Toyota Dream Car Art Contest are un câştigător din România

Toyota-Dream-Car-Contest-Romania-2012Ştefania Mihaela Călinescu, în vârstă de 14 ani, este câştigătoarea medaliei de AUR la categoria sa de vârstă (13-15 ani), în cadrul concursului Dream Car Art Contest, organizat de Toyota Motor Corporation.

Concursul este destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, iar principalul scop este de a stimula imaginaţia şi creativitatea copiilor, pentru ca aceştia să îşi exprime viziunile cu privire la un viitor mai bun.

Desenând maşina visurilor, micii artişti au oportunitatea de a-şi dezvolta interesul pentru maşini şi de a înţelege mai bine bucuria şi importanţa unui vis.

Este pentru al doilea an când România participă la această competiţie şi câştigă un premiu internaţional. Anul trecut, Adrian Emanuel Pristavu a câştigat una dintre menţiuni în cadrul aceluiaşi concurs.

Între 20 ianuarie 2012 şi 29 februarie 2012, la sediul Toyota România s-au primit 1.848 de lucrări din toată ţara, înscrise în fiecare din cele trei categorii de vârstă: 6-9 ani, 10-12 ani şi 13-15 ani.

Jurizarea la nivel naţional a avut loc în luna februarie, juriul fiind compus din: George Kyriazis – Director General Toyota România, Lucian Cernat – Group Creative Director Centrade Saatchi&Saatchi, Florin Popa – Redactor Sef BBC Top Gear, Adrian Drăgan – Editor in Chief auto motor şi sport, Octav Ioniţă – Pictor.

Cele 15 lucrări selectate în etapa naţională au fost trimise în Japonia, la finala concursului, desfăşurată în luna mai. Lucrările au fost jurizate de către un juriu internaţional din care a făcut parte şi presedintele TMC, Akio Toyoda.

Ştefania Mihaela Călinescu a câştigat medalia de AUR în categoria 13-15 ani, cu lucrarea “Magic – Toyota regeneration”. Ştefania, împreună cu ceilalţi 29 de câştigători din întreaga lume, va participa la ceremonia de acordare a premiilor care va fi organizată la sfarsitul lunii august 2012 la sediul TMC din Toyota City, Nagoya Prefecture, Japonia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.