Viteză, adrenalină şi un spectacol de Campion Mondial – BMW Motorrad Show

BMW M6 Coupe 2012BMW Group monopolizează sfârşitul de săptămână cu o serie de evenimente de condus care implică multă adenalină.

Nordul capitalei devine spaţiu de desfăşurare al cailor putere, cu sesiuni de teste şi training pentru clienţi: BMW M Drive Tour în cadrul aeroportului Băneasa şi BMW Motorrad Rider Training, într-un spaţiu special amenajat în cadrul parcării Selgros.

Totul culminează cu BMW Motorrad Show în parcarea Mall Băneasa, duminică, 20 mai de la ora 17:30. Va fi un spectacol unic în România care îl va avea în prim plan pe Chris Pfeiffer, Campion Mondial la World Stunt Riding, şi pe pilotul român Claudiu David.

BMW M Drive Tour

BMW, o marcă definită prin plăcerea de a conduce, a construit de-a lungul anilor o tradiţie în organizarea evenimentelor de condus. „Este modul cel mai elocvent prin care putem să demonstrăm potenţialilor noştri clienţi valorile şi esenţa BMW”, explică Nina Brătfălean, marketing manager BMW Group România.

BMW M Drive Tour este încununarea programului de evenimente din acest an: oferă oportunitatea unor sesiuni de teste cu cele mai performante, mai sportive şi mai puternice modele ale mărcii – gama BMW M.

Aflat la a doua ediţie, evenimentul programat în perioada 17-20 Mai va fi organizat pentru prima oară în cadrul Aeroportului Băneasa, un spaţiu ideal în ceea ce priveşte îndeplinirea standardelor de siguranţă. Aproximativ 200 de participanţi vor avea oportunitatea să strunească 8 automobile care oferă în total 4050 CP.

BMW M Drive Tour se va desfăşura sub forma a trei excerciţii de condus organizate de pilotul român Claudiu David care au ca obiectiv nu numai probarea calităţilor dinamice ale modelelor testate, dar şi educarea în spiritul siguranţei în trafic.

Cu o experienţă unică de condus atât în raliuri, cât şi pe circuit, David este singurul român instructor acrediat şi cu o participare internaţională activă la „BMW Driving Experience”, una dintre primele şi cele mai apreciate şcoli de condus şi pilotaj dezvoltate de un producător de automobile, deschisă deja din 1977.

Punctul central al exerciţiilor va fi oportunitatea de a conduce cel mai nou şi sportiv M – BMW M5. Cu un propulsor V8 M TwinPower M Turbo de înaltă turaţie care dezvoltă 412 kW/ 560 CP, acesta este cel mai puternic model de serie pe care BMW l-a produs vreodată.

A cincea generaţie a primului sedan super-sport din lume impresionează prin performanţe tehnologice, prin agilitatea asigurată de tracţiunea spate şi distribuţia perfectă de mase, dar şi printr-o eficienţă remarcabilă cu un consum de numai 9,9 litri în condiţiile unui ciclu de testare UE.

De notat sunt şi vârful de putere atins între 6000 şi 7000 rpm, precum şi cuplul maxim de 680 Nm oferit deja de la 1500 rpm.

BMW Motorrad Rider Training

BMW Motorrad Rider Training este primul program iniţiat de BMW Group după preluarea mărcii BMW Motorrad în România. Este un proiect organizat cu instructori oficiali ai mărcii care urmăreşte îmbunătăţirea siguraţei în trafic.

Programat a se desfăşura în perioada 17-20 Mai, va include trei sesiuni intensive de training de câte 8 ore. În total aproximativ 30 de cursanţi îşi vor putea îmbunătăţii semnificativ abilităţile de condus.

Un aspect important al programului este că participanţii evoluează pe motocicletele proprii, acumulând experienţă extrem de valoroasă pe care o pot folosi direct şi imediat în trafic.

BMW Motorrad Rider Training este un program în creştere şi vine în contextul unei nevoi acute pentru îmbunătăţirea siguranţei rutiere. Programul este planificat să se extindă cu primii instructori autorizaţi români până la sfârşitul acestui an, ceea ce va duce la o agendă mai încărcată de evenimente pentru 2013.

BMW Motorrad Show

Organizat duminică, 20 Mai, începând cu ora 17:30 în Parcarea Băneasa, BMW Motorrad Show îl are în prim plan pe Chris Pfeiffer, cu două demonstraţii de stunt riding, un sport extrem de spectaculos care include acrobaţii şi cascadorii cu motocicleta. Accesul pentru public va fi liber.

Atlet Red Bull şi pilot oficial BMW Motorrad, Chris Pfeiffer are patru titluri mondiale consecutive de stunt riding evoluând pe un F 800 R. În urma performanţelor obţinute, BMW a creat şi o ediţie specială a acestei motociclete care poartă numele campionului.

Cu prima motocicletă deja de la 5 ani, Chris Pfeiffer are o carieră dedicată celor două roţi. A început cu trial, un alt sport spectaculos care persupune parcurgerea în echilibru pe motocicletă a unui circuit cu obstacole.

După 1992 a început realizarea unor serii de spectacole şi demonstraţii de trial, trecând la o carieră profesionistă în 1996. Din anul 2000 s-a dedicat stunt riding-ului urmând să devină sinonim cu acest sport după suita de titluri mondiale şi europene obţinute.

BMW Mototrrad Show va fi completat de demonstraţii ale noului BMW M5 realizate de Claudiu David şi de un traseu trail parcurs de Ioan Tara – Campion Red Bull Romaniacs la clasa Expert Single 2011 cu BMW G 450 X. Tara va evolua acum pe Husqvarna TE 310, motocicleta Campioană Mondială în 2011, o altă marcă din portofoliul BMW Group.

Zsolt Sarvari, BMW Motorrad official trainer, va fi de asemenea prezent la eveniment pentru o serie de demonstraţii ilustrând programul BMW Motorrad Rider Training.

Începând de astăzi, 16 mai, pasionaţii pot admira deja motocicleta lui Chris Pfeiffer, un BMW F 800 R special pregătit pentru probe de stunt riding. Aceasta este prezentată în zona Food Court a Mall Băneasa, alături de trei modele istorice BMW din colecţia personală a lui Dan Pisică: BMW R 80 RT (1984), R 100 S (1980) şi R 100 GS (1988).

Este o evocare a istoriei de aproape 90 de ani a BMW ca producător de motociclete, prima fiind construită în 1923. Unul dintre cele mai importante modele prezentate va fi R 100 GS, cu o versiune similară BMW obţinând primul titlul Dakar dintr-un total de şase.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.