red dot numeşte Style Porsche „echipa de design a anului 2012”

Porsche-logoÎn semn de apreciere pentru performanţa de a crea în mod continuu elemente de design de excepţie, echipa Style Porsche a primit distincţia „red dot: echipa de design a anului 2012”.

Designerul şef Michael Mauer şi echipa sa de 80 de persoane s-au dedicat susţinerii şi evoluţiei identităţii Porsche la nivelul întregii game de modele, încă din 2004.

În cazul noului Porsche 911 Carrera, echipa de design a reuşit să ducă un pas mai departe povestea de succes a modelului care există deja de 50 de ani pe piaţă. Pentru această reuşită, echipa a primit anul acesta „red dot: echipa de design a anului 2012”.

„Acest premiu ne face, atât pe mine, cât şi pe membrii echipei mele, foarte mândri”, a spus Michael Mauer, Director Style Porsche. „Prin tot ceea ce am facut, ne-am asigurat că toate modelele Porsche – de la 911 la Cayenne – poartă amprenta distinctivă a mărcii.

Calitatea designului realizat de noi este bazată pe valorile brandului: tradiţie şi inovaţie, sportivitate şi adaptare la condiţiile zilnice de şofat. Această combinaţie unică, dublată de convingerea că un design bun trebuie să fie sincer, funcţional şi clasic constituie baza limbajului de design ce caracterizează Porsche”, a încheiat Mauer.

Prof. Dr. Peter Zec, fondator şi CEO al premiilor red dot a explicat decizia de a acorda titlul onorific echipei Style Porsche: „Modelul Porsche 911, spre deosebire de orice alte maşini sport, spre desebire de orice vehicul, de fapt, este un simbol al tradiţiei şi inovaţiei în cel mai pur şi simbiotic sens”.

Echipa Style Porsche, a declarat el, realizează un echilibru perfect, creând astfel o profundă identitate de produs. „Şi nu este vorba numai despre modelul 911, Porsche a realizat în mod constat elemente de design excepţionale. Lansările noilor generaţii Boxster şi Cayenne, ca şi lansarea remarcabilei Panamera, reprezintă produse care au dat lovituri fără precedent.”

Premiul a fost înmânat în cadrul galei red dot, care a avut loc în Teatrul Aalto din Essen, în seara zilei de 2 iulie 2012.

Pasionaţii de maşini şi de design pot vedea expoziţia specială „Style Porsche – Viitorul istoriei” realizată cu ocazia acordării distincţiei „red dot: echipa de design a anului 2012”. În muzeul red dot din Essen, vizitatorii pot observa îndeaproape rezultatele muncii lui Michael Mauer şi ale echipei Style Porsche.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.