosch planifică construirea în Cluj-Napoca, România, a unui centru de producţie şi dezvoltare pentru unităţi electronice de comandă destinate industriei auto.

Într-o primă fază a investiţiilor, cea de construcţie, care va dura până la finalul anului 2013, investiţiile planificate se ridică la valoarea de 77 de milioane de euro. Lucrările de construcţie vor fi demarate în cel de-al doilea trimestru al anului 2012, iar procesul de producţie este programat să înceapă la mijlocul anului 2013.

Noul centru va avea o suprafaţă totală de circa 38.000 m2. Până la sfârşitul anului viitor, în jur de 340 de angajaţi îşi vor desfăşura activitatea în domeniul producţiei şi cercetării din cadrul acestui centru. De-a lungul următorilor ani, locaţia urmează să fie extinsă.

Cluj-Napoca se află la circa 300 km nord-vest de Bucureşti. Din punct de vedere organizaţional, acest nou centru va face parte din divizia Automotive Electronics, care produce unităţi electronice de comandă, semiconductori şi senzori pentru industria auto şi alte domenii. Divizia are 17 unităţi de producţie la nivel mondial şi un număr de aproximativ 20.000 de angajaţi.

Până în prezent, Grupul Bosch este reprezentat în România în trei locaţii. În Bucureşti, Bosch este prezent cu o societate de distribuţie de scule electrice, sisteme de încălzire, sisteme de securitate, siguranţă şi comunicaţii, şi echipamente auto pentru piaţa de aftermarket, iar în Timişoara se află un centru de comunicare.

La Blaj se află o unitate de producţie pentru tehnică liniară, care este în prezent extinsă cu o unitate de producţie destinată industriei auto. Numărul total de angajaţi ai concernului Bosch în România este de circa 1.400 de persoane.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.