Continental, unul dintre cei mai mari furnizori globali din domeniul auto, a inaugurat pe 19 noeimbrie noul centru de cercetare şi dezvoltare din Timişoara.
Clădirea de 30.000 de metri pătraţi adăposteşte aproape 2.000 de angajaţi şi reprezintă o investiţie de 20 de milioane de euro din partea companiei.
,,Acest centru de cercetare şi dezvoltare reprezintă încă un moment important în istoria Continental în România şi subliniază încă o dată importanţa capacităţilor noastre de inginerie şi de dezvoltare pentru clienţii noştri globali,” a declarat la eveniment Helmut Matschi, membru al Consiliului Executiv şi preşedinte al diviziei Interior.
Evenimentul de inaugurare a adus împreună echipa de management Continental din România şi din străinătate, reprezentanţi ai autorităţilor: Klaus Christian Olasz, consulul Republicii Federale Germania la Timişoara, Eugen Dogariu, prefectul judeţului Timiş, Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara, Ovidiu Ganţ, reprezentant al minorităţilor germane în Parlamentul României, cât şi colegi şi parteneri de afaceri ai celor trei divizii Continental Automotive din România.
,,Evenimentul de astăzi este încă o dovadă al angajamentului Continental faţă de România şi care ne arată cât de importantă este aceasta pe harta Continental. Este o mare plăcere să văd cum atât fabrica cât şi centrul de cercetare şi dezvoltare se dezvoltă şi, de trei luni, se regăsesc în aceeaşi locaţie.
Colaborarea noastră este acum mai eficientă, fiind împreună şi ne va ajuta să ne eficientizăm procesele şi să le accelerăm, astfel devenind mai puternici şi fiind capabili să înfruntăm orice provocare, ce ar putea apărea pe viitor.
Această clădire permite şi creşteri viitoare ale activităţilor, care în momentul de faţă sunt desfăşurate de aproape 2.000 de angajaţi în noua clădire din Timişoara,” a declarat prof. dr. Christian von Albrichsfeld, director general Continental Automotive Romania şi manager pentru cercetare şi dezvoltare pe România.
,,Le mulţumim angajaţilor pentru anagajamentul lor, dar şi echipei de management şi autorităţilor locale pentru sprijinul acordat în terminarea acestui proiect“ a adăugat von Albrichsfeld.
Diviziile Grupului Automotive (Chassis & Safety, Interior, Powertrain) dezvoltă şi produc aplicaţii software şi hardware inovative: sisteme de management al motorului, unităţi de control pentru transmisie, sisteme de frânare electronică, sisteme radio de navigaţie şi multimedia, unităţi de control pentru vehicule hibride, unităţi de control pentru şasiu, tahografe digitale, unităţi de control pentru airbag şi instrumente de bord.
Cele trei centre de dezvoltare şi cercetare din Timişoara, Sibiu şi Iaşi şi cele trei fabrici din Timişoara, Sibiu şi Braşov, reprezintă o investiţie de aproape 235 milioane de Euro investiţi în România până la finalul anului 2011, generând peste 5.200 locuri de muncă în diviziile Grupului Automotive.
Recent Comments