Primul circuit profesionist de viteză din România

Circuit de viteza MOTORPARK ROMANIAOficialii Motorpark România şi organizatorii Dunlop Romanian Superbike 2012 anunţă deschiderea oficială a lucrărilor la primul circuit profesionist de viteză din România.

Circuitul va fi amplasat în vecinatatea comunei Adâncata, la mai puţin de 40 de kilometri de Bucureşti, pe DN Urziceni-Ploieşti. Motorpark România va avea 4100m lungime cu o linie dreaptă de 700m , o lăţime de 12m şi o configuraţie ce va permite desfăşurarea atât de curse moto cât şi auto.

Circuitul va asigura toate serviciile necesare unei bune desfăşurări a competiţiilor sportive, dar şi a activităţilor de agrement şi va dispune de centru de presă, centru medical, boxe la standarde de Formula1, restaurant, benzinărie, service şi şcoală de pilotaj.

Pentru finalizarea lucrărilor este necesară o investiţie totală ce se va ridica la peste 7 milioane de euro.

Durata construcţiei întregului ansamblu este de doi ani, terminarea construcţiei pistei fiind preconizată până la sfârşitul acestui an. Fiind optimişti în ceea ce priveşte finalizarea pistei până la sfârşitul acestui an, organizatorii Dunlop Romanian Superbike au stabilit deja desfăşurarea unei etape test pe acest circuit, programată pentru această toamna.

De asemenea, organizatorii DUNLOP RoSBK au încheiat un contract pentru următorii 3 ani cu Motorpark România, acesta fiind primul circuit din România care se ridică la standardele cerute de o competiţie profesionistă de motociclism viteză.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.