Noul Mercedes-Benz Antos

Mercedes-Benz-AntosMercedes-Benz îşi va extinde în curând gama de camioane cu un nou model, Antos.

Seria este dezvoltată special pentru transporturi grele pe distanţe mici. Noul model va fi prezentat oficial în septembrie, la Salonul Internaţional de Autovehicule Comerciale de la Hanovra.

Prin introducerea vehiculului Antos, Mercedes-Benz devine primul producător care a dezvoltat un model de serie ce îndeplineşte în mod special cerinţele extrem de variate ale industriei transportului pe distanţe scurte.

Noul Antos de la Mercedes-Benz promite atât şoferilor, cât şi operatorilor de transport, beneficii esenţiale precum manevrare uşoară şi eficienţă sporită. Liniile şi designul lui Antos subliniază asemănarea cu Mercedes-Benz Actros, însă se diferenţiază de acesta prin cerinţele specifice legate de cabină.

Cabina cu o lăţime de 2,3 metri, proiectată special pentru distribuţia pe distanţe scurte, este disponibilă în două variante, S (mică) şi M (medie), ambele oferind acces uşor, ergonomie optimizată şi comenzi intuitive.

Inima noului model de serie este reprezentată de cea mai recentă gamă de motoare Euro VI cu “Blue Efficiency Power”, produsă la Mannheim şi lansată în luna martie a acestui an.

Antos acoperă o gamă largă de tipuri de putere, cu nu mai puţin de 13 variante de motoare, între 175 kW (238 hp) şi 375 kW (510 hp). Noul model poate fi disponibil ca platformă de camion sau cap de tractor, în 67 de variante de ampatament, cu o lungime a axului cuprinsă între 2650 mm şi 6700 mm.

Uşurinţa în operare este asigurată de transmisia automată PowerShift, iar, când vine vorba de siguranţă, Antos oferă opţiunea Active Brake Assist, care reacţionează acum şi în cazul obstacolelor staţionare.

Noii specialişti

Gama de bază a modelelor Antos, pentru distanţă scurtă, şi Actros, pentru transportul pe distanţe mari, se extinde din ce în ce mai mult prin adăugarea mai multor modele de specialitate care cresc eficienţa celor două modele de serie.

Cu o greutate la gol de aproximativ 6 tone, Loader este creat să maximizeze sarcina, în timp ce punctul de cuplare coborât, înălţimea cadrului saşiului coborâta la Volumer, împreună cu înălţimea interioară de trei metri, măreşte capacitatea de transport a vehiculului.

Operaţiuni destinate transportului de mărfuri grele pe distanţe mici

Transportul pe distanţe mici al mărfurilor grele este favorabil distribuţiei regionale de bunuri, cum ar fi cele de alimentaţie, sectorul de retail beneficiind cel mai des de aceste servicii. Platformele de camioane cu cabine normale sau frigorifice sunt folosite în egală măsură atât în traficul urban, pe rute de ţară, cât şi pe autostradă.

Aceste profile de operare creează cerinţe specifice pentru vehiculul optim de transportare a mărfurilor grele pe distanţe scurte: este nevoie de un model care să ofere vizibilitate completă, să fie uşor de operat şi configurat pentru drumuri de o zi.

O gamă largă de motoare electrice este necesară pentru a face faţă topografiilor şi încărcăturilor diferite. Din cauza numeroaselor semafoare şi nevoii frecvente de a schimba ruta, apare necesitatea unui management profesional al logisticii bine pus la punct.

În plus, orice operator îşi doreşte un vehicul de top, care să devină cartea de vizită a companiei sale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.